07 oktober 2008

Oj, oj,oj....

Vilken respons jag fick till mitt förra inlägg!
Tack alla ni underbara människor som finns där ute och tar er tid att skriva till mig.
Jag har fått så många fina,bra, tänkvärda och stöttande kommentarer och mail att jag är alldeles överväldigad.

Tack Alla Ni, Ni är bara bäst!


Den här godingen hittade jag på ett av helgens loppisbesök.



Idag mår jag så mycket bättre än sist jag skrev. Men det är ju precis som det brukar vara, min vecka som galning har nått sitt slut för den här gången.
Och nu hoppas jag innerligt att "nästa gång" inte blir lika jobbig som de som varit.

Idag var ju nämligen dagen för mitt efterlängtade läkarbesök.

Jag hade gjort i ordning en lista så att jag inte skulle glömma något, där jag skrivit upp allt som jag berättade för er (plus lite till som ni slapp höra på).
Och efter att jag läst upp allt konstaterade läkaren utan några konstigheter att det här är ju Pms, inga tvivel alls.



Å vad jag gillar den!


Däremot så tyckte han att det drabbade mig mest psykiskt och inte så mycket hormonellt. Jag höll inte med honom helt om den saken, men gick med på att testa hans metod i ca 3-4 månader.
Hans metod innebär att jag ska äta svag antidepressiv medicin ca 12dagar i månaden för att slippa alla humörsvängningar.
Och tycker jag inte att det hjälper, ja då sätter han in någon hormonbehandling också efter att jag testat detta.
(Anledningen till att jag inte protesterade var p.g.a antibiotikan som jag tar för att bättra på min hy. Jag är har ca 4 månader kvar, så ok, vi testar så här. )



Kombinationen glas-metall passar perfekt till mitt kök.



Jag har läst och hört talas om att behandla Pms med antidepressiv medicin många gånger. Men själv så har jag varit rädd för det, rädd för att bli avtrubbad på något vis. Men jag har tänkt om. Jag menar, det rör sig om dagar som jag mår piss, och som hela familjen drabbas av mina vidriga humörsvängningar. Skulle det då vara så himla fel att bli lite "avtrubbad" om man slipper alla dessa galna explosioner? Nä, jag tror inte det.
Så jag vill inte skämmas över detta (fast ni ska veta att det känns allt lite skamset att berätta.), jag längtar ju faktiskt lite tills nästa månad så att jag får testa hur det här kommer att gå. Jag känner mig förväntansfull, och full av hopp.
Jag håller er givetvis uppdaterade i ämnet, eftersom jag nu förstått att jag är allt annat än ensam.
Och till er som lider som jag har gjort; sök hjälp. Vänd er till eran lokala gynmottagning och berätta hur ni mår. Det finns massvis med hjälp att få! Ingen ska behöva leva så.


Och eftersom jag bott 7 år i London så känns den ännu mer rätt för mig med detta märke på...


Här vill jag passa på att tala om att min egna firma inte är på g längre. Jag har verkligen inte tiden eller orken för det nu, så jag fortsätter på hobbynivå.
Men jag hoppas att ni fortfarande har lust att besöka min & mammas loppisbutik, trots att det inte kommer att bli några extrema prishöjningar.
Välkomna dit på torsdag och- eller lördag, så ska ni få se vad som hänt!


Sköt om er Alla!

Jättekramar från mig, som verkligen uppskattar er alla så!

/Hanna

37 kommentarer:

Jenny Oak Fae sa...

Håller tummarna för att medicinen ska funka för dig..!

Jättefin sifon du köpt, gillar den verkligen!

: )

STOR kram från Jenny

<3

Drömmar och verklighet sa...

Håller också tummarna för att meducinen ska funka så du mår bättre Funderar själv på att kontakta sjukvården ang mina egna besvär och efter din berättelse så ska jag försöka sluta fundera och ta tag i saken
Många kramar/Carina

Dalatorpet sa...

Hej Loppan back in business :-)

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad skönt att någonting händer i alla fall. Det är ju inte värre än att du provar och känner du att allt blir fel så är det ju bara att gå tillbaka så får ni testa någonting annat. Inte värre än så! Bra att börja nysta någonstans tycker jag.

Åh vad det är surt att jag inte bor närmre din loppis... :( *surar*

Kram Jenny

Stämningsfullt sa...

Hej!
Så bra att du äntligen fick träffa läkaren och att ni har kommit fram till en möjlig lösning! Hoppas att det fungerar och att du kommer att må mycket bättre sen :)
Kram!

Mamma Linda sa...

Åhh, din stackare med såna pms besvär. Jag hoppas verkligen att du får hjälp av medicinen och slipper få dessa depressioner :-(
Jag har tyvärr inte hunnit svara på ditt tidigare inlägg hos mig angående lampan. det var lite roligt tycker jag. För min sambo läste inlägget, (utan att tala om det för mig men jag förstod att han gjort det)Då säger han plötsligt så här; Du kanske vi ska ha den här lampan som läslampa här? Jaha varför det, igår ville du slänga den på tippen! Mmm, men den blir så bra här.
Nu pryder den vårat vardagsrum och den passar jättebra :-) Så jag har ju dig att tacka för detta :-)
Ha det så bra och sköt om dig.
Många kramar Linda

Willewira sa...

Hanna, vännen!

Åh, vad jag önskar att detta ska fungera!

När jag "gick i väggen" ville läkarna få det till att jag var deprimerad, vilket inte var läget. Jag ville göra saker, träffa folk etc, men jag orkade inte. Jag bara sov...
Tills slut gick jag med på att äta "lycko-piller" för att visa mig samarbetsvillig. Inte gjorde det någon skillnad på min ork och de symptom jag fått av långvarig stress. MEN... det gjorde skillnad på min PMS. Jag var jämn i humöret och det var så skönt.
När jag ätit en dos (paket) fick jag vattenkoppor och kunde inte svälja tablettern varför jag avslutade behandlingen. (Den gjorde ju ändå ingen skillnad på mina verkliga besvär...).

Jag tror visst att dessa piller kan hjälpa dig, om du har rätt sort. Funkar inte dessa, så prova andra.
Naturligtvis ska du inte skämmas! Absolut inte!! Precis som en diabetiker behöver insulin för att kroppen ska fungera, behöver andra andra ämnen som fattas. Så enkelt är det.

Jag tänker på dig och önskar dig allt gott. Hoppas verkligen att detta ska fungera för dig så att du får lite lugn och ro med dig själv. Det tär så mycket på krafterna att vara ojämn i humöret.

Håller tummarna och skickar dig mina tankar!!

Jättekramen!!
Willewira

Tinnar och torn sa...

Lycka till! Ska bli spännande att höra om det funkar! Kram Petronella

Ann-Charlotte sa...

welcome back Sweet Pea. Vi har saknat dig ;0)
Varma kramisar
Ann-Charlotte

Ann-Charlotte sa...

Ja just ja, jätte fin flaska ;0)
Kramisar
Ann-Charlotte

Solsjö - Under en vind sa...

Vad bra att du möttes av hjälp och förståelse hos doktorn också! Nu håller vi tummarna för att du ska märka skillnad direkt!

Vilket fint fynd du gjort!

Ha det gott, kramar!

Leamarlené sa...

Vad kul att du fick hjälp. Du kommer säkert att vara jätte seg och trött av medecinen....men vad gör det när man mår bättre på ett annat sätt....och det går ju över. Lycka till
kram,Marlene

Emma sa...

Håller tummarna för dig. Men samtidigt vill jag säga att bli inte besviken om det inte fungera första månaden eller andra. Man håller på 3-4 månader för att man ska hinna känna en effekt. Det är att bita ihop och inte bli avskräckt.

Jätte fin sifon du hittade. så fina detaljer på den.

Ha en bra vecka nu.
Kram Emma

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så skönt att du fått hjälp nu! Nu hoppas vi att medicinen hjälper... och att du slipper allt elände.
Kram
marie

Hannis sa...

Vad bra att du fick hjälp!
En av mina bästa vänninor fick antideppressiva mot sin Pms och det funkade!
Hon mådde så mycket bättre än vad hon gjort innan.

Hoppas att det blir så för dig också!
Kram Hannis

Ps.Finns inget att skämmas över!
Sånt här behöver pratas om.
Hur ska man annars kunna förändra=))

Annas skattkammare sa...

Åhh vad jag håller tummarna för att det blir bättre för dig Hanna! Det är toppen att du tar upp ämnen som dessa, du är verkligen inte ensam och sådana här saker behöver pratas mer om.

Underbar kanna!! Förstår verkligen att du gillar den!
Ta hand om dig! Kram /Anna

Radhusdrömmar sa...

Hej!

Tycker det är jättebra och starkt av dig att ta upp detta problem. Jag har själv aldrig upplevt något sånt som du beskriver, men det måste vara jättejobbigt!
Med tanke på responsen så var det ett välbehövt ämne att ta upp! Bra!

Hoppas att medicinen hjälper!

Fint fynd på loppisen!

Kram Johanna

Lindesnäs-Annika sa...

Hejsan hej,
vad bra att du tar upp det här det är nog många som har samma problem. Jag hade problem med stress och press förra året och fick "avtrubbande" tabletter, märkte skillnad direkt varpå min läkare sa att mina problem hängde ihop med pms. Jag tyckte att det var så skönt att för ett tag i livet bara vara jämn i humöret och inte ta åt mig så mycket av allt som hände. jag tog dom bara i nån månad men det hjälpte mig jättemycket.
Så lycka till!!
Stor kram!

Anonym sa...

Hej Hanna!

Jag förstår dej precis! PMS är ett helvete. Skönt att du vågar berätta om något som berör... Jag fick samma problem efter min dotters födelse. Mitt problem var mer av den depressiva och förlamande sorten men "hatade" även min man från ägglossning fram till mens (alltså, typ halva månaden)En specialist sa till slut att man i värsta fall kunde operera bort äggstockarna!! Innan det skulle jag prova mig igenom ett antal olika p-piller. Allt var katastrof tills jag provade Yasmin. Ett ganska nytt p-piller med lite annorlunda hormon. Nu är jag helt normal. I allafall vad gäller PMS ;o) Det enda negativa är att jag fått lite pigmentförändringar i ansiktet vilket är skit. Men jag kommer att fortsätta. Utan dessa skulle vi nog vara skilda idag. Du kan väl höra av dej o berätta om hur det funkar med de antidepressiva. Jag har provat sånna med men blev helt frigid och apatisk så det var inget alternativ för mej.Kram till dej och lycka till.

Liten Bod sa...

Vilken underbar sifon! Hoppas nu att pillren hjälper, och kom ihåg att det finns flera sorter att prova, plus att det kan ta tid att se effekt. Håller tummarna för att du får lindring! Kram, Tina

rosenskära sa...

Jag tycker aldrig att det känns bra att ta medicin om det inte är nödvändigt, men nu är det det Hanna, nödvändigt.
Det finns så himla många olika antidepressiva mediciner och vi matas dagligen med info om hur vanebildande och farliga de är. Jag vägrade ett helt år innan jag insåg att det var nödvändigt för att komma upp med näsan över vattenytan.
Det är ju inga superstarka piller vi talar om, man blir inte som en lallande fåne precis, mer likgiltig bara tyckte jag, vilket jag inte gillade men accepterade.
Funkar det inte ber du bara att få pröva en annan sort.
Håller tummarna för dig.
Tack för din goa, varma kommentar hos mig.

Kram Lena

Veronica sa...

Hoppas att medicinen fungerar som den ska! Så att du får lugn i kropp och humör igen.

Kram Veronica

Viola sa...

Hallå Hanna, vad skönta att du verkar ha fått hjälp, nu håller vi tummarna för att det ska funka och du må bättre! Klokt val tror jag du gjort med din firma, jag skulle aldrig fixat detta jag gör nu om ungarna varit små och du har ju fyra st, fniss, ha det gott vännen en stor puss och kram från din VIOLAN

IddeC sa...

Hej, Hoppas att du kommer att må bättre med din nya medicin. Jag har en liten undran vad du äter för din hy. Har själv jätte problem med finnar, eller böld liknade utslag. Vilket tyvärr blev värre när jag blev gravid och är ännu inte bättre. har fått ett utvändigt antibiotika på vårdcentralen, men är ännu inte rikitigt nöjd. Ammar ju fortfarande.
Dags o gå till sonen som har vaknat och nog försöker rulla runt.
Kram Ingrid

Lallis - liv och leverne sa...

Jag hoppas att du kan känna dig bättre snart.
Och ditt nyinköp tycker jag också var läckert:)
Ha en fin kväll.
Kram Lallis

Ullis/Leva på landet sa...

Hoppas verkligen att du blir bättre med den medicinen. Så fint köp du gjort. Den är ju så fin.

Kram Ullis

Kullan Pullan sa...

Vad bra att du fått hjälp, synd och skam att det ska ta så lång tid bara. Men ibland måste man nå botten för att klättra till toppen. Vilken härlig sifon.
Ha det bäst!
Kram Paula

mig & alice sa...

Hej stumpan.

Härligt att ha dig tillbaka i bloggvärlden!

Vad bra att du fått hjälp, håller tummarna att det kommer att bli bra.

Vilket fynd du gjort i helgen :-).
Du, jag tänkte att jag skulle maila dig om en sak.

Ha det så gott.
Kraam
Melinda

me and alice sa...

Hej vännen!
Kul att du e tillbaka! Har saknat dig här på bloggen!!!
Hoppas medicinen kommer fungera!!
Vi ses i morgon då!! ;D
kran Susanne

Anonym sa...

Hejsan!

Vill bara säga att man blir inte avtrubbad av att äta antidepressiv medicin!
Det hjälper bara till så att man blir "som vanligt" igen. (har själv ätit det i flera år, mot depression)

Mvh. Maria

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej Maria!

Vad skönt att det funkat på dig. Av vad jag har hört så är det tyvärr inte alla som reagerar lika bra.Det kan ju även ses bland kommentarerna.
Men det är väl individuellt som med det mesta.
Hoppas att jag har samma tur som dig!
Kram Hanna

Sara sa...

Hej
Jag håller tummarna för att medicinen fungerar för dig.
Ha det så fint.
Kram Sara

Smultronstället sa...

Å vad härligt att höra att du låter positiv, gud så skönt att det finns hjälp att få och känn för guds skull ingen skam i det:))

Läcker flaska du fyndat:))

Sköt om dig kramar
M

Anonym sa...

Hej Hanna!

Trevligt å se att du är "på banan" igen=) Man saknade allt dina inlägg.
Jättefin sifon.
Hoppas antidepressiva hjälper. Och det är inget att skämmas för heller.

Kram, ha de bra! /Hanna

Anonym sa...

Och förresten kan ja tillägga att jag också ätit antidepressiv medicin i ca ett år. Inte blivit avtrubbad, bara normal. Så va inte rädd för det.

Kram igen/ Hanna

i et lite rødt hus sa...

Jeg synes det er utrolig herlig at du er så åpen om hvordan du føler det under din pms. Jeg har veldig sansen for dine ærlige innlegg. Blir spennende å se om medisinene virker. Lykke til:)

Malin sa...

Hej hej!
Ville bara skriva att här är en till som äter anti-deppr., dock inte för PMS, fick bla en förlossningsdepression som är min anledning till att jag äter det. Jag skulle inte säga att man blir avtrubbad, men det tar ju bort dom värsta dalarna och även topparna, men man får ju väga det mot alternativet. Sen så när jag åt det för första gången för något år sedan så var jag otroligt emot det först för det stämde inte med min självbild.... jag var ju en stark och självständig person. Idag tycker jag inte alls det är så "dramatiskt" med det hela. En del behöver det och en del inte.
Hoppas det går bra iallafall.
Ha en trevlig helg!
Kram Malin