26 augusti 2008

"Hanna , du är vacker"

Tjingeling!


Jag har ju nämnt flera gånger förr att jag har lite taskigt självkänsla.
Nu har jag i alla fall fått rådet att jag borde träna på att tycka om mig själv lite mer. Så jag bör väl försöka då.

Gubben kan bli rätt så matt på mig när jag påpekar mina fel och brister, och tycker att jag ska suga åt mig av komplimangerna han ger mig istället.
När han säger det så brukar jag nog se ut som en fågelholk, för allvarligt talat så hör jag knappt komplimangerna jag får. Det är väl för att det är svårt att tro på dem. Men skulle han däremot säga något som inte var så positivt, ja, då minns jag det för evigt istället.

Jag har i alla fall försökt att intala mig själv att jag är bra, och jag duger som jag är. Haha, jag har t.o.m testat att säga till mig själv att jag är vacker.


Här har ni en jättesöt kofta som tyvärr är alldeles för stor för mig. Annar skulle jag ha den till en svart tight polotröja och jeans.


Det är egentligen en ganska ironisk övning tycker jag.
Där står jag på morgonen framför spegeln.
Håret okammat, lite halvskitigt ser det ut, osminkad med alla nya och gamla blemmor otäckta och dessutom utan ögonmakeup - det som för mig är ännu viktigare än täckstiftet!
Jag menar, det kan väl inte vara för intet som den där taskiga engelsmannen på puben i London brukade kalla mina ögon för "pissholes in the snow" när jag var 18 år?

Så när jag står där på morgonen och tittar på mig själv i spegeln, och ser allt det som jag beskrev ovan, ja, då känns det verkligen skrattretande att säga "Hanna, du är vacker".
Att försöka lura mig själv sådär?!
Nä, vet ni vad. Det går bara inte. Jag går inte på det.Snart så fyller jag på i butiken med gamla trådrullar med spets på.Jag vet att det är många som gör liknande övningar.
Har ni testat? Och framför allt, har ni lyckats?
Om ni har några goda råd om hur man lär sig att tycka om sig själv/tro på sig själv mer, så får ni mer än gärna dela med er av dem till mig!
Fast det där med att jag skulle kunna intala mig att jag är vacker, nej, den får vi då i alla fall ta och stryka. Och allvarligt talat. Det spelar mig ändå ingen större roll att vara medveten om att jag aldrig kommer att vinna någon skönhetstävling.På torsdag så kommer jag att prissänka en del möbler och saker på våran loppis.
Välkomna dit då!


Ta hand om er!
Kram Hanna

37 kommentarer:

me and alice sa...

Tokiga Hanna!
Du är vacker tjejen!! Jag ljuger inte... Du är en liten, kvinnlig och näpen söt ung tjej i sina bästa år!!! Sug på den du!
Hi,hi koftan kollade jag på sist!!!och ja grejen i fönstret kommer därifrån!*fniss*
Ha det gott! Kanske ses på Torsdag både morgon o eftermiddag...
Hann inte dit i morse. Var tvungen att åka till tippen med en hel drös med skräp. Så skönt att rensa på gården...
See you!!
Kran Susanne

Viola sa...

Hej Hanna, jadu det är inte lätt varken för ung eller gammal och det blir inte enklare när man har passerat bäst före datum. Jag brukar hävda att skönheten kommer inifrån och det yttre ska inte vara avgörande, men javisst lite vacker vill man väl ändå vara. Men du duger säkerligen som du är, du ser ju så go, rar och söt ut på bilden. Men fortsätt du att trigga dig själv, kanske det blir lite roligare på morgonen i badrummet, kramar Viola

Glitter och Marsipan sa...

Nej,men Hanna.Dom bilder jag har sett på dej så tycker att du är vacker,oavsett smink å sånt.
En människa som trivs med sej själv och sitt liv,blir vacker tycker jag.
Eller hur...
kram anette

Lilla huset på prärien sa...

Hej jättevackra, supersöta Hanna!

Någonting som brukar hjälpa mig lite mellanåt är att tänka på att om någon annan går och säga sådant som jag kan tänka om mig själv (tex "du är ful", "du är tjock" osv, säga det till mig alltså. Och sen säga det under lång tid... sådan saker kan man ju säga till sig själv i huvudet under många, många år, varje dag, flera gånger om dagen. Då skulle jag kunna polisanmäla denna personen för trakasserier! De är ju total mobbing. Snacka om att man känner sig nedtryckt i skorna om någon skulle springa runt och säga så till en dagarna i ända!? Polisanmäl! Tänk på det du! När du går där och säger till dig själv att du är ful - du kan hamna i fängelse! Säg någonting fint istället ;)

Kram J

Lilla huset på prärien sa...

Och JA - du kan ju sätta upp en liten lapp på badrumsskåpet som jag ("du är vacker" står på min). Då läser man det i vart fall varje dag, ibland ett par gånger om dagen ;)

Kram J

Anonym sa...

Du behöver absolut inte oroa dig för ditt utseende för du är så så vacker - precis som du är !

Så mitt råd är att njut av alla fina komplimanger som du får av din man och alla dina vänner för det är du värd.

Åååå vilken jätte fin gammal trådrulle med vacker spets på...

Kram Kram

NICOLINAS BONING sa...

Men Hanna...när du var 18 år?!
Nog förstår du väl att du inte kan leva med hans dumma kommentarer idag...han kanske rent av stötte på dig och du inte begrep det;-)
Det är ingen idé att jag ens försöker säga att jag är vacker...för jag går inte på den ser du...skratt...men nu är det som det är och ingen idé att gräma sig över det:-)
Usch,vad jag lät klämkäck och nöjd med mig själs...suck...vilket jag absolut inte är...jag rent av undviker att titta mig i spegeln för att jag är så STOR & FUL!!!
Dom där komplimangerna som man får någon gång ibland dom hör jag inte och hör jag så tror jag att det är bara någon som driver med mig!
När jag träffade dig häromveckan så var du glad och framåt och öppen medans jag däremot har lite svårare att släppa loss så var glad och nöjd över att du är du för det är många i din omgivning som är det :-)
Dessutom så tycker jag att du är söt...och inte såg då jag några skavanker inte.
Kramar/Birgitta

Millas hem sa...

Hej!
Det är klart att man ska intala sig själv att man är vacker! Snabbare än så är svårt att få en komplimang!:)

Skämt och sido, självklart ökar självkänslan om man ger sig själv en komplimang då och då, gärna ofta!
Jag har bara sett dig på lilla bilden med ditt barn, och jag tycker att du är väldigt söt, så att du skulle ha svårigheter att tala om det för dig själv begriper jag inte! Skärpning!!
Kramis Camilla

Ann-Catrin sa...

Hanna min vän!

ja jag tyckr du är väldans söt jag.. OCH JAG HAR SETT DIG I VERKLIGHETEN.. på auktion när man inte brukar vara uppiffad!

men jag känner igen mig så i det du skriver.. jag är precis likadan.. jag skäms ofta för mitt utseende, har rätt taskig självkänsla faktiskt.
Ett tag var det så illa att jag gjorde precis det motsatta som du duktigt gör.. så fort jag gick förbi en större spegel så sa jag ofta högt för mig själv
- fy fan vad ful du är!
Och det är ju inte precis nyttigt eller hur.. det gör en inte starkare!!

Ibland när man piffat sig lite extra, kanske köpt något nytt klädesplagg eller något.. ja då kan det kännas rätt ok.. men det är inte ofta det!!''

Så söt koftan är.. jag är en riktig koftmäniska så den gick direkt till mitt hjärta!!

En stor stor kram till dig söta Hanna..och sluta aldrig skriva som du gör!!

Ann-Catrin

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Titta på dina barn! Visst är dom vackra? När du tittar på dom så ser du en hel del av dig själv.
Så du är också vacker! Och den mesta skönheten kommer inifrån, och du har ju massor med skönhet inombords också!
Kram
Marie

Dalatorpet sa...

Helt ärligt så kan ingen annan än du förändra hur du tänker kring dig själv, du kommer aldrig tro ngn annan som säger ngt fint om dig om du inte känner det samma inom dig själv Därför tänker jag inte ens ödsla min tid att intala dig om detta. Det är nästan lite komiskt att du säger att du försöker lura dig själv framför spegeln, Tror du att du kan lura ditt inre? Klart det inte känns äkta om du har inställningen att du måste luras :-). En liten provocerande fråga jag skulle vilja ställa är - Vad är det som gör att du har rätten att dömma och förändra innebörden i det andra säger om hur de ser på dig? Bestämmer du vad som är vackert för andra? Vad har din man att vinna på att "smörsnacka", har han inte redan vunnit dig?.
Fundera på -Vad är vacker för dig? Vad är det som gör att jag tänker så här om mig själv? Vart i det förflutna ligger problemet? När du hittar det säg till så ska vi jobba tillsammans med att skapa en förändring kring detta. Det där med utseende osv är stort och svårt för många. Mitt tips är att börja bygga upp din styrka genom att belysa sidor hos dig själv som du är nöjd med som är mindre känsliga för dig. Spegel övningen är mindre lätt än att tex skriva ner i en fin vacker dagbok varje kväll 3 saker du uppskattar med dig själv. Det ska gärna vara egenskaper som handlar om dig själv snarare än saker som du är bra på. Ngt man som mamma verkligen bör göra minst en gång per vecka är att säga till sig själv att man är en bra mamma, det finns så mkt krav på föräldrar idag och det är sällan man får beröm för allt det man gör av bara farten, ge dig själv det för det är du värd.
Loppa gärna runt efter den där speciella vackra boken som bara älskar och uppskattar dig :-)
Oj vad långt det blev :-)

Veronica sa...

Hej Hanna!

Det är klart att du är VACKER! Alla svenska kvinnor är vackra! Fråga fransmän och italienare i stället...

En riktigt vacker kvinna behöver inte ha ett tvålfagert yttre. Det viktigaste är att hennes hjärta är kärleksfullt och vackert. DET ÄR DITT! Njut av din ungdom och skönhet, det finns många som vill ha allt det du har...

Kram Veronica

Jenny Monday sa...

Om jag utgår från bilden på din blogg på dig, så ÄR du VACKER vännen, så det så!!!

: )

KRAM, Jenny

<3

Lillstuga sa...

Hej!
Jag förstår precis hur du känner det. Ibland kan man ha dagar när man bara vill dra något över huvudet och försvinna! Jag har rensat garderoben idag och provat kläder som milt sagt var för små. Skyller fortfarande på att jag nyss fått barn men det har faktiskt gått fyra månader nu. Antingen får jag köra samma övningar som du och åka och köpa nya kläder eller så får jag helt enkelt gå med i vv eller något.
Ha det bra!
Kram Anna i Falun

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Tjing!
Det här kanske låter konstigt..men de är så skönt att höra att någon mera tänker i samma banor som mig.

Tvivlar på att de går att säga till sig själv att man är vacker när man vet och framförallt ser att man ser ut som en skata haha..fungerar inte på mig i varje fall. Men de går ingen nöd på mig heller, får göra det bästa av situationen helt enkelt tänker jag.
Så här är en till som har svårt att ta komplimanger.

Ha de gott!
Kram / Benita

Husbilsresan sa...

Hördududu....du ÄR vacker!!!!!Men visst är det svårt att tycka om sig själv och lyssna på andras komplimanger.Jag är likadan jag...även om jag blivit bättre med åren och lärt mej att ta till mej beröm och komplimanger som jag får.
Kul med "rean" på torsdag....kansk tittar jag in en sväng.
Ha det gott!
Kram/Gunn

Anonym sa...

hej
jag tycker att du är söt
du har en härlig blogg brukar vara inne nästan varje dag.du skriver så direkt från hjärtat precis som man känner stor kram på dig
ullis

Stämningsfullt sa...

Hej!
Johoo du! Du är visst vacker!! Det kan man ju se på 100 meters avstånd på den fina bilden av dig här på bloggen!
Det viktiga är att man vet att man duger som man är och att ingen annan ska kunna ändra på det. Det är svårt för så känner jag också ibland men jag tror helt klart att man kan träna bort det.....
Stor kram till dig snygging :)

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej Ullis!

Vad gulligt sagt! Jätteroligt att du tycker om min blogg, det gör mig glad att höra! :)
Stor kram till dig!

tre nyanser av vitt sa...

Hej vännen!
Jag känner igen mig i det du beskriver. När min gubbe ger mig komplimanger så blir jag nästan förbannad för det känns som han skämtar men ibland går de in och då känns det bra. Jag har fått en ny bästis på gamla dar och hon fyller på min självkänsla varje dag så en god vän är bra att ha. DU är VACKER tro inget annat det ser jag och känner när du skriver. Jag tänkte nog mer som du när jag var yngre och nu när jag är 44 år trivs jag faktiskt ganska bra med mig själv så det blir bättre ska du se. Håller med om det som skrevs innan att det är bara titta på dina barn de bär på en del av DIG!

Koftan såg mysig ut och det är snart dax att plocka fram dem. Har du några trådrullar till salu? Skulle så gärna vilja ha tag i några...
Kramkram Marie

Sara sa...

Hejsan
Vad är det med oss tjejer. vI har så svårt att tycka om oss själva. Jag är likadan, tränar jämnt för att bli nöjd med min kropp.
Kram Sara

Hagbacken sa...

Fick igång msn:et..så jag är online ikväll...kram!

Skatan sa...

Jo jag har provat. Men man får ligga i och inte ge upp. Till slut börjar man faktiskt se sådant man annars inte ser. Jag lovar. Sov gott vackra Hanna :)

MiaMaria sa...

Hej!

Det är nog så att vi alla är vackra på vårt eget sätt....

Och förresten så har jag ju sett dig på bild och jag tycker du är VACKER!!!!!! Så ta åt dig.......

HA´en bra vecka!
MiaMaria

Ullis/Leva på landet sa...

Känner igen mig helt och hållet i din beskrivning av dig själv. Komplimanger hör man ju knappt, för de kan ju inte gälla en anna. Tycker du är jättefin som du är. Vacker är inte nödvändigt att vara bara man är nöjd med sig själv som människa, och det är ju inte heller lätt. Att man ska ha så mycket brister.

Du har något inne hos mig.

Kram Ullis

Emma sa...

Men du ÄR ju vacker. Men som tjej är det helt normalt att vara självkritisk:) Man blir aldrig nöjd.
Säger det ändå en gång till vare sig du tro på att eler inte. Du ÄR vacker.
Kram Emma

Dalatorpet sa...

Ja det var en sån rostig, visst blev den fin! Ja precis vad jag skulle vilja ha men jag måste inhandla en bara :-) Du kan man thinga en trådrulle?? ;-) Vill ha till kistan jag köpte hos dig, mitt nya syskrin

Anonym sa...

Precis så ska du säga till dig själv....för du ser ju jättebra ut! och du, börja ta åt dig av alla komplimanger som du får oavsett om det är hur du ser ut eller hur du är som människa, "man måste tycka om sig själv för att andra ska tycka om dig"

Ha det bra och tyck om dig själv nu.Nu reser jag bort en vecka så vi hörs sen.

Kram Pernilla

Li81 sa...

Hej hej

Har du fått din skänk såld? Om inte så är jag väldigt intresserad, den är så fiiin

Lina

Elzie sa...

Ha ha. Inte behöver du stå just på morronen framför spegeln och säga att du är vacker. Kan inte tänka mig att någon är speciellt vacker vid den tidpunkten *s*. Men, du kan ju ta åt dig av alla komplimanger du får här på din blogg. Det är inte dåligt det heller.
Hoppas du har en bra dag i alla fall.
Kram Elzie

Liten Bod sa...

Hej Hanna! Trist att så många av oss tjejer är så självkritiska och har dålig självkänsla... En liten tröst är det allt att inte vara ensam om problemet. Och det blir bättre med åren tycker jag nog. Av olika orsaker gick jag en kurs i positivt tänkande kan man säga, och då förstod jag till fullo hur knäpp man är när man alltid suger åt sig det dåliga och sveper förbi det bra! Siktet måste vara inställt på positivt, och sen ska man lagra sånt i högar att ta av då något är motigt. Även om det känns fånigt att säga saker till sig själv så funkar det faktiskt! Prova bara att le eller skratta utan anledning, och känn efter hur det känns i magen... Hjärnan är inte svår att lura, ler du så tror den att du är glad! Får du höra hela tiden hur bra eller dålig du är så tror du till slut på det. Som någon annan också påpekade, om någon annan skulle tala till dig som du gör själv, skulle denna säkert åka på en propp :) Kram, Tina

Anonym sa...

Det är väl det som är nyckeln: att inse att 99% av befolkningen inte kommer att vinna något pris för sitt utseende (så som normen anser att man ska se ut). Så varför bry sig så mycket? Kram //Skitigt på golven

K sa...

Hanna du ÄR ju vacker ;D
VASSEGOOOO INNE HOS MEJ pöss/K

Karin i Villa Grå sa...

Men Hanna!

Visst är det svårt att tro på komplimanger men så lätt att minnas kritik? Aj aj vad vissa ord kan svida i årtionden medan snälla kommentarer verkar åka in i ena örat och ut genom det andra...

Det är bara det att nu, när jag närmar mig min 36-årsdag, spelar det inte längre en så stor roll vad andra kan tänkas tycka. Jag börjar ändå bli osynlig nu när jag inte är ung längre... :-( Nä, men allvarligt talat känns det som om vi tjejer och kvinnor går från den ena kvinnofällan till den andra. När vi kan jobba, tjäna egna pengar och har samma rättigheter som männen måste vi stukas och sättas på plats genom att ha sjuka ideal att försöka nå upp till. Kommer vi någonsin att kunna rycka på axlarna och känna att vi faktiskt duger som vi är, oavsett vilka gener vi begåvats med?

Jag har något till dig, inne hos mig.

Kram!

Karin

BalochFest sa...

Du är jätte vacker och jag tycker att du bara ska sträcka på dig!
Jag vet att det inte är enkelt, jag har själv kämpat och kämpar fortfarande med min självkänsla!

Se dig omkring och se på andra människor, det finns många som inte alls ser så bra ut som du! Jag blir emellanåt väldigt arg på mig själv eftersom jag kritiserar och gnäller om hur jag ser ut, men faktum är att det alltid kommer att finnas människor som ser bättre och sämre ut än en själv!

Vi kämpar på och pratar med spegeln tills vi accepterar det vi ser OK?

Ha nu en skön kväll och KOM IHÅG det finns bara en som DU och du är värdefull och jätte vacker som du är!!

Många kramar!

Ninis74 sa...

Oj, jag skrev visst från företagets, det var inte meningen! Kika gärna in på min privata!
KRAM från OSS

Stämningsfullt sa...

Hej igen!
Du har något att hämta hos mig :)
Kram!