30 juni 2008

Vilken helg!

Hej!

Hoppas att eran helg har varit bra, och fylld av skoj!

Det har min varit, lite väl mycket nöjen skulle man nästan kunna påstå...

Under helgen har jag avverkat en loppis och två auktioner.
Vilket har resulterat i en massa oreda. I vanlig ordning.

Jag har som bekant lite svårt för att nobba ett riktigt fynd. Och eftersom det var väldigt gott om riktiga fynd på alla tre ställena, så råder nu mer än totalt kaos här hemma...

Om vi säger så här: det står saker i hallen, i vardagsrummet, på uteplatsen, i källaren och även i vardagsrummet uppe...
Då kanske ni förstår.

Mitt argument till detta köpgalna beteende var att det inte blir fler auktioner på hela sommaren.
(Men då menar jag ju de som brukar vara på nära håll...)
Gubben köpte det, och det var väl en himla tur för mig det!



De här långa och rejäla gamla knoppbrädorna köpte jag. Tycker att de är helmysiga när knopparna är täljda för hand så där.
Några till mig, några till våran loppis...



Jag kunde inte heller motstå den här gamla barnvagnskorgen. Så himla fin. Det råkade bli en större i svart också. Fråga inte vad jag ska ha dem till. Det kommer, bara jag får suga på karamellen lite.


Idag när vi varit och hämtat en del saker från gårdagens auktion med släpet, kom en granne gående.
"Jaha, här ska det in mer grejer ser jag. Har sett att det kommer släpkärror med möbler ganska ofta... Man undrar ju hur många ni är som bor i det här huset egentligen..." sa hon.
Hmmm... Jag har faktiskt funderat på om grannarna märkt något. Och tydligen så...

Däremot så hade hon aldrig sett något komma ut.
Men ni vet ju i alla fall att jag brukar sälja bort lite på Blocket ibland när det börjar svämma över, och även på våran loppis.
(Känner att jag behöver förklara mig lite nu!)


Den här alldeles underbara gamla fina, trådkorgen ropade jag in. Ja, det blev faktiskt två av dem med. Älskar dem, och kommer nog inte att skilja mig från dem.
Nu har jag tre, och kan klassa mig som en samlare av trådkorgar med.


Så helgen var verkligen kanon för mig.
Gubben var helt suveränt go och lät mig sticka hemifrån fast det var hans sista semesterdagar.
Idag är han tillbaks på jobbet igen. Det känns nästan som om sommaren skulle vara över för min del!


Önskar er alla en fin ny vecka, och hoppas att ni känner av att det är sommar!

Jag vill också tacka alla mina besökare, och alla er som lämnar kommentarer hos mig!
Jag blir så glad åt dem ska ni veta!

Sköt om er, så hörs vi snart igen!
Kram Hanna

42 kommentarer:

Drömmar på V sa...

Hej Hanna!

Vad roligt det låter med loppis och auktioner. Såg precis ett TVprogram om hemligheten bakom ett långt liv, jag tror bestämt att lite lyckligt fyndande då och då hjälper till. Haha, vi kommer leva tills vi är 100!
Vilken tur du har som kan fynda nästan obegränsat, när det blilr för trångt kan du ju alltid glädja andra med dina fynd genom att flytta dem till loppisbutiken.

Synd att din "semester" är slut. Jag vet hur det känns. Men nu kommer solen och värmen och då blir det ju genast lite mer semesterfeeling igen.

Ha det gott!

Kram /Maria

Galleri Hönshuset sa...

Men vilka härliga grejer. Vilken härlig gubbe du har...Håll fast i han, stenhårt ;) ( Ta mig rätt nu, jag är lycligt gift ) hehe...Jag har nåt till dig inne hos mig. Kram Pirre

Brocante sa...

For en helg du har hatt. Auksjoner og loppis er toppen. Så fine saker du har fått med deg også. Jeg bare jobber og jobber - har ikke vært på loppis på lenge.

Lilla huset på prärien sa...

Åh Hanna! Du är verkligen min hjältinna - vad du fyndar och fyndar! Måste verkligen kika förbi din mammas loppisbutik när jag är i Dalarna. Jag är där 12-18.e juli. Ska på auktionsveckan, har du några bra tips om vilka auktioner man bör prioritera. Eller andra ställen jag ska besöka kanske?

Kram Jenny fra Skåne

NICOLINAS BONING sa...

Det är klart att man måste passa på när fynden hoppar på en så där...och vet man det inte just direkt vad man ska ha grejen till så är den iaf bra att ha till en annan gång...skratt...;-)
Inte behöver du förklara dig för oss på bloggen inte...vi är nog alla (nästan) likadana när det gäller att bara lassa in i huset...och inte köra iväg med speciellt mycket!
Menar du verkligen att han gick på den lätta med att auktionerna inte ska besökas av dig under resten av sommaren...fniss...inte ens min älskling skulle gå på den faktiskt:-)
Tjuvläser kommentaren här ovanför och undrar vad det är för auktionsvecka hon pratar om...hmmmm...är det månntro någor som jag har missat alla mina levnadsår?!
Kramar/Birgitta
Höll på att glömma...jag har en liten utlottning inne hos mig om du är intresserad...

hemtrevnad marie sa...

Finfina grejer du fått tag på du!!
Själv ska jag försöka hinna med att öppna min lilla loppis imorgon...målade skyltar för glatta livet förut....(målade om gamla...)
Får väl hoppas vi får lite bättre väder nu då, när du blir ensam med alla fyra barnen....vet hur det är....
Har du och din mamma öppet under auktionsveckan??
ha det gott!
kram

Anonym sa...

Oj så många fina saker du köpt!!

n o r d i n g å r d e n sa...

Å ja, det förstår jag, vilken toppenhelg du haft!! Vilka fynd, du har verkligen öga för detta och tur! Vilka underbara trådkorgar och gamla knoppbrädor!! Jiiipi! Jag var också på auktion i söndags men gav snart upp, insåg att det skulle dröja sååå länga innan det jag var intresseard utav kom på fråga... suck.. Mari.

Ullis/Leva på landet sa...

Oj vad du har handlat. Tur att gubben var på bra humör då. Tänk att grannarna har sett vad du pysslar med. De måste ju tro att du har full med möbler överallt, vilket du nog har just nu, fniss. Jag har tänkt att komma förbi på torsdag, men ska försöka bli klar med tvättstugan först. Är i alla fall inte i någotr behov av några möbler just nu, enligt min gubbe i alla fall. Han tycker vi har för mycket saker. Problemet är att det jag inte vill ha kvar vill han ha kvar så då går det ju inte att göra sig av med något, eller.

Ha det bra!
Kram Ullis

Solsjö - Under en vind sa...

Tänk vad grannarna har att fundera på...fniss....

Sååå fina saker du hittat....igen!

Kika in på sagans solsjö, där finns en award att hämta!

Kram!

K sa...

Hej du...Tja se grannar...fniss står väl bakom gardinen o gluttar ;D
Fiiina knoppisar, dom vill ju jag ha...får nog titta in till dej snart !!!
Har en liten utmärkelse till dej inne hos mej ;D puss o kram /K

ColonialEast sa...

Vilka härliga grejer du fick med hem från loppisen!

Vit Spets sa...

Ååå jag skulle vilja ha en sådan knoppbräda ca 60 cm, det är det jag springer efter...jag skulle jubla högt om jag lyckades - kanske du säljer???
Roligt att du gillar mina bilder!
Kramis
//Siv

K sa...

Japp snurrigare är jag nu...efter en väldans festig fest...för att säja det fint ;D meeen jo jag har gett en utmärkelse till dej ju titta igen i kanten fast du har väl redan trettio stycken ällä kram/K

C De-sign sa...

Så mycket fynd.....ska bli spännande att se vad du hittar på med allt! Roligt med grannen!!! Ha en riktigt bra vecka och försök att behålla sommarkänslan!!!! Kramar fr C

LOPPISLIV sa...

Hej Hanna! Jisses vad du fyndat...Härliga knoppbrädor...tror inte jag sett så långa innan...och trådkorgarna ja dem hade jag gärna lagt beslag på...lilla barnvagnskorgen var underbar den också...du kanske kan ha inredningstidningar i den....önskar dig en härlig vecka också....Kramar Paula

K sa...

*flinar gött* jajamen skäms pårej haha...Håller med, vansinnigt idiotiskt att bli snuvig på sommarn, fast vi har inte mycke till sommar :D SÄJ GENAST ÅT PEKKA ATT GE TEBAKS DINA UNDERKLÄDER så du blir frisk hahaha natti

Lisa med hem sa...

Fnisar lite i min ensamhet här mitt i natten. Ja, du ser! Grannarna har mer koll än man tror. Tyvärr ser jag inte hem till dig för alla löv på träden :) Undrar vilken granne DET var? Du har gjort fina fynd. Jag missar alltid att det är auktioner så själv fick jag fynda på Tappers där de hade 50% på sakerna.

Kram Lisa!

Annas skattkammare sa...

Vilka otroligt fina fynd du gjort! Knoppbrädorna var ju helt underbara, förstår att du inte kunde motstå dem.. eller barnvagnskorgarna.. eller trådkorgarna.. hihi.. Låter som en helt perfekt helg, helt i min smak! =) Kram /Anna

Cecilia sa...

Oj oj så mycket fina saker du fyndat, förstår att du inte kan låta bli att ta hem de där fynden....
trådkorgar är jag oxå svag för!

Väntar på värmen nu, för min sommar=semester har inte börjat ännu...

Kram Cecilia

Lina sa...

Vilka fynd du gjort! JAg var på loppis i söndags och inhandlade också en knoppbräda! Barnvagnskorgen var ju för söt!!

Lina sa...

Vilka fynd du gjort! JAg var på loppis i söndags och inhandlade också en knoppbräda! Barnvagnskorgen var ju för söt!!

Anonym sa...

Hej på dig. Ja jag säger det igen.Vad du är duktig på att fynda. Är supersugen på en knoppbräda. Vi får väl se om jag hinner med om det hamnar någon i butiken. Vad tråkigt att du är förkyld igen. Jag börjar bli bättre nu men snorar lite än. Krya på dig nu och ta det så lungt du kan. Kram Anette.

Ann-Catrin sa...

Hanna!
det är ju inte klokt vad du lyckas.. så fina saker att man baxnar alltså.. och man kan ju förstå hur de undrar...hihi.. och det kan de ju få göra eller hur..
En sån gammal trådkorg har jag med.. men bara en så någon samlare kan jag inte säga att jag är!!

KRAMAR A-C

My Lovely Things sa...

Hej Vännen!!
men åh vilka fina saker du fyndat..
allt är bara så fint..älskar ox de gammla korgarna..
Jag har planterat i mina gammla slitna lövkorgar..

nu ska vi snart till halmstad..ska bli kul att spana in stan där..kanske vi slinker in på nån loppis med..Men mannen poegterade att vi inte hade nån plats i bilen..vi har köpt en ny kia som är 7 sitsig men liten som en personbil..
har takbox till mycket av packningen,,

Men jag sa till mannen man kanju alltid hålla fynden i knät om man dyker på några små såna..
ja se grannar..
Min granne fashineras med av mina inhandlingar..men hon gillar inredning..och tycker att det är kul att jag fixar ihop..
ha det så bra ..
kram anna

Glitter och Marsipan sa...

Nej,men så knasigt det låter,att sommaren nästan är över för din del.Min har inte börjat än,för vi får semester på måndag.
Vilka roliga fynd du gjort,som alltid.Knoppbrädorna var ju bara för fina.
Nyfikna grannar finns der gott om.En del verkar ha som huvudsysselsättning att kolla vad andra gör...
Vad roligt det låter med auktion,var länge sedan...
Ha det gott
kram Anette

Kalkstenssommar sa...

Hej Hanna!
Visst är det roligt med loppisar! Vi brukar ha det på Gotland i vår lada då o då. Har inte bloggat på ett tag, mycket på jobbet innan semester.

Va kul att läsa alla dina inlägg. Fantastisk bild från Stockholm.

Vi ses snart igen!

Kram L

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej Anette!

Vad trist att jag smittade dig sist! Jag känner mig hemsk när du säger att du är snorig än...
Den här omgången verkar inte lika hemsk. Hade feber igår kväll och på natten, men nu känner jag inte av det alls. Lite hosta bara...

Nog borde du hinna med en knoppbräda... Du vet ju vilka öppettider det är ;)
Försökte ropa in sådan stolar du vill ha, men jag tyckte att de blev för dyra. Men så är jag ju världens snåljåp också...

Önskar dig en fin dag!
Kram Hanna

P.s Känns underbart idag... Gubben sover efter nattskift, och E & A är på dagkollo... Snacka om att vi andra tre har det lugnt och skönt!

In my house sa...

Nämen ojoj, så mycket fina köp... Älskar dom knoppbrädorna... Vi ska oxå ha loppis... Om vädret blir fint så sker de på Lördag här hemma på tomten, kul...

Många kramar j

Stämningsfullt sa...

Hej!
Oj, oj vilka fynd alltså! Allt var jättefint! Roligt när man kan göra så många fynd på en och samma gång :)
Ha en bra dag.
Kram!

In my house sa...

Oooo, vad snäll du ä... Tack!

Kram j

Lila sa...

Så roligt att få shoppa loss. Skönt att maken tillät dig:)

Kramis Lila

Sara sa...

Åh vad mycket fint du fyndat, älskar knoppbrädorna.
Kram Sara

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Nämen gisses så mycket trevligt du haft för dig i helgen då. Å vilka härliga inköp du gjort!! Gillar trådkorgen.

Ha de gott!
Kram Benita

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Loppisen har du redan besökt vet jag, faktiskt samma helg som oss *fniss* den ligger i Gustafs.
Å ja båten kommer också från Hemtex.

Kramkram / Benita

Ullis/Leva på landet sa...

Hej igen!

Som det ser sut nu så blir det nu på torsdag jag kommer. Hoppas!
Kram Ullis

lilla h sa...

Åh, vilka härliga knoppbrädor!!! Villhavillhavillha!!!
Kan bara tänka mig hur många godbitar du har i dina gömmor... Måste absolut försöka att ta mig till er loppis snart, ev ska vi ta en liten Dala-tur i slutet av veckan men jag vet inte om tiden räcker till för en sväng till dig.
Kram Helena

Jojo sa...

Hej!

Måste bara berömma för de fina fynden du gjort. Själv tycks jag aldrig trilla över likadanna, fast helt ärligt är det väl för att jag blir lite småsnål då man ser på prisen, hehe..

Har tassat länge och många gånger på din sida men tror inte jag lämnat kommentarer innan, ändring nu! :-)

Har startat upp blog själv, ny ännu, men det tar väl sig, ville bara meddela att jag länkat till dig därifrån. Hoppas det är ok?

Kram
Jojo

Smultronstället sa...

Tjohoo
vikka finfina fynd du gjorde!kul.
Jag e åxå nöjd med mina.

Ha en härlig vecka
Kram M

Karin i Villa Grå sa...

Hej vännen!

Vilka fynd! Hur lyckas "alla" hitta sådana där knoppbrädor utom jag? Kommer du att sälja några på din loppis? Kan du stänga igen din loppis och reservera allt tills jag hunnit upp och väljt och vrakat? ;-)

Barnvagnskorgen är också helt makalös, jag blir så avis! Är nog lite grön i ansiktet just nu, avundsjuka har den effekten på mig *fniss*

Jag hoppas att du har det riktigt bra även om gubben är på jobbet och ditt "lov" känns som om det är över. Ta hand om dig!

Kram, Karin

LantlivsAnette sa...

Himmel o pannkaka vilka fina saker du har fyndat !!
Knoppbrädorna och de där korgarna..ojj jag skulle vilja ha alltihop !!!
Ha det så bra kram Anette

Hellen sa...

Du kan ju fynda du! :) Jag lyckades inte hitta mycket på min helg utflykt. Vad skönt att få åka och göra roliga saker...

Jag gillar också knoppbrädorna. Men jag lyckas aldrig hitta nån. Köpte en liten en igår på loppis...men jag vill också ha en stoooor :)

Ha det så gott!
Kram Helen