29 juli 2008

Oregano och en tripp till grannstaden

Hej alla!


Hur har ni det i värmen? Trivs ni med det?
Eller gör ni som mig; klagar över att det inte känns somrigt när det är svalt, och klagar på att det är för hett när det väl är varmt? Fast med all rätt, det är ju verkligen allt eller inget denna sommar tycker jag.


Idag har jag plockat massvis med oregano i trädgården.


Och hängt upp den för torkning. Saken är den att jag är lite fundersam över min oregano. Så här har den sett ut i alla år, lila och fin.


Men i år så kom det även en hel del vita blommor bland de lila. Jag klagar inte, för jag tycker att de är jättefina. Men hur kan det bli så här?

Hur som helst så tycker jag om att ha torkad oregano i köket när sommaren är över. Den är så fin och påminner om sommar och trädgård.


Idag tog jag och mamsingen en sväng in till grannstaden för att köpa lite elektronik från en större butik som inte finns i vår stad. (Talar lite i gåtor här, jag har nämligen två födelsedagsbarn inom de närmsta 10 dagarna ;)

Det blev några småfynd efter vägen. Man måste ju stanna där det finns chans att fynda när man väl har åkt en bit hemifrån.


Bl a så hittade jag den här söta lilla asken med silverlock (-ja, och riktigt silver den här gången, om än oputsat) för en tia.


De små vikterna ropade jag in på auktionen i söndags, åtta stycken av dem och den pyttelilla pressglasskålen med silverfatet under låg i en fyndlåda jag köpte.
(Den lilla vikten är 1 hg, så då kanske ni förstår storleken på det andra.)


Men dagens häftigaste fynd måste vara det här:

Jättefina stora gamla trådrullar i perfekt skick (utom en som var lite kantstött). Så kan det gå när man är ute och åker och råkar på en gårdsloppis. Där fick jag känna på det där riktiga loppisruset som är så underbart!

Brickan som rullarna ligger på kommer att finnas på våran loppis på torsdag.



Där kan man också hitta den här vackra tavlan, som är ganska så stor i verkligheten!
Fyller även på med mer, men det vet ni väl vid det här laget! :)


Jag tackar så för alla era kommentarer, och ber om ursäkt för att jag inte kommenterar så flitigt som jag borde. Men det kommer, jag lovar. Jag har bara lite fullt upp just nu!


Ta nu hand om er allihopa!

Och på återseende,

jättekramar Hanna




P.s
Såg en film igår kväll som kanske inte är den senaste (vad vet jag?!); American gangster med Denzel Washington och Russel Crowe. Hur bra som helst. 2,5 timmar utan att jag somnade en endaste gång. Kanonfilm med andra ord!

25 kommentarer:

Annas skattkammare sa...

Hej Hanna! Ja jag håller med om att hettan kan vara lite frestande på kroppen och knoppen.. jag måste ligga vid vattnet, hemma flyter jag bort..

Oj vilka underbara saker du fick fynda! Åhh vad jag önskar att jag kunde åka till din loppis snart! Kram /Anna

Graadskan sa...

Underbara trådrullar!!
Har budat på liknande (dock inte så fina) på Tradera flera gånger, men de tenderar att bli alldeles för dyra!! Får du någon över, kan jag köpa!!

Kram Camilla

mig & alice sa...

Hej Hanna!

oj, vad många härliga inlägg jag missat...men det är ju tur att det går att ta igen hihi.

Vilken härlig gårdsloppis du verkar ha varit på...får man fråga var den låg?? Har själv varit i den staden jag förstår att du var *fniss* inte för att springa på loppisar men för att hämta upp inropade saker på auktion från i söndags.

Blev även en tur att hämta upp en massa möbler från samma auktion du var på i söndags. Jag var inte där själv men Sussie (min kurir) hihi var där och ropade in åt mig, själv var jag hemma i hettan och målade i vardagsrummet, phu!!

Jag känner igen det där med lite tråkiga kunder. Blev nästan säker på att du råkat ut för samma människa som jag tyvärr. Men den tjejen/kvinnan köpte tom en massa saker och drog långt över stängningstid för att sedan komma tillbaka två veckor senare alldeles innan stängning för att lämna tillbaka alltihop...skyllde på att hon inmte hade några pengar och måste lämna tillbaka det, inte så kul.


Hoppas att du får fortsätta och njuta av det vackra vädret.
Kraaam
Melinda

Galleri Hönshuset sa...

Hej Hanna. Vilka fynd du har gjort. Jag väntar fortfarande på regnväder så jag kan ta en loppistur, har inte hittat nåt pelarbord än till bra pris. ;) Ta hand om dig. Kram Pirre

Ullis/Leva på landet sa...

Jättefina saker du hittat. Tänk vad mycket trådrullar du hittade. Ska till den staden du var i, i morgon. Hoppas att hitta lite kul saker. Idag har vi varit till Rättivk o tittat på fina bilar.

kram Ullis

Pink and white dreams sa...

Hej Hanna,

vilka fina fynd du gjort igen! Inte alls avundsjuk, bara lite... jag är fortfarande så ledsen för att vi inte hittade er loppis då vi var i Sverige, tänk att missa på husnumret och sen missa så många fina saker hos er. Vi har också jättevarmt här, jag är precis likadan som du att jag klagar då det är kallt och sen igen att det är för varmt. Men det är konstigt att det aldrig kan vara passligt.
Kom överrens med syrran att 23 grader skulle vara lämpligt, men vi får väl flytta söderut för att njuta av sådan värme.

Kram Sabi

MiaMaria sa...

Hej!

Men vilka fynd du gjort! Och att det blev nytta med nöje är ju toppen......

Det är härligt trots värmen, man vet aldrig när det blir ändringar och det kan gå fort så just nu njuter jag, det finns ju skugga......

Ha´en bra fortsättning på sommaren!
MiaMaria

Anonym sa...

Hej Hanna. Länge sen vi sågs nu! Men man orkar ju inget i den här värmen. Tycker det är liiite för varmt för att det ska vara skönt. Men i går var jag ialla fall till Skenshyttan på logloppis. Herregud vad grejor det fanns. Det blev några små saker. Jag fick en bibel i bilder av damen som jobbade där för den hade legat nära dörren och pärmana hade blivit blöta men det gjorde ju inget för bilderna hade klarat sig. Sanna sticker till Italien på fredag. Hon har gått och blivit kär i en italienare. Så hon ska till Genova. Gissa om jag är orolig??!!. Men det ska väl gå bra.Hoppas vi kan ses snart. Far din är bara hem och sover lite sen är det bara jobba, jobba som gäller nu. Var rädd om dig och din goa familj. Kram Anette.

Viola sa...

God morgon, ännu en vacker sommardag. Håller fullt med dig, det svenska ordet lagom kunde varit bra i sommar. Vilka härliga knippen med oregano, en av mina favoritkryddor i matlagning. Fyndar gör du ju ständigt, du måste ha massor av guldgruvor där du bor, ha en skön dag, så hörs vi Viola

My Lovely Things sa...

Hej vännen!!
Åh vad kul du har blitt med trådrullar du med..grattis!!
jag är så glad för mina med..
så mycket fina saker du har inhandlat..vikternaär så fina..
nä nu måste jag rusa..vi ska till havs..
kram anna

LantlivsAnette sa...

Åhh vilka fina saker du visar..det är lyckan det att hitta fina saker..
Jag baxnar här bakom skärmen,en sån oval tavla har jag velat ha länge, vad kostar den ?...
För många år sedan på en auktion så ropade jag exakt på en sån tavla,men jag fick ge mig,det sitter i ännu tio år senare...också visar du den tavlan nu!!...det är säkert ett tryck som gjordes förr och såldes i ovala ramar eftersom jag har sett den förut..
Kram Anette

Millas hem sa...

Så fina saker du hittat...och massor av gamla trådrullar, lite avis!!
Spännande att detdyker upp vita blommor helt plötsligt, kanske någon där i underjorden som vet att det är vitt som "gäller" nu! ;)
Har oxå ett par vikter i den vikten.
Kram Camilla

husnummer30 sa...

Ja du...hettan kan vara lite jobbigt ibland. Men jag vågar inte klaga alltför högt... ;-) Vi hade iaf en riktigt åskväder i natt, så nu känns luften lite lättare att andas!

Jättefina fnd du gjort! Vad härligt att komma över så fina trådrullar.

Må gott!
//Jill.

Mjuka sa...

Superfina trådrullar!! Vill också ha! så bra med filmtips!!!
Ha en fin onsdag
kramar M

Lilla huset på prärien sa...

Kära vän!

Vill du ha TJURRUSNING i din butik imorgon??! För det kommer det att bli om man ser till hur mycket de där trådrullarna kostar på Tradera... Du får ju ta dit några pö om pö annars kommer ju hela butiken att rivas!
*skrattar*

Kul att se att du också gör lite roliga fynd!

Kram Jenny

Sara sa...

Vad härligt att göra sådana fina fynd. Älskar trådrullarna.
Kram Sara

Millygarden sa...

Hejsan Hanna,
Nu är jag tillbaka i sverige och bloggvärlden ígen!
Vilket fynd med dom fina trådrullarna!! gillar dom skarpt...så fint när man rullar upp fina spetsar på dom.

Kram Marina

lottens vita och gröna sa...

allå hannavännen! back in business, så mkt fina inlägg du gjort, mmmmmmmm!tänk att komma på en sån loppis, är man loppoholic som jag så stannar man ju och så här på sommaren är det ju en del skyltar uppe, fniss! vilka trådrullar, jag har kommit över två och de är såååå fina! sälj på tradera, såg att annas går för över 100 spänn, otroligt! ljuvlig silverask! varmastekramen lotten

LantlivsAnette sa...

Halloj !
Jag har mailat tillbaka nu till dig..
Glömde skriva i mailet att jag inte har bråttom,,utan skicka då du har tid !!
Kram Anette

Tidsmästarinnan sa...

Hej Hanna!
du fyndar då alltid så fint, jag begriper inte hur du bär dig åt!!

Kika in till mig - jag har en liten sak åt dig!

Kram i värmen
Susanne

lilla h sa...

Jag klagar inte på värmen, njuter i fulla drag!!! Lever strandliv och låter hemmet förfalla... De här dagarna kommer jag att leva länge på i vinter! :-)

Dina loppisfynd är superfina! Den lilla asken skulle jag gärna vilja ha! Och tavlan... Ja, du vet ju hur det är med mig och gamla tavlor...

Kram
Helena

PS! Tack för filmtipset!

Jenny Oak Fae sa...

WOW!!! Grattis till att ha hittat så många fina trådrullar på en gång..!

Kram, Jenny

<3

Hannis sa...

Hm, du har då OS guld när det gäller att hitta fina saker!!

Värmen ja,här har det då åskat och regnat hela eftermiddagen vilket har varit skönt faktiskt!
Känns som att luften har blivit lite lättare=))

Ha en skön helg/Kram Hannis

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Å Hanna jag håller helt med dig ang vädret, de tycks inte finnas någon gräns nu förtiden endra kok hett eller skyfall, nää lagom är bäst hihi :D

Jag trivs inte i 30 graders värme, bäst med 20-25 grader.
Å, ja jag vill inte heller nå gärna visa mina ben offentligt, de blir inga korta shorts här inte, nä capribyxor där då gränsen.
Så jag är en sådan som helst vill vara helt ensam eller näst intill ensam på stranden, fast det har blivigt lite bättre nu på äldre dar.

Ha de bra!

Kram / Benita

Anonym sa...

Har en likadan tavla med damen. Fast med en mer detaljerad ram. De är super fin!