31 mars 2009

Hur i hela världen?

Hej igen!

Tusen tack alla ni gulliga som lämnat små hälsningar! De värmer så, och ni ska veta att jag uppskattar er så för den tid ni tar er. Önskar att jag själv hade lite mer tid så att jag kunde lämna avtryck hos er alla också.

Vilka suveräna bidrag alla de andra i tävlingen hade åstadkommit! Jag tycker att det var jätteskoj att se hur pass olika vi tänker, är och gör.
Min personliga favorit den här veckan, var ändå Gúa, som hade fått till det så fint som hon alltid gör... Och när man kikar på hennes kommentarer, så anar jag att jag inte är ensam.
Jag väntar med spänning på resultatet! Vem vet vad övriga röstare tycker, det kan ju knappast bara vara vi i detta forum som avgör. Kanske gillar Svensson något mer modernt? Det återstår att se... *Spännande*Här har ni en mer detaljerad bild av vindspelet (eller vad man kallar det), som jag hade gjort till tävlingen. Jag har helt enkelt klippt långa remsor av olika tyger, och knytit fast dem på en rundel av lite grövre ståltråd, som jag också klätt i tyg. Samma sak med upphängen, dock lite tunnare ståltråd där, så att det kan röra sig fint i vinden...


Jag måste dock erkänna att det här inte enbart varit en lek för mig.
Flera gånger har jag frågat mig själv HUR I HELA VÄRLDEN jag tänkte när jag tackade ja?
Här har ni en tjej som är både osäker på sig själv och vad hon kan prestera, med dåligt självförtroende och dessutom lite väl mycket självkritik.
Inte sjutton tänkte jag på att jag skulle kunna bli att må dåligt av det här, som lät så roligt.
Och visst är det kul. Inget snack om den saken. Men tyvärr har ångesten smygit sig över mig, och gjort mig både nervös och nedstämd.

Större delen av förra veckan satt jag och stirrade i väggen, och fick inget vettigt gjort. Ok, en liten överdrift kanske. Visst tog jag hand om mina små, men kunde inte få något gjort som hade med hemmet att göra. Det liksom låste sig totalt.
Men idag har jag gjort ett ryck, och det känns oerhört skönt, trots att jag inte kan andas ordentligt.

Och här är en liten närmre bild på mina pelargoner i den gamla verktygslådan. De står för tillfället på kanten till våran öppna spis, så slipper de frysa ihjäl där ute...

Jag ska verkligen försöka att slappna av, och bara ha roligt med den här tävlingen.
Och se det som en utmaning, där jag kanske kan lära mig att inte jämföra mig med andra, utan att vara nöjd med att jag gör mitt eget bästa. Men ni ska veta att det inte är lätt. Att bli bedömd på det här viset har jag aldrig fått testa förut...

Än en gång; tack till alla er som så troget besöker mig! Ni är verkligen guld värda och betyder mer än ni kan ana, även om jag är dålig på att uttrycka det i ord många gånger. Tack för att ni finns.


Ta nu hand om er alla, och så ber jag om ursäkt för dåliga bilder och deppig text. Men de flesta av er känner ju mig, och vet att det kommer ibland.
Nya tag nästa gång...

Största kramen

Hanna

42 kommentarer:

rosenskära sa...

Fina, goa Hanna, jag förstår dig så väl och tycker verkligen att du var modig som hoppade på!

Och det är så himla svårt att sluta jämföra sig, men jag brukar tänka på något som jag läste i en bok av Mia Törnblom, att bara för att någon annan är duktig, blir inte jag sämre... Det finns bara i mitt huvud.

Vi är så himla många som tycker om dig och det gör vi inte utifrån vad du presterar utan för den du är.

Lena

LantlivsAnette sa...

Halloj vännen !!
Inte behöver du tvivla på dig själv, inte en sekund !!
Du hade ett helt ljuvligt bidrag till tävlingen...du och Gua är ju favoriter !! Himmel vad duktiga ni är alltså..men det är mycket jobb bakom, det förstår jag..
Men du kan vara helt lugn...
Kraaam Anette

Skatan sa...

Heja Hanna! Heja Hanna! Heja Hanna!Heja Hanna! Heja Hanna! Heja Hanna!Heja Hanna! Heja Hanna! Heja Hanna!Heja Hanna! Heja Hanna! Heja Hanna!Heja Hanna! Heja Hanna! Heja Hanna!Heja Hanna! Heja Hanna! Heja Hanna!Heja Hanna! Heja Hanna! Heja Hanna!Heja Hanna! Heja Hanna! Heja Hanna!Heja Hanna! Heja Hanna! Heja Hanna!Heja Hanna! Heja Hanna! Heja Hanna!Heja Hanna! Heja Hanna! Heja Hanna!Heja Hanna! Heja Hanna! Heja Hanna!Heja Hanna! Heja Hanna! Heja Hanna!

Anci sa...

Hej !

Jag förstår hur du känner, men du är ju jätteduktig och är väl värd att vara med i tävlingen. Dina bilder och inredning är underbar, så försök att glömma att du tror att du inte kan.

En stor kram till dig !

Anonym sa...

Hej Hanna,

Vill bara säga att Ditt rum var det som tilltalade mig bäst och fick mig att verkligen längta efter att sitta i den vackra stolen och njuta av kaffet och de vackra sakerna. Du fick så klart min röst.
Hälsningar Ewa

Älfgärdet sa...

De där tankarna känner jag mycket väl igen.....varför ska de alltid komma till en när man har kastat sig ut för att göra något som verkar så kul & som känns som en utmaning??? "Kan någon verkligen tycka att det jag gör är något speciellt, det där kan ju vem som helst göra minst lika bra...."... Men kanske är det just det att de måste komma för att man ska kunna prestera något bra, för det är ju verkligen det du har gjort!

Ingalill sa...

Heja Hanna!!! Du vet ju att du eller Gua är självklara vinnare!! Iallafall för mej, men det har jag ju sagt tidigare...Vilket fint vindspel, tänk va vackert till sommaren när grönskan kommit. Heja Hanna!!

Hildur sa...

God eftermiddag (eller kväll kanske det börjar bli...)! ;-) Inte ska du känna så. Du hade ju ett urfint bidrag till veckans tema! Och eftersom vi alla har såpass olika stilar behöver vi inte heller jämföra oss med varandra. Du är ju utvald att delta för att du har ett inspirerande hem, ett inspirerande sätt att inreda. Kör på som vanligt och försök ha roligt så kommer det här bli trevliga och inspirerande veckor för oss alla! Lättare sagt än gjort kanske. Men så resonerar jag, och jag tycker att det fungerar för att hålla prestationsångesten och pressen på avstånd. Kram på dig!

Kära Hem sa...

Tvivla inte och lär dig att du är bra som du är (klychigt värre och lättare sagt än gjort)! Men livet blir ju ganska jobbigt om man hela tiden jämför sig med andra - vi är ju så olika och bra på olika saker! Jämför dig med dig själv istället och tänk på vad du har åstadkommit och lärt dig tex det sista året! Det är säkert en hel del, eller hur? :)

Kram på dig!
/Anna

Nettan sa...

Tycker oxå du gjorde rätt som hängde på, modig du är ;0).

Måste säga att ditt bidrag, fick mig att tänka på sommaren ~ helt underbart !!

Fortsätt som du gjort, det blr alltid bra i slutändan =0)

Kram Nettan

Malmkakan sa...

Hej Hanna! Hörru du! Inte ska du tvivla inte. God smak det har du!

Ditt Green house är jättevackert och inbjudande och jag är säker på att du kommer att fixa följande teman med bravur!

Njut nu av det tillfälle och chans som givits dig...och ge inge energi åt nå andra tankar!

Kram på dig!

/ Cecilia

lottens vita och gröna sa...

oh goa hanna!

jag förstår precis hur du känner dig, självkänslan bara gnager och man liksom känner sig som en bluff, det spöket sitter baaaaaaaaaaaaaaaaaara i ditt huvud, du är sååå bra gumman, du är unik!!!bloggningen sätter i gång vissa dagar massor av spöken i mitt huvud, trycker som fasen bort de tankarna , att jag skulle vara sämre...det finns alltsi nån som har nåt som man själv vill ha, eller en person som man ser upp till, vi är alla sådana! jag är såååååå usel på tävlingar, är såååå rädd för det där med att bli utskrattad, sist eller i frågasatt, det är nåt jag tränar på, självkänsloträning är nåt som jag ständigt måste göra! försök att njuta av allt fint du skapar hanna! ditt bidrag är i toppklass och du är en toppenpingla!!!störstakramen från mig till dig!!!

Anonym sa...

Hej Hanna!

Vill bara tala om att jag tycker att du har fått till det jättefint!
Lycka till i tävlingen!

Psst... jag har röstat på dig... =)

Kram
// Nilla

Det vita dårhuset sa...

Lyssna på Lotten Hanna!!!
Men jag vet att det är lättare sagt än gjort. Tänk vad lätt livet skulle vara om vi kunde styra våra tankar =)!

Och JÄTTE tack för din kommentar! Du slog huvet rätt på spiken!!

Jag uppfattas också som tuff, hård och sprudlande glad JÄMT och visst är jag det, men inom mig bor en enorm osäkerhet!

Mycket sitter i att jag inte har några ögonfransar eller ögonbryn el. ja, hår överhuvudtaget för man ser fan inte klok ut utan!

En BVC sköterska sa till mig en gång att man måste nog ha lite dålig självkänsla för att bli deprimerad och gå in i väggen.

Och hon har nog rätt...

Nu ska jag gå in och rösta på dig så stort lycka till!!

Kramar Erika

Ullis/Leva på landet sa...

Tycker att det är jätte kul att du är med i tävlingen. En verklig utmaning. Tycker att ditt och Guas var klart snyggast. Håller mina tummar hårt för att det ska gå bra för dig.

Kramar Ullis

Tulipa sa...

hej!
Tycker verkligen att du ska vara stolt över dig själv som presterat sååå fint och såå bra!
Hur många hade klarat det?!
Och dessutom ska du ju vara stolt som tillhör de som får äran att vara med!!
Alla vi som läser din blogg tycker ju att du är suverän och som kör din stil.
Dåligt självförtroende lider vi väl alla av mer eller mindre och jag tycker du är så modig som vågar skriva om dina tankar och känslor! Det gör ju dig lätt att relatera till och känna en slags gemenskap med även om vi aldrig träffats.
Du ska veta att du gör intryck och var stolt över din förmåga att kunna uttrycka dig!

Lycka till!

största kramen Mariette

Goa sa...

Hanna! Jag beundrar dig! Det vet du.
Jag tackar för varma ord och jag står för det jag skrev till dig. Annars hade jag aldrig skrivit det.

Vad är en vinnare?!
Jag tycker jag är en vinnare,men inte när det kommer till nån tävling. Utan eftersom jag lyckas just nu, fightas med min ångest. Som under två hela år har brännmärkt mitt liv. Så jag vet hur det känns...tro mig.

Nej nu vill jag bara krama dig och stötta och.."Nej, jag mailar dig"...

Du är bäst! Glöm inte det!
Vi hjälps åt! VI ska ha roligt...OK!

Eddan sa...

Ditt bidrag till Green House var verkligen jättefint! Du har talang för det här.

Det var jättesvårt att välja mellan dig och Gúa tycker jag. Era bidrag stod i en klass för sig.

Lycka till i tävlingen!

Kram från Anette

Willewira sa...

Goaste Hanna!!

Jag instämmer också i Lottens ord!!

Det där spöket finns i våra huvuden!! Och det bara vi själva som kan skrämma bort det.

Jag tycker ditt green roome var jättefint, hann dock inte kommentera igår... ledsen för det. Annars hade du fått fler lovord att skrämma spöket med... ;)

Jag gillar verkligen din lilla hörna och detta att du använder "inne-stolar", det är kul!

Verktygslådan med pelargonerna gick jag igång på... en sådan måste jag hitta! Och måla!... Kanske... :) Du ser... jag är enormt velig ibland.

Den där självkänslan kommer nog och går hos oss flesta... åtminstone hos mig, så vi kan hjälpas åt att peppa varandra istället för att trycka ner oss själva. Och lite det är ju bloggen till för som jag ser det. Att ta till sig inspiration, inte skapa tvång. Du är sååå duktig Hanna!! Och en sådan go tjej! Kom ihåg det!!
Var stolt! :)

Kramar
Willewira
Ps. om jag skriver rörigt så är det för att jag börjar bli väldigt trött...

Tankar tar tid sa...

Jag förstår precis hur du känner dig ... jag har varit/är lite fortfarande som du beskriver ... jag kallar det för "duktig flicka" och jag tror att det är såååå många som känner igen sig i det du beskriver.
Jag tycker du är modig som törs berätta om dina känslor och tankar så öppet.

Strunta i vad andra tycker ... gå på din egen känsla.
När man har gjort så gott man kunnat är det ingen idé att gå och fundera på vad och om man kunnat gjort något bättre utan det är bara att gå vidare mot nya utmaningar.

Du klarar det, tjejen!
Ge inte upp!

Kramar Christina

Goa sa...

*pling*...du har fått mail!
Och nu dödar vi alla såna hemska fula spöken...tillsammans!!!
Kram hjärtat...

Vit som snö sa...

Jag känner dej inte men jag tror att vi alla känner känslan du känner! Jag brukar intala mina barn: du behöver inte vara bäst- det räcker att göra sitt bästa och må bra när man gör det! Då blir man sitt bästa jag! Det bästa med inredning- som vi alla som rör oss här älskar- är att inget är rätt eller fel. Egentligen går det inte att tävla i utan är bara en kul lek och ni som deltar agerar inspiratörer till oss andra. Vi suger i oss det bästa från er alla! Ni som deltar har alla fantastiska sidor och ni gör ett otroligt jobb som vill dela med er till oss alla andra. Du har ett helt fantastiskt hem och jag önskar så att du ska känna hur mycket du deltar till att sprida fina ideér o inspiration!
Kram Cilla

Gammelbålsta sa...

Hej!
Ditt bidrag var superfint. Du är jätteduktig. Du är verkligen inspirerande. Allt du gör är så fiiint... Ha nu en jättebra dag hälsningar Aydan

Pysselpalatset sa...

Du vet vad man säger.... bättre prova på en gå och ångra sig för att man inte våga... Nej Du är ett föredömme, vågar trots alla jantelagsdj....r som placerats på våra axlar...
Förstår inte..... varför vi inte kan bli kvitt dem..?
Nej vi är många som tror på dig och vi finns vid din sida... Graska upp dig och spotta i medvinden...Du har fått denna chans för att Du är värd den.... det kan bara komma gott ur detta.... Kram Jeanette

me and alice sa...

Hej HANNA!!!!!
Har inte haft tid att kolla förrän nu!!! Du har gjort jättefint vännen!!!!!
Som pysselpalatset skrev här ovan!!! Du har fått denna chans för att du är värd den!!! Så, GO GIRL! Det här grejar du!!!
Tusen kramar till dig vännen!!
Kran Susanne

Liten Bod sa...

Heja Hanna friskt humör! Jag förstår dig så väl, men försök att bevara lyckan över att få vara med! Alla har ju inte samma smak heller som tur är :) Kram, Tina

Evas Paradis sa...

Hej Hanna
Nej du ... nu slutar vi upp med såna negativa tankar! Vi duger alla som vi är och är det någon som säger nåt annat så beror det bara på att den personen har himla dålig självkänsla ... så det så!
Tycker ditt bidrag var jättefint ...
Lika stor kram tillbaks
Eva

LenaS sa...

Åh jag tycker du är så otroligt duktig! Du har fått min röst och åh tro på dig själv vännen!!
Kramis/LenaS

Anonym sa...

Men kära du, det är ju inte DU som bedöms som person!! Tänker du så så förstår jag att det bli jättejobbigt. Se detta som ett jobbuppdrag vilket som helst, man gör så gott man kan och du har ju faktiskt lyckats bli utvald bland många,många inredningsbloggare :o) Kram//Skitigt på golven

Mamma S sa...

Men herregud sluta ha dåligt självförtroende. Du har ju för tusan fyra barn som du klarar att ta hand om. jag är djupt imponerad av alla som har fler än två. Dessutom hinner du ju ha en blogg och voiisa upp massa fina grekjjer. Och så tycker jag att det är modigt att gå emot strömmen och vara hemmamamma på 2000-talet för att DU vill. Hur många gör det?

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Tycker du är modig som utmanar dig själv att vara med om detta. Bra gjort!! Stå på dig tjejen & ge järnet!!

Ser verkligen toppen fint ut, å ni är så himla duktiga!

Får man fråga vad den super fina bysten och madonnan kostade?
Du kan ju mejla mig om du vill ;)

Ha de gott!
Kraam från Benita

Lavendel & Romantik sa...

Heja lilla gumman
Nu får du tro på dig själv,du är ju hur bra som helst och utvald till denna tävling.Jag har röstat och nu går du på magkänsla så ror du detta i land......Kram/Majsan

Design och Inredningsbloggen sa...

Hej där! Jag kan relatera till det där med ångesten. Man är van vid att blogga för sig själv och de som läser bloggen utgår man ifrån att de gillar en, annars skulle det väl inte besöka bloggen. Och så plötsligt får man kanske besök av andra, som vill bedöma och granska. Man blir lite ängslig.

Jag tycker vi borde blogga på kanal5 allihop, för vi har så olika stilar och då blir det bra mångfald. Jag tror Du ligger riktigt bra till, för det är så många som gillar det lantliga. Du har fingertopskänsla och jag har suttit och tittat på Din översiktbild länge, länge och känt mig glad över att se den och njutit av att den är vacker. Så, grattis till en jättefin tolkning av temat och lycka till med nästa uppdrag!

Marie sa...

Goa gulliga Hanna, jag förstår dig precis! Men försök att bara njuta av att du har blivit utvald och se det som en rolig grej, ditt bidrag är toppenfint och du är en toppentjej!

Många kramar
Marie

Inspiration i vitt sa...

Hej Hanna, ditt bidrag var såå vackert och det ska du vara stolt över tycker jag, du är duktig bara så att du vet.
Kramar till dig/Ingela.

Maria sa...

Hej Hanna,

Vilken superfin blogg du har. Och ditt green house är verkligen super ljuvligt! Man får vårkänslor och vill ut och fixa o dona själv. Har dock inte så fina möbler som du. Jag köpte en vit 3-lådorsbyrå av dig för ca 1månad sedan. Den blev jättebra i vårt kök. Den fick lite mer vit färg på sig och nu är det redan fylld med grejor. Tack, mvh

Viveka i Bläckhornet sa...

Men gumman inte behöver du be om ursäkt!
både du och Gua är favoriter. Ni gjorde ett toppen arbete båda två. Och det är inte för intet som ni blev utvalda. Ni gör ett fantastiskt arbete med allt jobb bakom.

Kram Viveka

Tessie sa...

Att det ska vara så svårt det där med vår självkänsla. Du har all anledning att vara stolt över dig själv och tro på dig själv.

Jag fick en gång för inte länge sedan ett råd utav en mycket klok kvinna, jag ger det nu vidare till dig...

Var snäll mot dig själv genom att tänka snälla tankar om dig själv!!

Massor med Kramar från Torparfrun

Anonym sa...

hej hanna
jag röstade på dig för att jag tyckte att det var det finaste
stå på dig
kram ullis i eskilstuna

Goa sa...

En liten peppning till dig på min blogg hjärtat!

Hoppas det är lugnt!

Största gonatt kramen...

Fru Sirlig sa...

Hej första gången jag är inne här på din blogg. Känner så väl igen mig i dina tankar och den förlamande känslan av att inte hitta någon inspiration, duga eller passa in. Kan bara intyga med vad alla andra säger, du har jättefina bilder och arrangemang så försök att slå bort alla andra tankar

Önskar dig fortsatt lycka till i tävlingen
kram Heléne

Ardisia sa...

Hanna, du modiga! Du har ingen orsak att känna dig osäker! Du kommer att göra så fint av dig! Jätteduktig som du är!
Lycka till men det viktigaste är väl att du har det roligt :) Kram från en annan med dålig självkänsla, Ardisia