19 januari 2009

Hur gick det sen?

Usch vad jag är tankspridd...
Ena dagen skriver jag att Sonen slagit tänderna lösa, och nästa dag drar jag på om något annat utan en tanke på att berätta om hur det gått för honom.
Ursäkta mig för min virrighet, men det är bra att ni påminner mig!
Tack alla ni för eran omtänksamhet rörande den lille vilden.

Det verkar nog som om det gått bra för honom, men helt säkert vet vi inte förän om tre veckor när det har tagits röntgenbilder.
För tillfället är tanden lös, och han får bara äta mjuk mat. Jag ska även hålla koll på om tanden ändrar färg, eller om det bildas en varkula under läppen. Då behöver tanden dras ut... Så gissa om jag håller koll? 3-4 gånger om dagen i alla fall. Nervig som jag är.


Ljusstaken är ett av helgens småfynd. Den är mindre än vad den ser ut på bilden, och passar till ett julgransljus.
Den snygga kotavlan bakom vann jag på Tradera i förra veckan. Jag blev så glad när jag hittade den! Gubben blev inte så imponerad som jag hoppats när jag visade upp mitt inköp. Han muttrade om både koskit och flugskit när jag satt vid köksbordet och hade öppnat paketet. Ja, t.o.m myggskit nämnde han.
Typiskt honom att bara se det negativa i fynden!



Nu när jag ändå är inne på det här med att berätta om hur det gick sen, så kan jag väl likaväl berätta om det där med antidepressiv medicin vid pms också.

Jag vet inte om ni minns att jag skrev om det för några månader sedan. Gör ni inte det, så kan ni klicka HÄR om ni vill läsa om de problem jag hade.
Och HÄR kan ni läsa om hjälpen jag sedan fick...

Ja, problemen som jag hade.
Så fort jag började att ta medicinen mildrades mina symptom enormt.
Mitt humör lade sig på en betydligt bättre nivå, och ilskan liksom försvann. Det gjorde även tårarna och svettningarna...
Så istället för att lida i två veckor varje månad, så är jag nu lite smågrinig i 1-2 dagar istället. Visst kan jag explodera också, men det är inte på lång väg så som det var.
Det känns som om jag fått livet tillbaka, och även min underbara familj. Fast jag vet att de alltid har varit här.
Det var ju bara jag som led av en jobbig åkomma, som kan liknas vid en sjukdom.

Nu mår jag bättre än vad jag gjort på många många år.
Och det är alldeles fantastiskt.
Så till er som också går och lider: tveka inte över att söka hjälp. Det finns att få. Och gör inte som mig att ni dömmer ut viss behandling innan ni provat den.
För det kan ju visst funka för just er.

Har ni några ytterligare funderingar, så kan ni maila mig. Jag svarar i den mån jag kan och hinner!



Den här korgen köpte jag nyligen. Tycker så mycket om både färg och storlek på den.
Den passar perfekt till tidningsförvaring. Nu väntar jag bara på att brevbäraren ska komma med några lagom snygga tidningar att stoppa i den!




Nu önskar jag er en fortsatt fin ny vecka!
Jag hoppas fortfarande på att hinna röja undan lite, eftersom jag hoppade över det i helgen när jag fick chansen att sticka ut och shoppa med mamma istället!

Ta väl hand om er alla!

Stora kramar
Hanna

21 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Halloj där !!
Jag skrattar lite för mig själv här, jag har också fått tag i en kotavla, den tänkte jag visa i mitt nästa inlägg...

Vad bra att du nu mår bättre och har fått hjälp...
Ha nu en fortsatt fin dag
Kraam Anette

rosenskära sa...

Det är så härligt att få höra hur mycket bättre du känner dig! Vi har så himla mycket föreställningar om både det ena och det andra. Vi har "hört att..." eller "läst att...".

Strunt samma om man kan få hjälp. Att må som du gjorde fungerar ju inte id et långa loppet, speciellt inte med en stor familj i närheten.
Jag åt antidepressiva när ingenting annat hjälpte, det var ett sätt att få näsan över vattenytan. Nu har jag slutat och det fungerar bra, men hade det inte gjort det så hade jag fortsatt. Modigt av dig att skriva om ett så laddat ämne.

Här hemma har jag ett löstandsbarn med hjärnskakning så vi spelar ungefär i samma liga...

Stor kram/Lena

Anneli sa...

Vad skönt att du mår bra nu - inte roligt att känna sig så där...Gillar din KoTavla jättemycket - vill ha...
Kramar/Annelie

Veronica sa...

Så bra att det faktiskt HJÄLPER! Det är inte kul att hasa sig fram som en total ragata under de där veckorna. Jag har haft det lite liknande....

Korgen är underbar! Är den NY eller bättre begagnad? Den är som sagt underbar och lockar fra mitt habegär...!

Kram Veronica

Lilla huset på prärien sa...

Hej kära! Du är en fantastiskt härlig tjej Hanna och jag gillar dig (om du inte har fattat det innan...). Cool du är som är så rättfram och ärlig - det gillar jag! Fantastiskt vacker korg... en sådan skulle jag vilja ha minsann. Letar och letar men hittar ingen med de rätta proportionera, bara stora "vanliga" tvättkorgar. Gillar de som är lite mer rektangulära.

Idag är jag trött... sura barn.

Kram på dig!

Millan sa...

Det där med pms och hormoner är ett kapitel för sig, jag hade turen att det blev bättre när jag började med p-spruta och det är väl för hormontillskottet.

Och du, du är modig som vågar ta upp detta i din blogg jag är glad för din skull att det har hjälpt.

Ha det så bra!

Hemmalycka sa...

Skönt att det hjälpte. En liten undran från en storstadsbo, vad är en kotavla? Jag ser ju att det är en svart tavla men vad har den använts till?
Kram Åsa

Anonym sa...

Haha myggskit:) Skiter myggor ens en gång?:) Va skönt att medicinen hjälpte. Tar du den bara under dom 2 veckorna då?
Angående tänder: Gud vilken skillnad det är på läkares råd! M ramlade också och slog en tand lös strax efter hon hade börjat på dagis. Hos tandläkaren tittade dom knappt och jag fick nästan tjata för att få komma dit. Och jag hörde aldrig nåt om att kolla färgen eller kolla efter varböld. Hon åt också mjuk mat ett tag då, sen fastnade den igen och allt blev normalt. Hoppas den gör det för er med.

♥ Anna Wais ♥ sa...

Hej på dig!

Vad bra att du hittade nånting som hjälper! Inte för att jag har stor pms besvär, men humöret är inte alltid det bästa =)

Jättefin korg du hittat! Gillar färgen på den, ser ut och vara ungefär samma färg på den som på mina korgar jag har i sovrummet uppe på garderoberna. Dem gillar jag verkligen!

Kram på dig!


Anna

Anonym sa...

Vad skönt att höra att du mår bättre! Tycker att det är bra att du skriver här och delar med dig av erfarenheten.

anno 1929 sa...

Hej!

Vad glad jag blir när du mår så mycket bättre nu!
Vet själv hur det känns att må dåligt pga hormoner. (E förlossning). Vet också hur tacksam man känner sig när det vänder och det ljusnar igen!

Ha det jättegott. Förresten det var en jättefin korg du fått tag i!

Kram Camilla

ps: Du har så fina saker i din och mammas loppisbutik. Tycker du skulle ha en webbloppis också så jag kan shoppa lite;)

In my house sa...

Hej hopp.... Jag älskar ko-tavlor,,, har några här å där... Jag har sålt gamla på bloggen,,, men även på Tradera,,, hmm! men jag tror nog inte att din kommer från mig =) =)
Lite koskit ska de va =)

Fin fint!

Kraaam josse

K sa...

Virrpannor e vi allihopa ;D
Hoppas sonen är ok nu !!! Sååå snygg ko-tavla blir oxå suhen på en, sambon gillar INTE kossor fnissfniss

Ha en bra vecka kram /K

K sa...

ooooj bidde visst en liten blunder... suhen??? haha sugen ska d ju förstås va ;D/K

Anonym sa...

Hej
Jag tycker absolut att man skall ta emot den hjälp som finns att få.
Det är modigt av dig att berätta. Det finns ju fortfarande så många tabun.
Jag tycker din kotavla var jättefin, varför hittade inte jag den ?
Kram Mia

Millygarden sa...

Hej Hanna,

Aj stackars liten som gjort illa tänderna. Håller tummarna för er att allt går bra!
Nu har jag nog missat nått? Ko-tavla! vad har man den till?? Är det den senaste trenden ifrån formexmässa! På sommrarna när vi är i vår sommarstuga så brukar vi skoja om att vi skulle ha en griffeltavla som vi kan bocka av klantar på sjön, som kör på grund!! Fniss. Ska du räkna kor nu? Fniss.

Kramis Marina

Anonym sa...

Läste om din lilla son och just nu är vi i samma sits här hemma. Min dotter slog lös en framtand i höstas och de sa samma sak till oss ang. färg och varböld. Den tanden växte fast igen. Förra veckan fick vi återigen göra ett besök hos tandläkaren då hon slog lös en ny tand. Även den här gången verkar det som att den kommer att växa fast. Du ska se att det kommer att gå bra även med din sons tand!

Ullis/Leva på landet sa...

Vilken tur att det verkar ha gått bra med sonen. Du ska se att den fastnar igen. Tänk att gubben din inte gillade ditt fina fynd. Ibland kan man ju undra hur de tänker, *s*. Så skönt att du har fått hjälp som också hjälper. Måste vara skönt att må så mycket bättre.

Kramar Ullis

HWITA DRÖMMAR sa...

Hej! Det finns något hos mig att hämta om du vill! Kram Maria

Petra C sa...

Härlig "skit-tavla" och tack för berättelsen om pms. Tänk vad mycket stöd, hjälp och inspiration man kan hitta i blogg-världen.

Åsa sa...

Hej vad bra du förklarar om Pms! Känner igen mej i mycket men har inte riktigt alla dom "symptomen". Som tur är! Skönt att höra att du fått hjälp. Ta hand om dej och familjen.//Åsa