27 november 2008

Och jag är också en plockare, och dessutom en roffare... en gam!

Tjingeling!

Idag har jag låtit mig inspireras av min härliga vän Jenny (Lilla huset på prärien) till dagens tema här på bloggen.

I hennes senaste inlägg beskriver hon hur trött hon blir på sig själv som springer på loppisar och plockar på sig en massa skit (fast fin skit!)att fylla skåpen med.
Det kände jag igen. Och när hon ställde frågan om vi andra också förköper oss på loppisar så kände jag mig ännu en gång träffad...


Jag är verkligen en sådan som roffar åt mig allt jag kan när jag är på loppis.
Det händer att jag springer för att komma förbi folk som kan vara ett hot mot det jag spanat in. Min oerhört goa Anette (min fars sambo) och även lilla mamma, har fått vara med om det ett antal gånger, och det är inte utan att jag skäms för det, men jag kan inte förmå mig att låta bli ändå...

Så idag tänkte jag helt enkelt visa er ett antal bilder på mina senaste inköp.


Idag hittade jag den här underbara kyrkan. Gissa vem som tog ett glädjeskutt?






Så fin religiös bok från 1859.




Ännu en vit kanna- här med enris i, en gammal trådrulle modell stor & rak, samt olika trådar som jag tycker är väldigt dekorativa i sig så där, men också väldigt användbara.
Det lilla silverfatet var ett självklart köp (storsamlare har jag blivit) och med hjälp av gamla vackra kort kan man ju lätt göra fint.



Sen var det då det här.
Och ännu en gång måste jag nämna min kära Jenny. Jag pratade nämligen med henne i telefonen just den dagen som jag köpte det här mycket vackra, höga, vita Gustavsbergs"stopet".

Visst är det vackert fyllt med lärkgrenar?

Jag berättade om detta vackra "stop" för Jenny, och avslöjade även hemligheten med det. När jag gjort det utbrast hon "Men VAD ska du med det till?!"
Hehe, ja det är ju fint när man döljer dess rätta sida och stoppar i vackra grenar eller något... Men visar man "hemligheten", så vet jag inte om alla blir så förtjusta...


Det är en gammal lavemang-mugg (eller vad det heter). Men visst är den fin om man ignorerar detta lilla hål? Jag vänder det in mot väggen, och bara älskar den!


Och det här plåtskrinet som är helt perfekt enligt mig, ja, det fick jag ge en hel femma för. Visst är loppis-livet underbart?!


Ja ni, det var faktiskt bara en bråkdel av mina senaste inköp. Så visst är jag lite av en plockare, en roffare, en gam...
Men som sagt, det är ju på loppis, så ingen skada skedd i plånboken i alla fall (det är värre med skåpen som alla är väldigt välfyllda).
I vanliga butiker skulle det inte funka att gå på så här för mig, men jag skulle inte heller vilja. Det är ju inte alls samma sport. Loppislivet är en livsstil för mig. Och jag stortrivs med det. Gör ni?

Hoppas att jag inte tråkat ut er för häftigt idag med detta långa inlägg.
Jag hade lovat mig själv att försöka att alltid hålla det lite kort, men det funkar tydligen inte alla gånger.

Sköt nu om er, och glöm inte mössan! Man får ju lätt öronvärk i blåsten annars!

Kramisar Hanna

22 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad fina saker Hanna! Och din lavemangskanna var ju störtskön (snygg alltså... jag har inte provat någon sådan *ler*).

Men mitt absoluta favoritfynd måste vara det lilla skrinet!! Åh jag älskar sådana där ruffiga gamla saker. Jag hittade också ett men som är grönt med liten nyckel, men jag fick minsann punga ut med 20 spänn!! Vilket ocker! *skrattar*

Ta hand om dig kära vän. /Kram Jenny

Evelina sa...

Vilket härligt inlägg... Å, vad jag gillar din vita kyrka, är själv på jakt efter en sådan..

/Evelina

LillaFlisan sa...

Vilket härligt inlägg!
Tyvärr känner jag igen mig allt för väl...kommer ofta hem med både det ena och det andra...Det rikitg märkliga är att jag köpte en lika dan kyrka till min dotter för bara någon vecka sen, samtidigt köpte jag en gammal bibel.....Jag har exakt ett likadant kassaskrin och faktiskt en lika dan gustavsbergskanna du visar några inlägg tidigare...
Det kändes nästan som om jag kunde ha skrivit detta inlägg...fniss...


;-)

Kram

Flisan

Jenny Oak Fae sa...

EXAKT en sådan kyrka är jag på jakt efter, men på Tradera blir de så hiskeligt dyra..!

KRAM, Jenny

<3

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Så vackert och fint Hanna. Nu behöver du inte gå alls långt för att få andlig spis :-) Kul med lite skönt slitna böcker också.

Ha det gott

mvh Tyra

Jojo sa...

oj, jag skrattar ännu så tårarna rinner..
Så man måste se ut då man går på loppis, i andras ögon då, själv känner jag igen mig så bra i det du beskriver, haha..

Är jag med syrran rusar jag ett och ett halvt bord framför, bara ifallom, spanar på tanter och kollar efter vad för saker de tittar på osv.. Hemskt egentligen.. Men sen så är det ju inte som i butiken var det finns flere ex så det räcker åt andra.. Först till kvarn osv =)

Såg för några veckor sen en dam på loppiset som hade en så vacker spegel i sin kundvagn, jag skäms för att erkänna det men jag förföljde henne lääääänge där för att se om hon skulle ångra sig, var nästan berädd att köpa den av henne innan hon hunnit till kassan med den. Hann tänka på attt knycka den ur hennes kärra och spurtta till kassan själv, men tänk dig hur pinsamt det skulle varit om man lämnat fast? haha.. Lopp biten loppisbacill är väl vad man är..

Ha det bra och gama på du bara, det gör vi alla ändå =)

Kram Jojo

Viola sa...

Är vi klonade du och jag, eller? Tror du att jag känner igen mig, fniss...handlar ju drösvis jämt, visserligen ska ju mycket till butiken, men en del blir ju alltid kvar hemma, min bästa dag är onsdag! Då är det stor loppisdag här i stan. Då far jag omkring mellan tre butiker och detta tar min em. Har lärt känna massor av trevliga människor som man hälsar på, byter ett par ord med och fikar. Så visst är det en livsstil. Kan jämföras med bloggen, jag tycker den är som en förening där alla har samma intresse och att man har många man skriver till, gamla ordet: brevvän kanske......fina saker du híttade förresten även lavemangsvasen, kram

Tidsmästarinnan sa...

Haha, jag gillade din kanna/mugg, men jag förstår faktiskt inte hur den ska användas... jag vet ju vad ett lavemang är... men hur går det till med den där muggen?!
:-D

Jättefin är den i allafall - jag menar nog SKITfin
:-D
Nä, nu ger jag mig.
Kram!

Ullis/Leva på landet sa...

Så fina saker. Förstår inte hur du bär dig åt. Du hittar ju alltid så mycket fint. Har inte varit på loppis på länge, men på lördag är det loppis isamband med julmarknaden här i Leksand. Hoppas att det är många som är med och säljer så att jag kan göra något fynd.

Kram Ullis

Glitter och Marsipan sa...

Men vad trevligt det är att prata med likasinnande.Känner igen mej på varje punkt.Här är proppfullt i skåpen,men jag måste ändå absolut se om jag kan göra fler fynd.
När jag såg din kyrka kom jag på att jag har en likadan i källaren,får hämta upp den i morgon.
Jag gillar alla dina fynd,skrinet var ju så snyggt slitet.
kram Anette

Jo sa...

Hihi.. :) Jag kände mig ganska träffad av ditt inlägg. Gör exakt likadant. Och gr helst på loppis med sambon, så jag slipper fajtas med mina vänner... ;)

//Rov-djuret..

Heidi-anitha sa...

jeg bare elsker dine loppisfunn.. hadde jeg sett dette på en loppis, hadde jeg sprunget rett bort og helt villt grafset det til meg.. så ingen skam på deg:)

Kos deg i helgen, og finn frem julefølelsene nå:)

Nå er det Advent....

klem White vintage

LantlivsAnette sa...

Åhhh så mycket fint du visar oss !!
Jag har också köpt en gammal julkyrka, i somras, den bara stod där på ett loppis bord..klart att man köpte den mitt i sommaren..hii..hii.
Du syns på min blogg idag..kika in sen då du har tid.
Kraam Anette

Viktdrottningen - Anna Malmborg sa...

Jag är också en loppis-råtta! Hittade en del prylar igår som jag visar upp på bloggen.
Problemet är att hitta de där guldställena. De stora loppisarna här i Linköpingstrakten har blivit duktiga på att prissätta.

LOPPISLIV sa...

Godmorgon roffar Hanna! Hihi vad jag skrattade när du beskrev dina loppisturer ( tycker mig nämligen känna igen fenomenet :-) Jättefina saker du visar, lilla svarta plåtasken är såå fin och en liknande kyrka fick jag köpa av en arbetskompis i somras, den ska upp nu till söndag. Ditt eiffeltornbord i förra inlägget är verkligen jättesnyggt. Kram på dig/Paula

Annas skattkammare sa...

Hihi, ja jag känner allt igen mig jag med!
Så jättefina saker du köpt!! klart att man inte kan låta bli när man hittar så vackra saker!!
Ha nu en jättemysig helg!
Kram /Anna

♥ Anna Wais ♥ sa...

Hej!

Vilken fin blogg du har!
Gillar verkligen plåtskrinet, helt underbart fint och lagom slitet =)

Kram

Anna

Britt sa...

Hej!
vilken fin sida! full av fina och inspirerande bilder!
jag älskar oxå loppisar och auktioner, man kan alltid hitta nåt man bara måste ha..

Britt

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Hihi...jag bara älskar dina härliga inlägg Hanna!
Jag är imponerad av alla dina loppis rundor & fynd som du är en stjärna på att fina..visst jag gillar också att gå på loppisar men tycker det är svårt hitta de där trevliga ställerna..hmm..har du kanske något tips?
Eran loppisbutik är ju rena guldgruvan & ni håller verkligen bra priser =)
Synd bara att jag inte hinner dit så ofta som jag vill :(
Måste ta mig tid till en repa snart =)

Ha de gott!
Kraam / Benita

Anonym sa...

Kanon fynd. Jag har också hittat en bok som är GAMMAL från 1888. Syns på min blogg. Den är så gammal och vacker..

Ha en fin dag

Kramar @nette

Anonym sa...

Jag gillar din blogg och du har en skön stil när det kommer till heminredning :-)

Anonym sa...

Fick exakt en sån där kyrka av min mormor och morfar för ca. 30-35 år sen. Nu har min dotter den...