20 juli 2008

Förmiddag...

Hej igen!


Hoppas att eran helg har varit bra!


Själv så är jag glad att den är över.
Gubben har jobbat förmiddag fredag - söndag, och det har blivit det jobbigaste passet för mig här hemma.
Sonen har börjat gapa och gnälla mest hela tiden när han är med mig känns det som. (Och det är verkligen mest med mig han gör det.)
Sätter jag ner honom på golvet så är det höga skrik som hörs.
Och när jag säger höga så menar jag höga.
Jag har faktiskt aldrig hört en unge som har så hög röst som honom.

Så att kunna göra mig i ordning på morgonen utan att halvt stressa ihjäl mig, det har blivit en riktig utmaning som jag inte klarat på väldigt många förmiddagspass.

När vi väl lyckades komma ut idag så bar det av till.....trädgården.
Kanske undrar ni varför jag behöver göra mig i ordning för det?
Jo, saken är ju den att vi har grannar åt tre håll runt trädgården.
Och ett av de tre husen är ett hyreshus med flera lägenheter.
Insynen är god åt de flesta håll, och jag är väldigt ovacker om jag inte fixat till mig alls.
(Nu menar jag inte att jag är vacker när jag gjort det, men det är inte nära på samma skräckupplevelse...)



I trädgården blev det lite hallonplockning, som höll Sonen nöjd en stund.
När det tog slut i hans lilla burk, då gnälldes det direkt. Men med så mycket hallon i häcken så var det inga större problem.
De gula hallonen är lite senare än de röda, men några stycken hade i alla fall mognat.
Vi har två relativt stora hallonhäckar. En röd, och en gul. De gula ger väldigt milda och söta bär som barnen är mycket förtjusta i.



Härom dagen köpte jag de här superfina duktyngderna på Indiskas rea.


Där fanns även dessa fina trädgårdsredskap.


Vita och lite nötta...


...med fina ringar på.
De blir som en dekoration i sig, och en riktig fröjd att använda!


På bordet på våran uteplats står en skål med rosor i. Funkar lika bra som en bukett tycker jag.


Den här glasskålen på fot hade jag turen att hitta på loppis för en tid sedan, och den var riktigt billig och dessutom felfri. Jag klagar inte.

Som ni ser på bilderna så har jag en vit duk på bordet.
Ett toppentips är att köpa gamla vita lakan på loppis eller auktion och använda dem till dukar. Snyggt och billigt och då kan man spilla ner duken utan att få dåligt samvete.
Och inte är det något äckligt med det heller, om det var någon som rynkade på näsan...
Lägger man dem i klorin och sedan tvättar dem i hög temperatur, ja då är ju allt som kan ha funnits där borta med råge.


De här två blivande pidestalerna köpte jag hos Susanne sist jag var där.
Gubben konstaterade överlyckligt (not) att jag köpt två vitmålade avloppsrör.
Mitt svar till det var att de här har faktiskt fina trä-rundlar på. Det har de ju vanligtvis inte.



På uteplatsen blommar min vita Mårbacka i en rostig burk.


Och kolla den här! Mina plättar i luften som står i den gamla brandsprutan har växt något ofantligt! Det här är en planta... Alla mina plättar som jag planterat ute har blivit enormt stora. Jag funderar på hur det ska bli till hösten när jag ska ta in dem... Jag kan ju knappast trycka ner dem i små krukor efter den här tillväxten. Har ni några goda råd? Är det någon som vet om det går bra att dela på dem?


Nu önskar jag er alla en riktigt fin ny vecka!

Jag vill också passa på att säga tack till alla er bloggläsare som kommer till våran loppis, och som sprider ordet vidare. Det är verkligen kul att träffa er och andra som är intresserade av samma saker som en själv!

Och som jag sagt tidigare; vi fyller på med lite "nytt" varje vecka!

Sköt om er!
Jättekramar Hanna

18 kommentarer:

Sara sa...

Verktygen från Indiska var fina, ska in en sväng till stan någon dag. Då måste jag kolla in Indiska. Fina blommor i din trädgård.
Kram Sara

Jenny Oak Fae sa...

Fina saker från Indiska !!!

Gula hallon låter trevligt, kanske nåt att satsa på när jag flyttat..!

: )

Kram, Jenny

<3

Hellen sa...

Hej Hanna!
Du ligger i lä i alla fall :)Ni kom ju ut och plockade de där fina hallonen. Läste att Victoria Beckham tar hela förmiddagen på sig att bara komma utanför dörren och då tar hon nog inte hand om sina små parvlar själv dessutom har hon stylist och så vidare. Kan ju vara skönt att veta kanske :)

Vilken bra idé med plättar i luften i brandsprutan. Jag har en sån där och har liksom inte riktigt vetat vad jag skulle göra med den. Har du något i botten eller?

Tänkte passa på att kika in på din loppis på torsdag.

Ha det så gott!
Kram Helen

C De-sign sa...

Man blir ju sugen på att ta sig en tur till Indiska...... så fina saker! Hallon ska jag plantera till nästa år, verkligen något jag saknar i min trädgård! Ha en fin sommarvecka! Kramar fr C

Lilla huset på prärien sa...

Åh, jag blir lika glad varje gång jag ser att det har kommit ett nytt inlägg från dig! Då sätter jag mig tillrätta och vill verkligen vara ifred för att kunna läsa i LUGN och RO.

Jättefina tyngder från Indiska! Jag har ljusstakar som matchar dem ;) Blev förälskad i dem när jag såg dem i butiken. Har missat duktyngderna men kanske finns de kvar i Helsingborg.

Nya saker i butiken... hmmm du borde skaffa en hemsida så jag kunde köpa på distans som sagt ;)

Fina plättar. Imorgon måste jag nog iväg till blomsterbutiken. Mina orkidéer mådde inte så bra efter Dalarna-resan tyvärr...

Kram Jenny

Anonym sa...

Hej! undra om dom tyngderna finns på Indiska här i min stad också precis vad jag är ute efter. hoppas allt är bra,ta hand om dig. många kramar

Malin - I min trädgård sa...

Hej Hanna!

Jag kan lugna dig med att vi har en riktig brandvarnare till son. Folk tror inte sina öron när han går igång. Och han gör det direkt också, inget förvarnar-gnäll här inte. En gång fick Pluttens mormor kommentaren: "han blir nog operasångare när han blir stor". Jaa, det hoppas jag inte ;).

Jadu, de där plättarna är ju verkligen stora. Men varför skulle det inte gå att dela plantan? Men som sagt - jag har inga belägg för det, men jag bara skulle pröva iallafall tror jag.

Ha det riktigt bra!

Ullis/Leva på landet sa...

Grattis till dina utmärkelser. Du är så väl värd dem. Det är kul att så många bloggare hittar till er loppis. Måste ju också hinna till dig en gång till innan jag börjar jobba, för sedan kommer jag att jobba sent just på torsdagar, typiskt. Då ska inte gubben få följa med. Låter lite läskigt med åska och sjön. Jag har en sådan himla respekt för just åska o vatten. Vilken otur att jag inte ska till Indiska på länge, jättefina saker du köpt.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Fabrikken sa...

Oj, gule bringebær (hallon) har jeg aldri sett før. De så jo riktig søte og gode ut. Det må jeg sjekke om jeg finner her :)

Klem fra nr. 5

Drömmar på V sa...

Hej söta du.

Jag blir alltid lika glad för dina kommentarer.

OJ! Nu har du verkligen fått till ett inlägg som heter duga. Jag vet inte riktigt var jag ska börja... jo, jag har delat (läs räddat) plättar i luften och det gick bra, nu blommar de -det visste jag inte att de skulle göra.

Jag gillar pedistalerna, du ska se att det går att omvända maken också. Och på tal om gillar, du har ju verkligen hittat fina trädgårdsredskap (och att det var rea gör väl inget antar jag) och ett fint fat och och och, ja bara fina saker. Mmmm

Får väl hoppas att det är en fas din son går igenom och att det snart är över.

Ha nu en riktigt bra vecka, jag tittar snart in igen.

Kram /Maria

Jenny Oak Fae sa...

Badsalt klarar du SÄKERT av att göra..!

: )

Blev inspirerad att prova det pga senaste numret av Vakre Hjem.

Kram, Jenny

<3

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Å ja jag är jättenöjd att jag till slut fick fatt i lampan, de var inte lätt.

Att jag är så noga innan jag börjar måla vitt är gubbens försenst då han påpekar hela tiden att jag måste göra allt för arbete nogrant så att färgen verkligen fäster Men om jag gjorde allt efter eget huvud blev de nog bara lite tvätt sedan målning *fniss*

Ojj, va stora plättarna blivigt, fina! En av mina har fått löss :(

Hoppas att du får en bra ny vecka!
Kraaam Benita

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Hej igen!

Vart har ni köpt de gula hallonen? Vill också ha sådana, men ej hittat några ännu.

Ha de!

lilla h sa...

Åh, så vackert du har på bordet med den vita duken och rosorna i skålen! Fiffigt att använda lakan!

Du måste ju ha gröna fingrar som det växer och frodas hos dig! Nog måste det gå att dela "plättarna"? Jag skulle absolut försöka i alla fall!

Jag hann inte in på loppisen brevid svärfar idag, V blev så ledsen när vi skulle iväg så det drog ut på tiden. När vi kom fram höll de på att stänga, så det får bli ett nytt försök till veckan!

Ha det så bra!
Kramar Helena

My Lovely Things sa...

Hej vännen!!

Åh vilket härligt inlägg..

Du jag vet hur det är med gnälliga ungar,,jag har genomlidit det med..Mitt första barn..kunde inte vara själv..jag minns hur hon trängde sig emellan diskbänken och mina ben när jag diskade och gnällde..hon kunde aldrig göra nått själv.ja det är intensivt att vara mamma..
Man behöver en pause andas ut..kanske inte gå och fiska som Per Gessle sjunger..Utan gå och loppisshoppa..fniss..fniss...eller vad säger du..!!!

Vilken underbart stor plättar på luften..
jag har köpt en stor soppterrin..klanske att jag skulle plantera plätter i luften i den!! det kanske du kan göra om du har en soppterrin med..

Så smaskiga hallon..det kanske man ska skaffa,,det tar ju en evighet att plocka vildhallon..jag och 2 av pojkarna plockade 1 1/5 liter hallon för nån dag sen..önskade då att jag hade hallon i trädtårn..
men jag har björnbär utan taggar i alla fall.får väl ta och satsa på hallon med..
Du..måste bara berätta för dig attjag är inte klag fri..önskar att jag var det men det är jag inte.Men det här med mina arbetstider..så äre bara..jag har jobbat så här så länge,,är van me det..Men jag kan säga att man är vääääldigt glad när helgen är över..speiellt när en sån här intensiv helg är över,,
jag har jobbat med sem vikarier.,.har haft allt ansvar..man blir rätt trött..

ja, aj..nog pratat..ska snart gå och sova..
ha det gott vännen..
Kram Anna

Stämningsfullt sa...

Hej!
Så goda bären ser ut! Önskar att vi också hade hallon.
Så fina saker du har köpt på Indiska! Det är ofta man hittar fina saker där tycker jag :)
Tack för tipset ang färgen. Jag anade att det var något sånt som behövdes. Ska åka till färgaffären imorgon.
Ha det gott.
Kram!

LOPPISLIV sa...

Hej Hanna! Härligt inkägg...visst minns man hur det var när du beskriver det så bra...det är intensivt med småbarn, när de blir stora kommer andra bekymmer då önskar man de vore små igen..thihi...Hoppas du får en lugn och skön vecka ialla fall så du kan ta igen dig lite...

De där redskapen från Indiskan stod jag och höll i men det var så lång kö i kassan så jag lät dem vara...måste nog inhandla dem ialla fall...de är så charmiga ju....Vad härligt med hallon i trädgården.....Kraaaam Paula

Liten Bod sa...

Jag har förträngt hur det var med småbarn :) Nu slåss jag med nästan-vuxna... Älskar dem, men huset känns trängre med fyra vuxna viljor, umgängen, intressen osv! Var tid har sin tjusning och problem... Fina verktyg du hittat, skulle vilja ha om jag inte hittat ett set från Madame Stoltz i boden som jag glömt från förra året :) Dina plättar är fantastiska! Jag hittade billiga stora på Blomsterlandet, som vi nyss fått i Nacka. Har aldrig tänkt på att ha dem ute förut. Fortsätt blogga du och be inte om ursäkt. Det här är ju ingen rikstäckande "kanal", det är helt valfritt att läsa! Hoppas kunna komma till er butik någonting, det vore så roligt att se dig och loppisen "live". Kram, Tina