19 november 2008

Halmbockens nya kläder

Hej!

Tack för alla gulliga krya på dig-hälsningar som ni lämnat efter er! Mycket tack vare dem så mår jag nu mycket bättre! :)


Idag har jag tagit in en liten minigran i köket. Synd att jag inte kan känna någon doft för tillfället, för just grandoften är ju så underbar!


Granen ställde jag i min mycket favoriserade Gustavsberg kanna.




Den här roliga sortens form har jag inte råkat på förut, men på en av mina senaste loppisrundor hittade jag en hel bunt. Visst passar den sött som ljusstake?!




Och så har jag faktiskt ställt fram en liten halmbock. Jag som har skytt dem som pesten tidigare.
Men när det slog mig att de ju kan ha annan färg på bandet än rött, ja - då blev den faktiskt rätt så söt tycker jag.
Ja, lite övning krävs väl på hur bandet ska sitta (den här ser ju lite speciell ut i sin utstyrsel), men ni får väl en aning av hur det kan bli ändå hoppas jag. Om man inte (som mig) har tummen mitt i handen då.




Och så vill jag avsluta med att visa er hur det kan gå om man ställer ljus för nära en gran...(Om ni förstorar bilden så ser ni bättre.)

När jag tände ljuset så steg lågan rätt så högt och det började att glöda i granen. Det gick så snabbt att jag inte hann se det förän jag kände lukten av rök (DEN lukten kände jag, och tur var väl det!)- som sen också satt kvar rätt så länge, för att "bara" vara av några små barr...
Usch vad läskigt. Aldrig att jag skulle kunna tänka mig att ha levande jus i granen.

Så tänk på att det går på ett ögonblick att starta en brand. Kan ju vara bra att minnas den här årstiden när vi tänder extra mycket ljus.
Eller när man ska ta en bloggbild och tänker mer på hur det ser ut än om det funkar i praktiken...


Sköt nu om er alla bloggvänner, så hörs vi snart igen!

Kramis
Hanna

37 kommentarer:

Hanna & Hugo sa...

Ett & ett blir två... Nu har jag äntligen kommit på varför du känns så bekant, såg dig tex på loppis i dag Å kunde inte placera dig... men nu vet jag det är ju du som har den här jätte fina bloggen.
Ja å så har ni ju en kanon loppis oxå!!! Så kul att få lämna en första kommentar hihi. Smart att byta kläder på julbocken.
KRAM Maria

Hanna & Hugo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
i et lite rødt hus sa...

Hei, Jeg synes halmbukker er fine. Jeg tenker på min barndomsjul når jeg tar frem mine, for slike har jeg vokst opp med. Jeg kommer nok til å beholde de røde båndene på, men det ble fint med hvitt også:)
Ha en fin dag!

Anonym sa...

Hejsan!!
Vilka fina bilder!
Visst längtar man att börja julpyssla på allvar??
Men det är ju nu, när det är som mörkast, man ska passa på att tända ljus och mysa, så varför ska man vänta till första advent??
Nä, nu börjar jag pynta!!
Tack för en trevlig blogg!

Anonym sa...

Trevlig blogg var namnet. VAd fin bocken var i vitt band.
Pynta på du

Kramar @nette

Hanna & Hugo sa...

Ja, jag var på inspirationskvällen
Ja, det var jag som köpte fåtöljen
Ja, min Hanna vill gärna försvinna i folkmassan på loppisen så det blir att man får ropa titt som tätt men nästa gång kan du ju ta åt dig å komma istället hihi =)
Kram Maria

Lilla huset på prärien sa...

Hej kära! Så fint det blev med ditt granris (eller minigran...) Här är det illa med sådana skogar att bara gå ut och hämta i. Här är det mest tall känns det som. Tänkte dock att jag ska köpa lite ris snart och sätta in i små krukor.

Kom precis hem från visning av kvalitetsauktionen som ska vara nästa vecka - åh vad fina saker!! Skulle passa på vilket slott som helst minsann.

Ha det bäst! Kram Jenny

Malmkakan sa...

Mmmm, vackert! Nu måste jag ta mig tid och börja förbereda mig inför advent. Ska vara ledig på fredag så i helgen får jag ur mig all inspiration jag samlat på mig av er underbara bloggvänner.
Du, usch, det har kunnat sluta illa med glöden i granriset...
Ja man lär verkligen tänka sig för...
Kram, Cecilia

Hagbacken sa...

Förstår att du inte har levande jus i granen, men kanske LJUS? *s* ;)

Hagbacken sa...

Vilken tur vi haft båda nu att "hitta" små granar liggandes i skogen..*s*

linnea-maria sa...

Vilka söta formar, undrar om det är någon sorts munkform, eller minisockerkakor....Har du reedan ställt fram julbocken? :)
Jag snurrade också över de röda banden, förra julen, min fick klippta lakansremsor, det bidde bara snyggt när det vart lite fransigt. Kram /linnea-maria

Willewira sa...

Hanna då!! Det kunde ju gått riktigt illa!!

Tur att du har ögonen med dig.. ;)

En sådan kanna har jag också... så tack för tipset!! Det är superfint!!

Tänk att en liten kakform kunde passa så bra som ljusstake! Hur söt som helst. Till ljul kan du lägga lite nötter, russin och/eller nejlikor i...

Halmbockar... jag har en, som är lite större än din, med rött band och den är hopplös på att stå. Ärligt talat vet jag inte vad jag tycker om dem... De riktigt stora kraftiga kan se rätt fina ut under granen... Men jag är kluven.

Skönt att du mår bättre!
Ha det gott!
Kram Willewira

Lilla huset på prärien sa...

Kom hem från visningen för ett tag sedan... kollade Greys Anatomy ;) VILKA fantastiska saker det fanns! Men det var verkligen inte för mig utan för någon som äger ett slott... :) Hittade en fin ring och hade den dåliga smaken att prova den... satt som en SMÄCK!!! Utropet låg bara på 100-120 000 kr - lagom för mig juh ;)

Kram J

Änglahem sa...

Hej Hanna,

Här kommer en till som drabbats av dumma baciller!*grrr*. Legat däckad som en annan karl sen i lördags....såååå synd om mig*asgarv*! Jaaa, tycker ingen annan det så får man ju göra det själv, eller? Är det inte så det funkar?*fniss*

Vad fint det blev med GRANEN i kannan, å kannan är ju för övrigt helt underbar! Så du ...bara..hittar...granar så ...där?!*fniss* Du är nog inte ensam efter vad jag kan förstå...

Jaahaaa du, det tar inte många sekunder för en brand att starta!...men vilka himla tur att du kände den lukten!*ryser*

Krya på dig vännen!
Kramar, Ulrika

Anonym sa...

Ja tänk vad fort det kan gå.....och kanske hela huset brinner ner! Jag har faftiskt varit nära att bränna ner ( åtminstone köket) Och det var så otäckt, jag har fortfarande mardrömmar om det efter 8 år. Lyckligtvis så gick det bra och försäkringbolaget betalade för allt som brann upp.
Vad söt han är nu i sin vita "dräkt"

Ha det bra
Kram P

Annas skattkammare sa...

Så fint du pyntat! Minigranen, den söta bocken i vit klädsel och ljuset skapar verkligen stämning! Men vilken tur att du kände lukten av rök iallafall.. visst är det läge att vara extra försiktig så här i ljus-tider.. Ha det gott!
Kram /Anna

Leamarlené sa...

Det e ju så fint med lite granris inomhus...men tänk om det hade börjat brinna ordentligt hemma hos dig...ush.. vill knappt tänka tanken. Tur att du kände lukten snabbt.

Kram, Marlene

Viola sa...

Visst är det vackert med granris, kan säga dig att jag är ju fortfarande hemma och är inne på min andra vecka med förkylningen, känner absolut ingen smak och lukt, dom skulle t o m kunna bjuda mig få fiskbullar och lever som jag avskyr, vill känna vad jag äter nu när vi ska träffas på bloggträff på lördag och äta middag på kvällen.....kram

Anonym sa...

Vad läskigt med en liten minibrand! Tycker dock att du ska ha beröm för din fyndighet med julbocken, den ser så mycket mordernare och roligare ut med bara nått så litet som att byta band på den!

Tänkte på dig när jag hittade den här sidan igår http://www.inredningsskolan.se/simulator/ en rolig sida där man får inreda direkt i datorn! prova själv vetja :D ha en bra dag!

Vitt och nött sa...

va fint du gjort de!! men fy va obehagligt att det tog eld i granen.. du har rätt, man måste va försiktig me levande ljus!

va skönt att du mår bättre!
Kram!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Tänk så lätt det är hänt att det börjar brinna! Usch så otäckt, och vilken tur att du var där och såg det! Granen var väldigt söt, och den passade jättebra i den fina kannan!
Kram
Marie

Karin Lindström sa...

Hej Hanna!

Vad skönt att du känner dig piggare. Härligt att se dina inlägg och alla vackra gamla saker. Jag såg också att vi har likadana gamla dockvagnar. Inte visste jag att det var en Emmaljunga, kul att få veta det.
Vad mysigt att du börjat julpyssla, jag har inte riktigt kommit igång än. Vi fick lite, lite snö igår så nu känner jag mycket mer för julstök genast!

Sköt om dig nu och ha en fortsatt mysig vintervecka!

Många kramar
Karin

Englagård sa...

Tittar bara in som hastigast för att tala om att jag har nåt till dig på min blogg:)

kommer in o kollar ordentligt sedan, har såååå bråttom nu

kram Karina

Ann-Catrin sa...

hallå där Hanna!!

ett tag sen sist märker jag.. men har du redan kommt i julstämning.. fast jag varit i Lodon vill den inte rikmtigt infinna sig här hemma..hmm

Men du har ju gjort så fint så.. det där med granen kunde gått riktigt illa ju.. Jag stoppade i en tändsticka för en vecka sedan tillbaks i asken när jag tänt ett ljus.. på en sekund tändes alla tänsdtickor i en explosion.. jag bara slängde den ifrån mig..på furugolvet.. som tur var hände ingenting men hu vad rädd jag blev!!


KRAM PÅ DIG
Ann-Catrin

Marie//Tekla Maräng sa...

Vilken fin blogg jag hittat till via Englagård. Hit kommer jag gärna igen. Visst har man lust att börja pynta och jag tycker nog att det är okej att göra det nu.
Ha det gott Marie

Glitter och Marsipan sa...

Hej Hanna.
Fint med granen i din kanna.Har faktiskt varit ute på granplockarrunda idag,och hittade ett par små rackare.
Har faktiskt aldrig heller varit förtjust i halmbockar(dom bara ramlar),men din var ju jättefin med vita band.
Läskigt med granbranden,det tar nog eld snabbare än man kan tänka sig,så man får vara försiktig i dessa ljuständartider.
kram Anette

LOPPISLIV sa...

Halloj Hanna! Så vackert med gran i vita kannan. Själv hade jag tänkt sätta en liten gran i en zinkbalja i år men det får nog bli lite grankvistar i min vita kanna här hemma också. Tack för tipset. Nä jag är också lite rädd att ha levande ljus i granen även om det är väldigt vackert. Och jisses vad jag gillar din trä häst du har ställt i öppna spisen. Den är helt ljuvlig. Ha en trevlig helg. Kram Paula

K sa...

Hejhopp bra att du mår lite bättre,vi saknar dej o dina inlägg vet du :D
Tänker nog vara en ful härmapa o dressa om bocken härhemma med haha det blev fint me vitt band ! trevlig helg kram /K

sissabo sa...

Hej. Halmbockar har inte varit någon favorit här hemma heller men i vit utstyrsel blev den ju riktigt fin. Ja, tänk vad lite vitt kan göra =O)
Hälsn Jessica

Marie sa...

Hej Hanna!

Så fint med minigranen i din vackra kanna och vad snygg julbocken blev i sina nya kläder!!! Läskigt med ljuset, jag skulle heller aldrig våga ha levande ljus i granen.

Vet du, igår hade jag världens skitdag, bl.a med besök på akuten med Vera (visade sig dock "bara" vara öroninflammation). Var helt slut när jag sent på kvällen slog på datorn för att slötitta lite och fick syn på din goa kommentar. Blev så himla glad att jag nästan började att gråta. Du förgyllde en riktig pestdag, tack!!! Du vet väl om att jag tycker att du och din blogg är underbara också!!!!!!

Största kramen till dig!
Marie

Anneli sa...

HIHI - jag har oxå alltid plockat bort de röda banden på bockar - endera har de fått varit utan eller så har jag använt nånting annat - snöre eller band...
Jättesöt kanna och fina bilder-
Akta elden bara..Hujeda mig...
Kramar/Annelie

Gårdsromantik sa...

Så söt bocken blev i vit kostym!

Kram Maud

mig & alice sa...

Hej Hanna.

Vet du...jag köpte nyss en hel påse med såna där gamla runda kakformar...hade inte en tanke på att jag kunde sätta ljus i dem??? Tänk vilken tur att bloggvärlden finns ändå :-).

Superbra tips finns att hämta överallt runt om i bloggvärlden.

Skönt att höra att du mår lite bättre nu.
Ha en fortsatt härlig helg.
Kraam
Melinda

Ullis/Leva på landet sa...

Så gulligt det med granen i krukan. Trodde att det var en ljusstake du hade till ljuset. Passade ju alldeels utmärkt. Bocken blev så söt med vitt band. Kanske något man ska prova eller så är det lika bra att det röda är kvar så det ser ok ut, *s*. Skulle nog inte få till det något bra. Hoppas att du är piggare.

Kram Ullis

Husbilsresan sa...

Ajajaj...ta det lugnt med elden!!!!
Det var i alla fall fint med den lilla granen i den fina tillbringaren och dom små formarna passar ju alldeles utmärkt som ljusstakar......bocken blev jättefin med sina nya kläder =)
Sköt om dej nu så att du blir helt frisk!
Kram/Gunn

lovefriidrott sa...

Hej,

men vad fint det blev med vitt band på bocken, har liksom aldrig tänkt tanken att den skulle vara annat en röd,,,,och plötsligt så får man se den i vitt band SKITSNYGGT!!!
Jättefint med granen oxå:) obehagligt bara det där med branden det går ju väldigt fort,,,ucsh
ha en trevlig lördagkväll
kram sari

Tea Lady sa...

"Usch" så snyggt det var på din blogg!!

Ville bara tipsa om att man kan tävla om julteer på min blogg, www.tefrossa.blogspot.com!

Du kan vinna en påse Glöggte och en påse Lussete, båda underbara aromatiska teer, från TEFROSSA!