25 maj 2009

"Solig"



Hej på er!

Tänk att det känns som en hel evighet sedan jag bloggade sist, men ändå är det bara några dagar...
Sedan jag bestämde mig helt för att skippa prestationsångesten och kraven, så känns det så annorlunda. Annorlunda och bra.

Jag måste däremot säga att jag är ledsen över att jag inte lämnar just några kommentarer efter mig nu, och även för att många av er inte får svar på era mail. Kände att jag ville skriva det, efter den otroligt dumma och givetvis anonyma kommentaren Guá fått om just det ämnet. Ja, jag tog faktiskt åt mig själv av den, trots att jag tycker att det var fånigt av den som skrev det.

Det handlar självklart inte om att man är stram eller tycker sig vara förmer än någon annan, utan om att välja bort en del saker för att må bra och orka/hinna med andra saker som man mår bra av. Så är det för mig i alla fall.

Men även när jag inte svarat, så ska ni veta att jag uppskattar era kommentarer och mail otroligt mycket. Ni ger mig glädje och energi med dem.
Tack för det! Och jag väljer att tro att ni förstår mig.För inte kan jag och Guá vara de enda som inte svarar på allt här i bloggvärlden. Eller?



Idag har jag roat mig med att hänga upp ett nät i ett av våra äppelträd.
Ett nät som heter "Solig", och är inköpt på Ikea för 99kr.

Ja ni. Innan jag fått ihop det var jag så smått irriterad och lite elak.
Helt otroligt att inget jag ska sätta ihop därifrån går smärtfritt. Kände mig som lite av en idiot. Jag menar, ett nät med några pinnar...
Sen så fick jag givetvis bark i ögat när jag stod där högst upp på stegen och försökte att knyta fast det, med Sonen trampandes på steget under mig. Nåväl.
Nu hänger det där det ska i alla fall.



Det blev hur mysigt som helst, men jag tycker dock inte att bilden förmedlar det så bra...
Det täcker lite sådant som jag inte gillar där bakom, samtidigt som det lockar dit mig för en sittstund, gång på gång...



Där "inne" står två av de fyra trädgårdsstolarna som jag ropade in på auktion igår. De är hur bekväma som helst, för att inte tala om snygga...


Jag älskar färgen på dem, och kommer inte att brådskas med att måla om dem, trots att de är rejält slitna och kanske skulle behöva det. Som min käraste redan har påpekat. Han är inte alltför imponerad av detta köp, men jag är van vid sådant och är ganska bra på att ignorera sura miner...


Så nu vet ni var jag sitter och tittar upp mot himlen, som idag varit ovanligt blå...


Ta väl hand om er,

Så hörs vi när vi hörs!


Kraaam till er alla!

Hanna

41 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

vad fint du har gjort.Med soolar och nät .kanon fint.Vilken fin sjal jag fått från din moster.Kanonfin.Ha en skön kväll kramiz ~~~~~RITA~~~~~.

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh så underbart det blev med nätet, stolarna var ju underbara. Har länge letat liknande med soffa och bord till. Men den som letar den finner tids nog.
Kram Tess

Fia sa...

Inte kan man begära att någon skall hinna svara på alla kommentarer, speciellt inte när man får så många som du. Men vist måste jag erkänna att de vore kul om du någon gång kunde ha tid att titta in på min lilla blogg och kommentera när jag ofta kommenterar hos dig. ;-)
Fia

emilias gömmor... sa...

Jag köpte en likadan säng/myggnätt förra våren. Den hängde jag upp i mitt äppelträd, och en gammal järnsäng, också från ikea, under äppelträdet. På kvällen tände vi en massa ljuslyktor i trädet och även runt om sängen. Det var helt sagolikt!

Ha det bra!

Mimmi

Lilla huset på prärien sa...

Ahhh så fint Hanna!! Och bloggandet SKA vara kravlöst! Alla kraven lägger vi oftast på oss själva... ja, och så några anonyma kommentatorer förstås ;)

Mysigt att prata idag! Vi hörs igen.

Kram Jenny

Nilla sa...

Vad fint nätet blev och stolarna är underbara! Dem tycker jag inte du skall måla i första taget!

/Nilla

My Lovely Things sa...

Hej Hanna!!
jag svarar inte heller på alla mejl och kommentarer.försöker men kan inte sitta hur mycket som helst vid datorn..

Det måste vi alla förstå och respektera..

Vad fint du har gjort det ..jätte mysigt nät..
ha det så bra vännen..
kram Anna

Evas Paradis sa...

Ser ju helt underbart ut Hanna ... och tänk vad praktiskt på kvällen när de små myggen kommer! Då kan d sitta där innanför och räcka lång näsa åt dem :-)
Kram Eva

Unknown sa...

nätet var toppen - ett mysigt rum i trädgården det gillade jag. Jag förstår att du går dit då och då...catthie

Nettan sa...

Så snyggt det vart !
Men nu gav du mig huvudbry, jag som tänkte köpa detta nät på IKEA imorrn, var det så svårt & få till det, då vette sjutton.
Men priset va ju bra.

Och du, vi förstår dig, kommenterar gör man när man kan !
kram Nettan

Millygarden sa...

Men så mysigt nät! Ikea det visste jag inte att dom hade så stora nät... Ett sånt vill jag me ha nu när jag blivit inspirerad av ditt! Ser mysigt ut att sitta där sippandes på något gott!

Kram Marina

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Ja det tar mye tid om en skal svara på alla kommentarene. Jeg klarer ikke å få tid til det. Tror ikke bloggerne forventer det heller. Jeg titter rundt og kommenterer det jeg føler for. Det må ikke bli et ork.

Så fint det nettet var:)

Elin sa...

Så himla vackert det blev... Där skulle man verkligen kunna sitta och njuta... helt underbart...

Och kommentarer lämnar man ju när tid och ork finnes... det ska inte finnas några krav... vi har väl ett liv också... eller hur... hade vi inget liv utöver datorn och bloggen så skulle vi inte ha någonting trevligt att skriva om...
Man kan ju inte alltid vara vid datorn för att svara snabbt... nä det tar man när en stund finns över i livet...

Många kramar
Elin

Pysselpalatset sa...

Oj, det finns så många med skeva bekräftelsebehov.... Jag tycker om snälla människor.. och om någon blir irriterad över brist på kommunication... så är det ju bara för personen i fråga att skippa den sidan.... Det finns inga måsten.... Sköt om dig Du rara... och skit...i du vet vad... Jeanette

alegni sa...

ta väl hand om dig du med! så mysigt det ser ut med o under nätet!
kram
ingela

LantlivsAnette sa...

Ohhh så mysigt, kanon fint...och de där stolarna, wow vad fina !!
Ha det gott
Kraam Anette

Ann-Charlotte sa...

Jätte fint!!!
Kram
Ann-Charlotte

hemtrevnad marie sa...

Å, vilka stolar...ja inte ska du väl måla om dem!!
Och så fint det blev med nätet...vet du, jag köpte ett sådant för säkert tre veckor sedan, och det har inte kommit upp ännu...det blåser ju halv storm jämt nuförtiden, så jag skulle väl få hämta det uppe hos dig om jag satte upp det!
Hoppas att vinden stillar sig snart, nu vet jag ju hur mysigt det kommer att bli:)
kramis

Hanna sa...

Hej Hanna!

Vad snyggt nätet va! Billigt dessutom :) Måste nog ta en tur till ikea :P

Och vilken fin hägg du skaffat! Dom doftar ju så gott! Har oxå funderat på o plantera...men jag e oxå allergisk...tillomed dottern har blivit allergisk nu...

Ha d gott!
Kram Hanna

Beas sa...

Vad sugen jag blev på något liknande! Det blev ju jättefint!

Bea - som direkt börjar surfa på IKEAS hemsida

Beas sa...

Va? Bara 99 pix? Då kan man ju typ köpa fyra eller så...hihi...

Bea surfar tillbaka från IKEAS hemsida....

Annas skattkammare sa...

Så fint nätet blev! Älskar sådana små mysiga sittplatser i trädgårdar och ska allt göra mig några egna nu när vi ska skaffa hus! =)
Kram /Anna

Anci sa...

Nu kommer jag på att det var ju ett nät jag skulle köpa på IKEA ! Det får bli nästa gång.
Din bild i slutet med den blåa himlen är underbar ! En sådan dag längtar jag efter.

Kram

Maud sa...

Så fint det blev;)
Kram Maud

Blåbärs och smultronstället sa...

Romantiskt och fint i er trädgård. Just sådana stolar vill jag gärna hitta till vår trädgård. Jag letar vidare...Var hittade du dina?
Blogga och ge kommentarer precis när du vill och känner:-)
Kram Susanne

Goa sa...

Hej du söta!
Tack för att du stöttar lilla mig..:) Jah, jag blev så himla less..:( Otroligt att man blir det, fast alla andra är så snälla och rara. Hade det varit nån annan som fått dum kommentar, så hade jag liksom peppat,"ta inte åt dig etc.för det tycker jag inte man ska. Men när det kommer till en själv, blir man alldeles paff. Och ganska värdelös.
Japp, men, men. Jag skiter i det nu och ägnar mig åt familjen och kommande student o alla gäster som kommer hemifrån landet vårt...*lovely*

Och du...pyntar så jag suckar. Guuu så fint med "Solig". Den såg jag inte hos Kamprad, jag hittade bara en m. liten ring. Men nu vill jag ha en sån också! Får skriva det på mannens lapp..:) Och så skrattade jag förstås...bark i ögat och lilla sonen stampande. Ja, vet du, jag känner allt igen det..:)
Du är bara bäst min underbara Hanna. Och jag är så GLAD att du mår bra.

Stora stora kramen min till dig...alltid!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei på deg ! Så veldig, veldig fint det ble!
Det er jo noe av det herligste med denne årstiden og få lage til plasser der vi kan slå oss ned og bare nyte livet !
Selv har jeg kjøpt en liten pavilijong i år, ha ha, det var ikke så lett å montere for en stakkars sjel, jeg hadde ikke tid til å vente til at gubben kom hjem så jeg fikset selv, men skal si det ble et kaos av stenger og skruer. som å være på telt-tur, fnis!
Ha det godt.
Klem

LenaS sa...

Åh vad fint det blev!
Kramis/LenaS

Moster L sa...

händiga Hanna
där skulle man kunna sitta o virka
många sjalar...
eller varför inte en romantisk afton?
utan att myggen stör
mosterkramar

me and alice sa...

Hej Hanna!
Åh just det nätet har jag också varit sugen på, men jag vet inte... Du vet ju hur det blåser här. Det skulle mest fungera som en vimpel.... Man skulle i alla fall se vilket håll det blåser ifrån. *fniss* Där hos dig ser det hur fint ut som helst...
Jag känner ständigt dåligt samvete för att jag sällan hinner svara på alla kommentarer... Är glad att jag ialla fall hinner göra ett inlägg då och då. Det blir vissa dagar man sätter sig och kan njuta och kolla runt på era fina bloggar... Tror ändå de flesta förstår att man inte alltid har tid till att svara...
Kram på dig vännen. Hoppas vi kan ses snart!
Kram Susanne

Hemmet Är Min Borg sa...

bloggandet ska vara helt kravlöst eller hur , du har gjord väldigt fint hos dig iallafall
ha en fin dag
kramis Jeanette

tre nyanser av vitt sa...

Hej
Vilken kanonide med nätet det blev ju hur bra som helst!
Kram Marie

hagagården sa...

Ser helt underbart ut där under äppelträdet.
kram
ninni

Träningsvärk Med Jeanette sa...

Såå mysigt o fint du gjort!!

Kram Jeanette

Malin sa...

Det ble helt nydelig!
tenk å sitte der en deilig sommerdag og nyte livet;)
Nydelig farge på møblene!

Håper du får en fin dag.

God klem Malin

Hagbacken sa...

Tack för tipset, nu vet du vad JAG gör nästa gång brage spelar...;)

Jasså, har "Gubben" lagt sig redan? ;)

Jag ska ta en promenad nu med min, sen ska jag brodera monogram....men ring om du har lust senare!

Kram!

lottens vita och gröna sa...

ohhh hanna det var otroligt vackert med det nätet, för 99 spänn ibland är dom galna där hos kamprad! och dina stolar, jisses my lord, älskar dom, tröttnar du så, call me, hihi!!!

nä du hanna ni är då inte ensamma om att prioritera livet irl istället för att sitta och knappra på datorn, jag tog med åt mig och känner såååån press iblan så jag tappar lusten på att blogga...nä nu stöttar vi varandra att vi gör så gott vi kan, mer går ju inte!!!

storkram lotten

Lisa Marklund sa...

Det blev superfint - riktigt romantiskt :-)
Kram till dig och ha en fin helg - Lisa

Malin - I min trädgård sa...

Jag tyckte känslan förmedlas perfekt - jag kände direkt att jag också måste köpa det där fina nätet!

Kram M

Kallholmen sa...

Grymt fina stolar, jag älskar också den färgen.
Just nu planterar jag paradisäppeltråd i precis samma färg.
Är de till salu månne...?
Ha en mysig Pingsthelg.
Kram Carolina

Ullis/Leva på landet sa...

Hej på dig Hanna!
Du behöver inte alls känna att du ska lämna någon kommentar när du tittar in till mig. Det gör man ju bara om man har lust och ork. Ser ändå att du varit in och kikat. Så underbart det ser ut med nätet i trädet.

Ha det bra och sköt om dig!
Kramar Ullis