31 maj 2008

Datakrångel och riktiga fynd


Hej på er!

Har ni det tillräckligt varmt och skönt?
Jag tycker att det är härligt, och snart blir det dags att sjösätta båten. Ska bli så kul!!!

Här hemma har vi data-krångel.
Det är något fel som gör att det inte går att få igång datorn ibland (=oftast).
Så nu vet ni varför om det blir långt mellan inläggen och dåligt med besök hos er andra. Vi får se om det går att lösa med Lillebrors hjälp (han har varit väldigt hjälpsam redan) eftersom dataverkstan här i stan inte hade en susning...
Kanske behövs en ny burk, men då lär det dröja. Det är ingen hög prio så här på sommaren.

Idag blev det en loppis och en auktion igen.
På auktionen hamnade vi bara av en slump, och jag är väldans glad för det. Många fina fynd blev det!



Det här tvättfatet med tillhörande kanna (Rörstrand) hittade jag i en låda på loppisen. Gissa om jag blev alldeles till mig, samtidigt som jag försökte spela cool och lagom ointresserad. För 50 kr blev det mitt.



Kannan är så fin.





Den här lilla sås-snipan var väl inte heller så dum? En tia fick jag ge.
Kan inte riktigt avgöra vilken tillverkare det är. Jag funderar på en gammal Gefle? (Galet?) Det är en tringel med tre a:n i, samt lite andra "intryckta" siffror. Låter som en sann porslins-kännare nu va? Men jag anar att någon av er kan hjälpa mig.




De här glasögonfodralen var snygga tycker jag. Brillorna som låg i kanske jag modellar med någon dag framöver. Eller kanske inte.



På auktionen ropade jag in ett skrivbord med de här benen. Jag har länge letat efter ett sådant, och nu äntligen. För 200kr var det verkligen ett fynd, och att beslagen fattades kan jag acceptera.


Jag ropade in en hel del mer på auktionen, och fyndade även en massa mer på loppisen. Men det sparar jag på tills en annan gång.

Den underbara trä-stegen på översta bilden fick jag av min mamma idag, i utbyte mot en riktigt gammal sekretär (med trä-plugg istället för spik) som jag ropade in på auktionen.
Jag har länge letat efter en sådan stege. Den kommer att användas till blommor under sommaren.


Jag önskar er en riktigt fin fortsättning på den underbara sommaren vi äntligen fått!
Nu ska jag sätta mig ute och ta mig en öl och ringa till väninnan (Linda, Lantliv i lägenhet). Gubben har ju precis påbörjat sin semester, så då lär ju även jag passa på att fira lite extra!

Sköt om er!
Bamsekramar Hanna



P.s Tusen tack för alla underbara kommentarer som jag fick till mitt förra inlägg. Det var verkligen härligt att läsa dem, kände att jag fick så mycket stöd samt att ni berättade om era egna erfarenheter på ett härligt sätt. (Även om det inte var härliga händelser ni skrev om)
Jag har talat med personen ifråga om det som hände, och tror knappast att det kommer att upprepas igen...

33 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

Gokväll!!!

Vilka underbara bilder på dina fynd!!! Jag skulle gärna ta alltihop...speciellt det vita porslinet! Jag kom också hem emd ett tväffat och kanna idag, det var dock nyproducerat...men fint ändå! Vitt med en blå mönstrad kant runtom....Det blev även en dockvagn, en låda och en lampa...imorgon ska vi tillbaka dit igen.....

Ha det allra bäst! Hoppas att det fixar sig med datorn!

Stor kram!

Ullis/Leva på landet sa...

Vilka fynd du gjort. Du är allt en superspecialist på att göra fynd. Hela tiden visar du helt underbara saker som du bara "springer" på. Håller med dig att det är inge kul med datorer som inte vill som man själv vill. Vi har inte heller någon susning om vad som är fel på vår. Just nu håller jag alla tummar för den har fungerat i två dagar på raken som den ska. Vi gjorde lite systemåterställningar så vi får de hur länge det håller.

Ha det bra och ha det riktigt skönt nu när du har gubben hemma!
Kram Ullis

Gårdsromantik sa...

Vilka fantastiska fynd - har också så svårt att verka oberörd när det är något jättefynd på gång.

Kram Maud

lottens vita och gröna sa...

hallihallå hanna! du härliga fynderska, vilket tvättställ och bordet med det krumbuktiga benen oh!!!det är sååå kul att se, får ju ståpäls å dina vägnar, hihi!
du läste ditt tidigare inlägg som jag missat, vet du jg hade gått upp i atomer, allra helst om det är så stora barn, inte för 3-4 åring men herregud, prata med ungen nästa gång och berätta hur ledsen du blev så hon förstår att man absolut inte tarsaker i nåns trädgård, stackars pionlös hanna, om du bodde närmare mig skulle du få ett fång av mina när dom blommar!varmastekramen lotten

himlen runt hörnet sa...

Hej Hanna!
Roligt att se att du är tillbaka och att allt är bra med dej! blev faktiskt lite orolig eftersom du inte brukar dröja med inlägg :)
Vilka fina fynd du har gjort! bordet verkar underbart. lite samma stuk som mitt soffbord! visst är de härliga de kurviga benen. man kan ju inte annat än älska dem, eller hur :) kannan och de andra grejerna = wonderful! själv har man precis kommit hem från jobbet och var bara tvungen att kika in. för mig har det inte blivit någon auktion än. *snyft* har inte vart någon här i närheten tyvärr. längtar tills det är min tur :)
Ha det bäst tjejen!
Många kramar Kimmie

lilla h sa...

Oj, vilka fina fynd du har gjort! Och så vackra bilder på dem! Läste ditt förra inlägg - fy så tråkigt!!! Önskar att du kunde få dina knoppar tillbaka! Såg nu att du har pratat med flickan, så klokt av dig! Hoppas det känns okej!
Ha en fin helg!
Helena

lilla h sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
hemtrevnad marie sa...

Vilka fina fynd!!!
Var också på auktion idag...en riktigt bra gårdsauktion...tyvärr var det långdraget så de bästa grejerna var väl kvar när vi gick..går ju inte att ha med sig småbarn i solen hur länge som helst....
jag fick dock en del fina grejer...däribland en vit riktigt shabby pall...en vit mjölbytta i trä...en gammal spegel...som tyvärr var målad i silverfärg!...så den får nog ett lager färg på sig snart...köpte lite grönt med...tre gamla gröna krukor...en fin kaffekanna Rörstrand), i jugendmönster...med tillhörande sockerskål utan lock..men vad gör väl det...söt med blommor i!
Kul är det i allafall med en riktig gårdsauktion...de är sällsynta härnere...numera.
Ska bli kul att se hela bordet...blir det vitt måntro??
Kramis

Hagbacken sa...

Det var verkligen fina fynd, som jag sa på tfn..vi vet ju vid det här laget att du är en fynderska...men skriver det här med...sov gott nu...å säg till om du hittar en sån där vit liten blomstege e du go´....

Kramizzz

Hagbacken sa...

Ps, tack för reklamen....kramiz igen.....

Ann-Catrin sa...

Jag paxar för kanna och fatet.. det skulle passa som handsken i mitt badrum... och 50 spänn.. rena rama stölden ju!!

Härliga bilder .. och nu hoppas vi att datorn kryar på sig!!


KRAAM A-C

Glitter och Marsipan sa...

Fina saker du har lyckats snoka reda på.Kannan och fatet var ju ett riktigt fynd.Men du,visst är det svårt att spela cool när man har hjärtklappning(det får i alla fall jag).
kramar Anette

Änglahem sa...

Hihi...såg 3-åringens kommentar om badborsten!!!*fniss* ska du det..?*haha* Min yngsta är ju 7, men hon tycker att jag kan måla någonting rosa...annars flyttar hon snart om ALLT ska vara vitt!!!

Fina fynd i vanlig ordning!!
Men men.....men din trappppppstege!!!!! VILL HAAAAA!!!!
superfin!!!!

Ha en härlig söndag härliga Hanna!
Kram, Ulrika

Anonym sa...

Vilka underbara auktions/loppis fynd du gjort, visst känner man sig som nöjd när man gör sådana fynd som tvättkannan med fat?

Ha det bra
Kram Pernilla

Tinnar och torn sa...

Hejsan! Vilket härligt skrivbord kommer bli jättesnyggt sen när det fått lite vitfärg(?)om det inte ska vara shabby-shabby förstås ;o) Gillar glasögonfodralen med. Vad skönt att ni pratat, tror det var bra för henne. Kram P.

Anonym sa...

Hej i värmen. Visst är det härligt! Vilka fynd du gjort igen. Känner mig lite tjatig men du kan det där du. Kannan och handfatet var jättegulliga. Vi var till din mammas butik igår men det var tyvärr stängt. Så då åkte vi hem till er men ni var inte hemma. Men vi kommer väl en annan dag din far har ju semester nu. Nej nu ska jag försöka få ihop en skylt till Sannas student. Ha det så bra allihop. Kram Anette.

My Lovely Things sa...

Hej goa vän!!
åh vad gott med semester..Förstår att ni firar emd en öl..Jag jobbar 2 veckor till sen är det min tur att ha semester..
Vi har vart på Fun city i dag..en äventyrspark med bad och åkattraktioner..
men vilka fina saker du visar...Liksom såna grejer jag vill ha med..så fin kanna och fat..
och stegen vilken stege..säger jag bara..så fint du har gjort med den..med den härligt rostiga urnan på..
Nä nu skriker det i våra magar..ska fixa lite mat..
ha det så gott..
kram anna

Sött och sunt sa...

Snacka om fynd! jättefina kannor verkligen! (VILL HA!!!) Stegen kommer bli toppenfin med blommor på, hoppas att de får vara ifred för små marodörer denna gång. Ha en skön kväll!! Mvh Sofia

Sara sa...

Hejsan

Du har verkligen gjort fina fynd. Tycker om kannan, supersöt!
Kram Sara

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilka härliga fynd, så vacker kanna med tvättfat och såssnipa, var fyndar ni egentligen? Stegen på första bilden var jättefin den med! Lycka till med datorn nu! Mari.

Malin - I min trädgård sa...

Hej Hannah! Wow vilka bra fynd! Kannan med tvättfatet var ju jättefint! Och stegen är underbar! Jag är helt överväldiga att du har sådant otroligt "fynd-öga". Du verkar alltid hitta något. Själv har jag satt upp restriktioner för mig själv (igen). Det blir inga mer fynd förrän barnbidraget. Hur ska det gå??

Låter som en underbar idé att sätta dig emd en god öl (jag saknar... ska bli så gott med första ölen när jag slutar amma). Ha en riktigt skön kväll!

Kram M

Anonym sa...

längtar efter glasögon korten,låter kul och jag har ju sett dig snygg i glasögon förut.. minns du dom fina korten? Sköt om dig vi ses snart.kramar

Linda sa...

Hanna har fyndat igen ser jag! Skrivbordet verkar riktigt snyggt, jag hoppas man får se hela rasket sen:) Föll för din fina stege på översta bilden. Trevlig kväll. kram linda

me and alice sa...

Hej Hanna!
Underbara fynd du gjorde. Jag var så stressad därför kunde jag inte stanna. Fast du hade redan gjort dom fina fynden, hi,hi... Kul att träffas igen som hastigast i alla fall... Längtar också tills du ska modella med dina glasögonfynd...*fniss*
kramis Susanne

Kalkstenssommar sa...

Din skrivbordsbild ger verkligen mersmak! Letar själv efter ett skrivbord med svarvade ben.

Tråkigt med dina pioner, de är ju sommarens härligaste blommor!

Hoppas du får en härlig vecka.

Många kramar

L

LOPPISLIV sa...

Wow vilka fynd du gjort Hanna! Skrivbordet såg ljuvligt ut...Ohh vad jag lider med dig ang dina pioner....ja de där barnen...för länge sen hade vi en kille här hos våra grabbar som bröt av ett träd för oss när de lekte...då var jag också lip färdig...och när vår vovve var valp ( förförra sommaren) så tuggade hon sönder mitt nyinköpta Magnoliaträd för 500:- grrrr var bara en liten stump kvar i marken...då var jag inte glad kan jag meddela...men idag kan jag tom skratta åt händelsen....(ska köpa ett nytt i år hade jag tänkt :- ) Ha det gott nu...Kram Paula

Lila sa...

Hej på dig, äntligen har jag fått låna en dator...är på besök hos min mor och far:).

Vad kul att se alla dina inlägg. Vad "era" barn/bonusbarn var lika! Förstår din känsla med händelsen runt pioner, jag håller med dig om "icke alltför fri uppfostran".

kramis Lila

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Hej Hanna!
Nämen ååå vilka fina fynd du gjort!! En sådan där stege vill jag också gärna ha =) Så fin!!!
Å hur hamnar man på en auktion av bara en slump..de tycks då inte hända här, jag får nöja mig med en å annan loppis då och då.
Ska bli kul att se vad du mera fyndade.

Ha de skönt i sommarvärmen!
Kraaam Benita

Hagbacken sa...

Hallå stramis!! Har försökt ringa dig...du kan väl ringa då du har tid å lust?

Kramizzz

Malin - I min trädgård sa...

Hej Hannah! Hoppas du njuter ordentligt av sommarvärmen! Jag har en liten utmaning till dig på min sida. Hoppas du antar den!

C De-sign sa...

Vilka fina fynd du gjort, krivbordet ser ju helt underbart ut och till ett fanatsi pris!!!!!!!! Kanske du kan se det som lite kompensation för pionknopparna!!!! Stackare.... Ha en fin fortsatt försommarvecka!
Kram fr C

Ullis/Leva på landet sa...

Hej igen Hanna!

Du har en utmaning hos mig, om du orkar och vill.

Ha det bra! Kram Ullis

Marie sa...

Vilka underbara fynd du har gjort! Den där trästegen förstår jag om du är glad över, den hade jag gärna haft här hemma hos mig också!

Hoppas det ordnar sig med datorn!

Ha en bra vecka!
Kram Marie