25 mars 2008

Pest och bäst...

Den här fina stolen fick jag av min söta mamma i påskpresent. Har spanat på den väldigt länge i hennes butik.



Hej på er!

Hoppas att påskhelgen varit bra för er alla.
Vi firade inte påsken alls. Barnen fick påskägg, och så var det bra med det. De två äldsta flickorna var dessutom borta hos sina andra föräldrar hela påsken, så det kändes inte så viktigt att fira utan dem. Ja, då har jag det sagt också! Jag med mina fyra ungar.
Tre är mina biologiskt, varav den äldsta av dem (9-åringen) har en annan pappa än de två minsta. 11-åringen är egentligen min bonusdotter som bor hos oss på heltid.
Nu vet ni sanningen om vår familj! En riktig blandning som fungerar förvånansvärt bra.

Innan påsken blev jag utmanad av Anna som har bloggen My lovely things att visa vad som är pest och vad som är bäst i vårat hem.
Jag har gått runt och fotat lite, men kommer inte att visa all pest som jag hittade. Det ger nog ingen vidare inspiration till någon...



Det här är min pestbild nr 1. Det finns mycket elände på den här bilden. (Även om Sonen är bland det bästa som finns här hemma). Pest är golvet i köket, som även återfinns i hallen. Sedan så är det handtagen på lådorna i köket. Kolla själva... Vet inte vad jag ska göra åt eländet. Men det är skam att jag inte gjort något ännu... Sedan så är det sonens gåstol. Vad tänkte jag på när jag köpte den? Jo, den var aningen billigare än den som var enbart mörkblå. DET kallar jag att vara dumsnål. Avskydde åbäket redan när Lillstumpan hade den. Och nu känns det nästan ännu värre. Nåväl. Snart går han själv och då kastar jag ut den!



Det här är pestbild nr 2.
Det är våran hall. Vi har ett hus på 180m2. Och det här är vad som användes till hallen. Det är visserligen ett tvåfamiljshus från början så det finns ju s.k hallar inne i varje lägenhet, men liiiite generösare kunde de ju varit. (Tänk när man ska ut med vagnen.) Kolla också hur snyggt det är med våra jackor som hänger där... Har ett skåp till dem i innerhallen, men det skall fixas innuti innan det kan användas... Däremot så gillar jag skoskåpet. Alla använder det inte, men det är bättre än en skohylla och mycket snyggare när man inte ser skorna tycker jag. Draperiet täcker en superful dörr som går ner till källaren. Och som ni ser ligger det en skitful korkmatta här också. Den klär även trappen upp till övervåningen. Huga...


Pestbild nr 3 visar golvet i sovrummet. *Stjärnan* som lade det golvet fixade så att skarven hamnade mitt på.

Det var nog av skamliga bilder tycker jag. Det mesta som visas kommer att åtgärdas framöver. Golven blir dock senare, eftersom jag inte vill ha en liten en som ränner runt mitt i sådan renovering.


Och här kommer det jag gillar bäst...

...nämligen vardagsrummet. (Ni får hålla till goda med en gammal bild av den här delen. Den vita ramen sitter inte på väggen längre)
I vardagsrummet trivs jag så, och pysslar med allt från tv-tittande til målning (vilket tyvärr även syns på golvet). Sofforna från Ikea är nog det bästa vi köpt, de är så underbart sköna. Jag sover bättre i dem än i sängen.


Andra halvan av vardagsrummet gillar jag med. Bästa stället att pynta i hela huset!


Min kyrkoljusstake är ju bara bäst. Så underbar. Den kan jag nog aldrig tröttna på.


Nu skickar jag den här utmaningen vidare till Linda som har bloggen Vidunderligt vitt. En gullig tjej som kommer från samma stad som mig, fast jag har inte en aning om vem som döljer sig bakom bloggen!


Igår var jag på auktion. Det blev några köp som jag är verkligt glad åt. Tyvärr så tycker jag att det börjar bli dyrt där, och det är ju himla trist. Tänk att det blivit så poppis med auktioner och loppis. Hoppas att det är en fluga som är på övergåendet snart.

Nej, jag har inte blivit knäpp och börjat julpynta igen. Den här ljusstaken ropade jag in igår. Tycker att den är såååå fin. 125kr var ett fyndpris tycker jag.



Jag ska även passa på att visa er skåpet som jag nämnt att jag målat på tidigare. Nu är det så gott som färdigt och på plats.

Här kommer en före-bild...

Ett vanligt brunt ekskåp. Lite dystert tycker jag nog.


Så här blev det efter....

Lite finare färg nu va?

Kanske anar ni vad jag köpte det till?

Jo, till att stoppa in tvn i det. Har länge retat mig på den fula mörka klossen som stått där i vardagsrummet och krävt uppmärksamhet även fast den var av.
(Ska göra något åt sladdarna som syns överallt. Förresten, vem är det som bestämmer att sladdar till apparater ska vara svarta? Helt idiotiskt tycker jag.)


Men nu är det slut på det. Nu går det att stänga dörrarna famför den när den inte används. Känns riktigt skönt. Fast jag har redan märkt av att det är jobbigt för vissa att stänga dörrarna. "Vissa" är alla utom jag...

Så här såg det ut innan:






Är ni vakna ännu? Allt eller inget är mitt nya motto vad gäller bloggen.
Nädå. Skämt åsido.
Däremot så har jag fått lite konstruktiv kritik angående mitt bloggande.
En kär vän sa till mig att det ganska ofta upplevs som om jag ursäktar mig om det jag skriver och visar. Det ska det bli slut på! Hädanefter så kommer jag inte att ursäkta mina skämt eller min ironi, eller förklara mig så mycket. Ni får ta mig som jag ärSka även försöka att inte ursäkta fel i mina bilder. Det kan bli svårt, men jag vill ju inte upplevas som en osäker mes heller... Hmmm...


Dessutom så kommer jag hädanefter att svara på kommentarer från icke-bloggare i kommentarsfältet. Har sett att andra gör så, och jag vill ju gärna "diskutera" med er också!

Nu önskar jag er en fortsatt fin vecka! Det lär dröja lite innan jag har något att komma med igen...

Ha det gott vänner!
Kram Hanna

68 kommentarer:

lottens vita och gröna sa...

HALLOJSAN HANNA! jag älskar iaf dina inlägg som dom är, du är en härlig människa som bjukkar på dig själv och ditt hem, din lilla fanclub här!du vilken goding till som du har, såg inte ens gåstolen bara sötnosen. det som du upplever som pest gör nog inte det inadras ögon. men jag förstår dig att det är trångt i hallen, vaför byggdes det under en viss tid så...inga kvinnliga arkitekter där inte...vi har samma dilemma, ska barnvagnen in så är det en stooooooor propp...ditt vardagsrum är underbart, så ljust och med så många vackra möbler, älskar ditt tvskåp, hur snyggt som helst. kram hanna, ha det gott! //lotten

Sött och sunt sa...

hejsan! vilken smart lösning för att trolla bort tvn...de är inte vackra, såna däringa moderniteter hihi.

Precis en sån adventsljusstake söker jag efter, de är ju jättefina!!

Ha en bra dag// Sofia

anette sa...

Hej Hanna. Ja då var påsken över för den här gången. Vi har inte gjort nåt speciellt. Jag har målat lite. Det blev jättefint med det stora vita skåpet att ha TVn i. Skulle vilja göra så jag också. Men just nu känner jag mig lite nere har så fruktansvärt ont i höften som inte har blivit opererad. Väntar på att få komma in till ortopeden under april. Undrar vad det är för "stjärnmattläggare" du nämde. Någon man känner kanske.

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej Anette!
Usch vad det låter jobbigt med din höft. Jag hade bestämt för mig att det var i mars du skulle få den andra fixad? Hoppas verkligen att du får en tid snart, du har fått vänta länge nog tycker jag.

Undrar vad du har målat? Tycker absolut att du borde starta en egen blogg. Du som har hur mycket som helst att visa. Skulle kunns visa dig hur enkelt det är.

Ja du. Stjärnmattläggaren... Hmmm... Ja, han känner du nog väl... Hoppas att han inte blir för stött av att nämnas på det viset... Lite självironi lär man ju ha... ;-) Han är ju iaf bra på mycket annat...

Sköt om dig!
Kram Hanna

ängeln i vitt sa...

Vilket fint tvskåp. Det är ju inte bara sladdarna som är fula utan alla apparater som man bara måste ha, och som dessutom sammlar en himla massa damm när dom står framme. Då är det fiffigt att kunna gömma undan i ett fint skåp. Du har så mycket fina saker överallt. Sonen och stolen är ena riktiga sötnosar :)

Ha det gott
Kram Carina

ängeln i vitt sa...

Vilket fint tvskåp. Det är ju inte bara sladdarna som är fula utan alla apparater som man bara måste ha, och som dessutom sammlar en himla massa damm när dom står framme. Då är det fiffigt att kunna gömma undan i ett fint skåp. Du har så mycket fina saker överallt. Sonen och stolen är ena riktiga sötnosar :)

Ha det gott
Kram Carina

My Lovely Things sa...

Hej Vännen!!

Jag gillar verkligen alltid dina inlägg!!

De är så goa!! Fulla med liv och personlighet!!!

Älskar ditt vardagsrum..så fint...Du har inrett det kanon fint!!

och det tv skåp..så fantastiskt..vill ha!!!!

Din pest korkmattor är inte så illa..då skulle du sett våra som vi hade mörka korkmattor..som hade svullnat på vissa skarvr matta och tråkiga...!! Men de är ett minne blott!!

Nu är jag hos mina föräldrar..Min Johanna passar lillkillen en liten stund..Jag skulle tille tt återvinningsvaruhus..men hans tängde precis när jag kom..Men han skulle öppna igen vid 4..Så nu har jag och mammis fikat!! Ska strax åka..

Roligt att höra om din goa fam,ilj...

Ha det gott..vännen..
kram anna

hemtrevnad marie sa...

Hejsan!! Den lille är iallafall en riktig sötnos!!!
När han sitter i gåstolen har du väl ändå bara ögon för honom!!!
Stolen du fick av din mamma är sååå fin!!
Gillade verkligen skåpet med TV-apparaten i..... har själv aldrig lyckats hitta nåt som den går in i!
Efter ett antal år med TV:n på små bord,kapitulerade jag i höstas och vi köpte TV-bänk!
Hör och häpna.... Ikea hade fått in en ny i vitt ,glasskivor och vita stålrör,ja jag vet det låter som rena 80-talet, men den är ganska skir och helt okej.....
Fördelen är ju att Viasatlådan inte ramlar i golvet längre!
Ha det gott!!

Anonym sa...

Hej Hanna!

Jag förstår att du trivs i vardagsrummet, det ser jättemysigt och fint ut. Skåpet blev väldigt bra!
Jag hade också en fundering på att gå på auktionen igår men jag kom aldrig iväg. Så har det varit varenda gång nu, det kommer alltid något annat i vägen. Det gäller ju att ha tid när man är där. Jag brukar alltid gå in på deras hemsida efteråt och se vad det blev för pris på sakerna =)

Ha det bra!
// Nilla

Malin - I min trädgård sa...

Wow vilket inlägg! Hihi, ja de där golven förstår jag varför de inte är några favoriter... har ett riktigt fult golv här hemma också... Men jag bara orkar inte ta tag i det... ännu. ;-)

Men jag förstår inte ens var vagnen får plats i den där hallen? Men du menar alltså att den går in? Fantastiskt.

Jaa... vissa barngrejer är ju verkligen urfula! Men en riktigt söt en var det i den fula gåstolen iallafall!

Ditt vardagsrum är ju superhärligt! Gillar soffbordet! Och stolen som du visade först också.

Nä inte behöver du ursäkta dig! Hejja!

Ha en superkväll!

Anonym sa...

Ja, konstigt att de inte tänker när de bygger hus... Hallen som är så viktig!
Men i många länder går man rätt in i vardagsrum eller kök...

TVskåpet blev kanonfint! Vi gömmer också tv'n. Så skönt att inte behöva se alla svarta klumpar...

Men du, din pest-bild kan ju inte vara pestig när den lilla solen sitter där!!!

:)

Solsjö - Under en vind sa...

Härligt underbart inlägg med så mycket!! var ska man börja....pest har vi alla, det är tur att kameran kan vinklas hur man vill visa det....hi hi....Söte sonen borde inte vara med där...så gullig!
Ditt vardagsrum är sååå mysigt och ombonat! Skåpet bev perfekt för tv:N!! Be inte om ursäkt, vi gillar din blogg, dig och ditt hem! Så det så! *ler*.....

Ha en skön kväll! Kram!

.. sa...

Congratulations! You have made a wonderful work!
Hugs from Argentina!

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej Nilla!

Tack för dina gulliga ord!
Första gången du lämnade en kommentar till mig så stod det "från Nilla i Mjälga". Då antog jag att det var ett annat Mjälga än det som ligger runt hörnet från oss.... Men icke. Kul! (Kanske är vi så gott som grannar? :-) )

Auktionerna är ju jättekul. Du borde verkligen ta dig dit någon gång! Men som du säger så behöver man ju tid. Inte så lyckat att känna sig stressad där. Kan vara kul att göra en heldag av det.
Kvalitetsauktionerna är dock trista tycker jag. Dyrt elände då.

Ha det gott!
Kram Hanna

HEMMA HOS LINNÈA sa...

Hallo
Inte är det så farligt hemma hos dig, jag älskar handtagen på skåpluckorna...
Och vad fint du har det i vardagsrummet, vitt och härligt.
Och en väldigt söt liten kille har du också.
Ha en skön vecka
Kram Liselotte

Anonym sa...

Jättevackert vardagsrum!!

Glitter och Marsipan sa...

Vilket fint vardagsrum du har.
Skåpet till tv:n blev så snyggt när du målade det.
Jag tycker det känns bra att andra visar lite pest.Så känner man sej lite hemma,hur många pestställen
har man inte själv...
Ha det gott
/Anette

Millygarden sa...

Hej Hanna,
Vilken liten goding i gåstolen! en riktig Bäst! Gåstolar, matstolar, babysitter mm.. överallt har man baby grejer...och inte är dom vackra precis puh... Men ack så kära dessa små liv är...Ja, nog har vi alla våra pestställen!! mitt är vår tvättstuga som saknar vatten och slask... har du hört! hur sjukt är inte det!! Men det ska Vi råda bot på. Har jag klarat mig hittils klarar jag det väll ell litet tag till. Du bjuder verklign på dig själv... så himmla mysigt att besöka din blogg! Skåpet blev jättefint och praktiskt att slippa se den stora svarta!! Stolen ifrån din Mammas butik är verkligen en vill ha... förstår att du sneglat på den! Ditt vardagsrum är så himmla mysigt... förstår att du stortrivs! Kyrkoljusstaken är också en vill ha! Var köper man dom....

Kram Marina

Lisa med hem sa...

Hej Granne!

Vilka fina kort vi fick hem från förskolan. Jag kikade på gruppkortet och det var bara ett barn jag inte kände igen. Frågade Maja vem det var? "Men mamma, det är ju I... ju " :)Vad söt hon är. har nog bara sett henne med mössa på :) Jag klippte Majas hår innan påsk. Ängrar mig lite att jag klippte så kort längd men det lär väl ska växa ut.
Åh, vilkea fina bilder fårn vardagsrummet. Ni har så fint. Vackra skåp och möbler.
/Kram Lisa

Linda sa...

Haha ja det vägde en hel del och mina sambo är inte heller så förtjust i alla kolosser här hemma, inte innan dom är på plats iaf. Först suckar han för att det är tungt och släpa hem, sen för att jag plockar fram färgburkarna och kladdar runt på golvet några dagar sen för att han måste vara med och lyfta den fram och tillbaka i en helvtimme tills det har kommit på sin rätta plats.
Det är alltid lika kul och titta in på din sida, så mkt fint. Stolen vart man verkligen kär i. Och ditt skåp du målat blev helt perfekt. Finns det nått bättre än att slippa se sladdar och elände?
Nu har jag malt så du knappt orkar läsa... Hur som helst så antar jag utmaningen iaf. Kramar Linda

Tvert-om-tanten sa...

Hei!

Åh, et slikt skap til å gjemme TV'n i vil jeg også ha!!! TV'er er IKKE vakre!!! Så fint du har det! (Sagt det før, tror jeg...). Har en trang inngang selv -husker det var noe herk å få inn og ut vogn der, ja... I vår nye gang får vi så GOD PLASS!!! :-D (kanskje man må begynne med barnevogn igjen bare for å merke forskjellen...). Bildet av gåstolen ble vel en slags pest-best i ett bilde, det - for den som satt oppi stolen var jo absolutt ikke pest!

Klem Lena

Tonje sa...

For ett langt og koslig innlegg du har her i dag!
Det skapet ditt ble bare sååå vakkert...er sikkert kjempe godt å slippe å se på tven nå som du kan lukke dørene. Jeg skal lage ett eget tv-rom slik at jeg slipper å ha den inne i selve stuen.

Stuen din er jo bare sååå vakker,alt er så gjennomført og vakkert dekorert så det er en stor glede å titte på disse bildene.

Kirkestaken din var nydelig,jeg har en selv,men den er litt mindre enn din og den er jeg utrolig glad i=)

Klem

Sandkorn och sötvatten. sa...

Vilka fynd du hade gjort! Och vilken härlig påskpresent.
Knasigt hur allt är så mycket vackrare och visar upp sig bättre i vitt.

Idén med tven var verkligen klockren! Nåt sådant skulle jag vilja anamma hemma. :)

Kramar

MormorRuthsAnn sa...

Härligt att se att jag inte är den enda som har långa inlägg!! Ditt vardagsrum är jättefint. Det där TV-skåpet är verkligen en hit!!! Sån vill jag också ha...

Vilken liten sötnos där i gåstolen....allt det där med barn (alltså prylarna) får vara utstickande i inredningen...det går ju så fort.

Det där med pesten....ofta när jag själv pekar på all pest för andra så är det nästan ingen som tänker på det...de tittar istället på allt det fina. Så man kanske skall försöka njuta lite mer av det där som är bra och inte pointera ut det dåliga (som dessutom kanske inte är pest för andra).

Kram Ann

C De-sign sa...

Det blev ju hur fint som helst...skåpet som "trollar" bort tv! Utlottning inne hos mig, Välkommen!
Kram fr C

MiaMaria sa...

Visst har vi lite pest i våra hem men det du visar som bäst är ju bara så vackert ALLT!

Och skåpet gissa om man blir lite avis....tycker så illa om tv apparater usch fy men de är bra att ha......Och att göra så är ju bara bäst!

Sov så gott!
Miamaria

me and alice sa...

Hej Hanna!
Så söt han är er lilla solstråle!!!Försök se det positiva i att ni har plastmattorna kvar. Vi hade också dom kvar i både kök och hall när barnen var små. Då kunde dom köra sina race med trehjulingar och allt vad dom hade. En tabbe vi gjorde var att göra iordning och slipa trägolvet till deras lekrum(rummet som i dag är gästrum/bibbla). Det får vi ångra i dag. Det är helt hackat av alla leksaker och bilar mm... Det är nog bra ni har plastgolven ett tag till. Verkligen ett proffs som lagt skarven där i mitten i ert sovrum...*fniss*
Åh, vad fint ni har i ert tv rum.Så härligt ljus där inne. Precis ett sånt skåp vill jag också få tag i... Blev hur bra som helst. Älskar dina långa inlägg! Men kommer inte i håg allt du skrev om så det blir nog fler kommentarer från mig,hi,hi...
Kran Susanne

Vanilladreams and humblebees sa...

Underbart TV skåp!!!! Ett sånt ska jag också försöka få tag i!

Dina inlägg är härliga och du bjuder på dig själv! Jag upplever dig verkligen inte som osäker....

Många kramar!

PS: Lillkillen är så go!
---<-@

Jenny

Vitt är vackert sa...

Hej!

Wow! Ett så vackert vardagsrum ni har!!!! Helt underbart. Å skåpet du målat!! En sån fin pjäs! Perfekt till Tv´n ju!

Ha en underbar dag!

Kram Ellinor

tindra lite mera sa...

ÅÅÅ,är också ute efter ett skåp att gömma den fula tv-n i. Jättefint vardagsrum,mysigt!
Kram Katarina

K sa...

FYYYYYYYYYYYY DEEEEEJ VA FIIINT ;D
Grymt avis på tv-skåpet...vill åsså ha...
Men om man skaffar nytt...var tusan gör man av me det gamla...?man kan ju inte bara fylla på...inte hos oss iaf...Vi har såå trångt!
Stolen sen da...den tycker jag inte passar hos dej,den skulle göra sej mycke bättre hos mej ;D SKOJA !
Du eller ni, har sååå mycke fint!
Lilla sonen sen, VICKEN LITEN GODING ;D KAN DU KLONA HNM???
Pöss kram /K

Lila sa...

Du har en super blogg som inspirerar mig mycket!

Ha det gott!! Kramis L

K sa...

Jag igen da...dryg jag är...
Jag vill oxå va me i din fanclub ;D du skriver så kul o verkar va en härlig människa !
Det du kallar pest såg jag inte ens...visst är det lustigt...man ser bara sitt eget "skit"...

Och gåvagnen???Du är ju kul...Jag har en kompis som sa såhär om mej- du är såå noga, du blir väl typ sur om nån ställer skorna snett i hallen ( Hmmm ja och nåt fel me det?vi har skohyllor...)
Bamsekram på dej

Sara sa...

Vilka fina bilder, jag håller med dig om att det börjar bli dyrt på loppis och auktioner, tråkigt. Jag tycker mycket om din blogg och tycker inte att du ursäktar dig.
Sara

Anonym sa...

Neeeej!! Som vanligt så gillade jag det bruna ekskåpet mer innan... Hihi... ;o)
Men det blev jättefin och passade in hos dig iallafall. Själv skulle jag föredra ett brunt. Tänkte på det igår att ja, jag har till och med mest bruna kläder...
//Skitigt på golven

Hellen sa...

Hej Hanna! Jag gillar dina inlägg som de är. Du bjuder på dig själv och det är så härligt att läsa.
Er familj är ungefär som vår. Jag har två egna barn som bor varannan vecka också en bonusdotter som bor hos oss på heltid. Med allt vad det innebär. Det är ju inte lätt att vara styvmamma alltid. Vi har ännu inga gemensamma barn. Men man vet aldrig kanske någon gång längre fram.
Vilka fina skänkar och skåp du hittar. Jag tycker båda var superfina. Själv önskar jag mig också ett skåp att stuva in TV och musikmaskin och sånt där i.

Förstår att du valde ditt vardagsrum som bäst det är så fint.

Ha det så gott
Kram Helen

In my house sa...

Hej hej!!!
Jo visst gick det att måla högtalarna, vi rollade och med lackfärg, jag ska nog byta tyget på dom oxå,,till spets el vitt... Annars är dom ju så tråkiga,,passar inte in för fem öre.... Lycka till och skynda dig innnan mannen kommer hem ;)

Jättefin stol du fick,,,super!
Kram j

LantlivsAnette sa...

Men halloj där..rackarns vad mycket du visar nu..jag har nästan svårt att hålla koll på allt nu när jag ska kommentera..dåligt minne som man har !!
Stolen,skåpet till tv:n..jaaa allt var fint.
Jag skrattade lite här för mig själv..vi har jätte fula golv hos oss..i hallen har jag en sån där korkmatta som du har..så när jag fotar till bloggen är det lite knixigt att inte få med golvet..vi har även fult golv i sovrummet..det är sånt som måste åtgärdas..men som kostar så himla mycket.
Ha det så bra Kram Anette

Änglahem sa...

Hej Hanna,

Du är ju sååå gó och underbart BRA precis som du är!!!! Kom ihåg det är du gullig!! PUSS på dig!

Sicken liten going du har i din glada *hihi* gåstol!! Se den som en liten sol med ett Stort Solsken i!!! Han är ju bara såååå söööt!!!

TV-skåpet blev jätte, jättebra!!! Precis så som jag skulle velat haft det...om jag fått för maken*muttrar*....karlar!!
Ditt vardagsrum ser så hemtrevligt och mysigt ut!!

Ha det gott goa Hanna!!
Kramar
Ulrika

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej "skitigt på golven"!

Jag kunde väl ha anat det... Tycker att du ska starta en blogg med bruna bilder. Varför inte? Och så någon bra text om precis vad du vill. Skulle bli kanon tror jag.
Ha det gott!
Kram Hanna

Karin i Villa Grå sa...

Hejsan svejsan!

Hör du hur det går ett unisont "woooow" från alla besökare som ser ditt fantastiska vardagsrum? Kyrkoljusstaken är UNDERBAR, jag bara måste hitta en sådan! *dreglar*

Snygg skarv på golvet - inte. Hur tänkte den som la golvet där? Den frågan ställer vi oss ofta när vi tar itu med "moderniseringen" gjord på 70-talet i det här huset. Tyckte man verkligen att det var snyggt? Var alla konstant höga? Led alla av obotlig färgblindhet? Allvarligt?

Vilken goding till son du har, han är übersöt! Och du, ni är ju en modern familj ju ;-) Det är ju så många familjer ser ut idag, mina barn och dina barn och våra barn *ler*

Hemligheten bakom presenterna från maken är att skaffa sig en manlig tvilling! Jo, det är sant *fniss* Han är Våg som jag, vi har samma musiksmak (det var så vi träffades) och vi till och med ser lika ut, enligt vissa. När jag låg och födde vårt andra barn var det skiftbyte bland barnmorskorna. Första laget följde med andra laget för att presentera dem för oss, men de stannade i dörren allihop och skrattade. Vet du varför? Jo, för att de tyckte att maken och jag såg ut som syskon... :-O Det ville jag INTE höra i det läget, men som sagt, vi har samma smak i mycket så han är go och kommer med överraskningar som han vet att jag tycker om!

Din blogg är super! Du har humor och du bjuder verkligen på dig själv. Ingen anledning att be om ursäkt för någonting alls, med andra ord.

Kram!

Karin

Millas hem sa...

Hej!
Kul att se dina bäst och pest, har också blivit utmanad, ska fundera på vad som är allra pest och allra bäst här hemma. Säkert ingen jättelätt uppgift, men får hänga på!
Du visar så mycket fint, ljusa rummet, ljustaken (vilket klipp!)och den vackra kyrkoljustaken, vill oxå ha en sån! Tycker att det är en kanon idé att gömma tv:n!:)
Kram Camilla

Lisa med hem sa...

Tack för det trevlig meddelandet :) Inte så många som skriver så extra roligt med ditt lååånga! Plåtburken är nyttillverkad och köpt på "Lavendel & Romantik". Hittade skåpet där oxå. Tänkte köpa det i Säter men hittade samma skåp hemma så då slog jag till. Angående kvitton så bestämde jag mig när jag letade kvitto till en trasig diskmaskin härmomdagen. Jag är så slarvig, sambon håller med.

Maja har fint hår men trasslig. Just ja, jag klippte ju av det kort häromdagen. Hon ville ha som Tindra :) Ångrar att jag klippte så kort men det växer ut. Hur trivs Lillgumman på förskolan? Min trivs bra. Din stora flicka har ju oxå underbart hår har jag sett!

Nu ska jag leta mig upp till sängen!

/kram Lisa

Marie sa...

Hej Hanna!
Det är alltid lika roligt att kika in här hos dig, du bjuder verkligen på dig själv och jag blir alltid så glad av att läsa dina inlägg. Pest verkar det finnas i alla blogghem, jag vet precis hur det är att ha en liten hall. Hemskt! Och alla saker man har till barnen när de är små, babysitter, babygym o.s.v är ju inga roliga inredningsdetaljer direkt, men det är ju som sagt var under en begränsad tid. Sonen är en riktig sötnos!
Ditt vardagsrum är toppenfint och tv-skåpet är ju en dröm! Måste vara underbart att slippa se tv:n och det övriga tekniska.

Ha en trevlig kväll och tack för att du alltid skriver så gulliga kommentarer!
Kramar Marie

Spets och snor sa...

Hej Hannah! Tack för att du påpekade det där med länkarna. Nu ska det vara fixat. Dessutom har jag lagt till dig. Ps. Var du på pärlan idag? kramis Helena

Tankar tar tid sa...

Ditt "teknikskåp" är helt underbart ... vad skönt att kunna trolla bort det fula men nödvändiga prylarna!

Ang pest och bäst så har väl de flesta något i sitt hem som man är mer eller mindre nöjd med. Kan inte tro att alla har det som det ser ut i inredningsmagsinen, även om vi skulle vilja. Vad skulle vi göra om allt var perfekt? Det skulle inte heller vara kul.

Kramar Christina

Kalkstenssommar sa...

Hej Hanna!
Snygg lösning på det där med TVn!

Vill tacka för din gulliga kommentar hos mig. Det var mycket att läsa här hos dig nu när jag kom tillbaka från ön.

Du skriver alltid så roliga inlägg tycker jag, underfundiga.

Du, bry dig inte om maken, du är säkert en tia för honom. ( De är ju inte alltid så bra på att uttrycka sig...)

Kram L

Ninis74 sa...

OJOJOJ, så fina bilder du visar!
Älskar ert vardagsrum!
Fiffigt med TV-skåpet och så blev det ju såååå snyggt!
Kramizz
Ninizzzzzzzzz

Glitter och Marsipan sa...

Nej men,jag glömde ju.
Jag känner inte Lena Ph.Bara träffat.
Men jag har lekt med hennes
syster nån gång.
Hur imponerande lät inte det?!
Hursomhelst tycker jag att hon är
duktig.
/Anette

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det skåpet du visar med tv:n i är ju kanonfint! Har länge funderat på hur man ska kunna gömma all tråkig elektronik som man måste ha... Men nu vet jag vad jag ska leta efter... Tack för tipset!
Kram
Marie

Liten Bod sa...

Hej! Vilken underbar stol! Tänk att ha en mamma med butik... Kan du inte fota i den någon gång? Tror du att hon/du kunde sälja sådana gamla trådrullar åt mig och skicka dem? Naturligtvis sätter jag in pengar i förskott. Jag hittar inga, och har drösvis med spetsar som trasslar ihop sig! När det gäller tonen i bloggen har jag ett fasligt sjå att inte beklaga mig/ursäkta mig... Oftast skriver jag en massa, och sen tar jag bort hälften :) Nyttig träning att tänka positivt och få så mycket positivt tillbaka. Kram, Tina

Jenny Oak Fae sa...

Tack för kommentaren :)

Ja, prova gärna att göra collage på polyvore.com det är enkelt & gratis!

Vad fint skåpet blev!!!

Kram, Jenny

<3

Designe sa...

Åh vilka fina bästbilder du visar!..Vilken superfin stol du fått i påskpresent! Kram :)

LOPPISLIV sa...

Hej Hanna!
Vilket underbart långt inlägg...så himla kul att läsa om allt du hittat på....Vilken ljuvlig stol du fått av din mamma...och jag tycker nog inte att ditt pest golv är så farligt...du har så fint för övrigt så golvet ser man inte ens......och samma med din lilla sötnos som är så söt så gåstolen faller i skuggan...och som du skrev...tiden går fort och vips så kan du lägga undan den....

Vilket fynd du gjorde med adventsljustaken....de är jättedyra om man ska köpa nya likadana....men du längtar väl inte till jul ännu väl ?? *fniss*

TV skåpet blev ju helt perfekt...vad härligt att kunna gömma undan tv video osv...

Ha det gott...Kram Paula

Hemma hos Klara... sa...

Kul att läsa din underbara blogg, alltid härliga bilder. Din hall är nog lika liten som min, ja det är verkligen pest när man ska klä på barnen varje morgon. Vardagsrummet och sofforna är jättefina. Jag har lika soffor som dig men har inte vågat mig på en vit klädsel ännu.

Ha det gott!
Kram Helena

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Underbart vardagsrum !

Ha en härlig dag!!!

`·.,(¯`·´¯)
(¯`·´¯).·´
`·.,.· L O V E
♥Kramar Mamma Millan♥
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

hemtrevnad marie sa...

Hej du!!! jaså du ... du skulle ha målat om den fiiina klockan du, ha ha!!
Det var den jag föll mest för i hela programmet!!!
Jag har haft mycket grönt i min dar ska du veta....just nu har jag väl nästan ingenting(förutom Edvins rum då...och det räcker väl för hela socknen!!)
Ha det gôtt!!

Nina på Kyrktorpet sa...

jag gillar ditt vardagsrum! Det vackra skåpet du målat vitt och förvarar tvn i är underbart! Vi har ett brunt tv skåp och det kliar i fingrarna varje gång jag ska öppna det...

Skatan sa...

Hej och tack! Jag tror nog att du kan räkna med mig lite längre fram...jag orkar bara inte just nu. Avhandlingen tog min sista lilla kraft. Är överraskad över hur trött jag faktiskt känner mig! Nåväl, jag kommer att ha svårt att hålla mig borta från er!

Till dess att vi ses igen - sköt om dig och njut av en vårig helg!

Kram.

NICOLINAS BONING sa...

Jag tycker verkligen jättemycket om dina inlägg...och speciellt när dom är så innehållsrika och långa som det här;-)
Vad mysigt det ser ut i eran hörna i vardagsrummet...och jag förstår att det kan inte vara speciellt lätt att trängas med ungar och vagn mm i den trånga hallen...

Törs jag be dig om en tjänst?
Jag letar nämligen efter en ram med mycket krusiduller sm jag kan ha som spegel i lilla toan tillsammans med kommoden och det andra som jag visade i ett tidigare inlägg...men hittar inget lämpligt objekt!
Jag undrar om du som har stenkoll på allt i loppisväg i Borlänge möjligtvis skulle kunna hålla ögonen öppna efter något dylikt?
Du kan väl maila mig så får jag "höra" vad du säger om den saken... biniorsa@hotmail.com
Jag åker gärna till dina trakter lite då och då nämligen,men jag hittar i princip bara till Kupolen när det gäller butiker ;-)
Kramar/Birgitta

Hannis sa...

Hej i stugan!
Din familj låter som den jag växte upp i.
Stor och härlig med variation!

Jösse vad du visar mycket fint.
Stolen ser så härligt sliten ut.
Och skåpet blev helt nytt med vit färg.
Nu blev jag sugen på att måla=))

Är imponerad över ditt bästa.
Hur hinner du hålla så fint?
Med flera barn och allt!

Ha en fin helg/Kram Hannis

Peters Projekt sa...

Jodå, jag är allt vaken. Det blir lätt lite längd på inläggen när man är riktigt inne i det ;)

Ville bara i denna sena timme titta in och önska en behaglig helg.

Det är inte alltid lätt att vara karl, som du skriver - i alla fall inte när det gäller stora förändringar i hemmet från en dag till en annan.

Fortsätt att blogga på ditt sätt - vi gillar det . . .

Peter

Anonym sa...

Vad fint du har det hemma! Jag håller med, sladdar är bland det fulaste som finns. Men det blev ju fint med ett TV-skåp.

K sa...

Asså guuuuu va många kommentarer du har på sidan, hur gö man fö å få flera läsare?Det är såå kul att få lite feedback?

NYFIKEN PÅ OM DU VART PÅ NÅT LOPPISI NYLIGEN???
Tulavippan?Dit ska jag i veckan med en kompis så jag slipper makens grymtande ;D fniss...
Trevlig helg kram

K sa...

Me again...LOPPISI???FNISS DET DÄR BIDDE LITE FEL; LÄT SOM VÄRSCHTA FINNEN HAHAHA:::KRAM

K sa...

Me again again... hahaha DUMMA DÄJJ SOM VART Å KÖPT "MIN" TERRIN...Har leeeeetat hur länge som helst efter en HELVIT...
BLÄHÄ LYLLIS DÄR... KRAMKRAM

IKT i min vardag sa...

Hej Hanna!

Vilka härliga inlägg du gör! Kul att se dina bäst och pest-bilder. Vardagsrummet är ju toppenfint! Skulle önska att jag hade plats med en hel soffgrupp så där. Jag får nöja mig med en enda soffa.
Så smart och fint med TV-skåpet. Skönt att slippa se den förstår jag :-).
Jo du såg rätt, lavendeln stod på sonens lilla stol. Nu i efterhand när jag tittar på bilden så garvar jag. Stövlarna ser sjukt stora ut ;-D!

Kram på dig!

Jo sa...

Hejdu! Har nyligen hittat till din fina blogg! Tänkte bara säga att jag inte tycker att du ska se dina kökshandtag som pest, de är ju ursnygga! Om jag inte ser helt fel, så är det ett gammal 50-talskök du har och det skulle jag kunna mörda för! :) De där fina snäpphandtagen är ju guld värda! Golvet kan jag hålla med dig om däremot och din lilla son! :D Ha det gott!