19 februari 2008

En sakletares kök

Den här härligt nötta mandelkvarnen kom jag över igår för en billig pennnig.



Hej på er!
Nu var det några dagar sedan sist, jag har inte mått så där riktigt hundra de senaste dagarna. I lördags kände jag mig riktigt klen med feber och ont i kroppen. På söndagen var det bättre, och på måndagen var jag pigg igen. Och det var ju tur det, eftersom det här hemmet förfaller snabbt om inte jag håller på och små-plockar hela tiden...


Idag visar jag er några mer detaljer från mitt kök.


Den här lilla hyllan har jag visat er tidigare, men sedan dess vet jag att det tillkommit nya läsare, och dessutom så har jag bytt ut några saker på den. Ett av rivjärnen har jag köpt på loppis hos Susanne på Me and Alice. Men det var långt innan någon av oss bloggade det. Eller ens visste vem den andra var.



Det här är ovanpå ett av mina två väggvitrinskåp som finns i vårat lilla kök.
Jag tapetserade när vi flyttade in för 4,5 år sedan. Som ni ser tog jag inte tillräckligt med lim... Köpte då en liten kantlist att sätta upp. Det var något jag inte tyckte mig kunna fixa själv, så den ligger fortfarande i källaren och väntar... MORR!



På det andra vitrinskåpet ser det ganska så lika ut. Det enda "nya" på dessa skåp är den creme-färgade vasen från Ikea och kakfatet från Indiska.




När vi flyttade in fanns dessa fönsterhyllor kvar, fast de var i furu (min skräck!). Tycker om dem nu när de är vitmålade, och de passar bra till min glasvas-samling. Likadant finns över det andra köksfönstret...



...där även denna lilla spegel från Svenskt tenn hänger. Den är så söt och kommer tyvärr inte riktigt till sin rätt när den blir fotad på plats. Här ser ni att den underbara utsikten från vardagsrumsfönstret också gör sig påmind i köket.


Igår sprang jag även på dessa fina och felfria tallrikar. 5 stycken fanns det, och priset? Hihi, 5 kr/ st. Det är Rörstrands "Eld". (Tror sig experten veta att de heter iaf...) De är verkligen jättefina!


Som ni vet så är jag ju sakletare, och det syns väl ganska så tydligt i mitt kök. Jag anar att många av er skriker rätt ut när ni ser att jag har så mycket ståendes framme. Men jag verkligen trivs i köket med alla mina saker. (Hmmm... någon som tänkte på ordet materialist?)
Som synes så är det vitt, silver och glas som jag gillar mest...


(Ett litet tillägg så här efter jag publicerat inlägget och kollat det...
Jag har nog varit lite hemmablind vad gäller vitrinskåpen, och får nog flytta om lite på dem... Sakerna blir dock kvar, men omflyttade en aning och kanske med mer -ja faktiskt, saker där... jag återkommer med bilder längre fram.)

Önskar er alla en härlig kväll!

Jättekramar Hanna


P.s Ni kollar väl på House på 4:an kl. 21.00 ikväll? Han är min idol...Han är ju så cool den mannen. Jag skrattar högt varje gång jag ser på det.

43 kommentarer:

Änglahem sa...

Yeeees...en som gillar House!!! Han är baaara såååå skön, blir aldrig besviken, man får med säkerhet alltid sig ett gott skratt!!

Tycker att du har sååå mycket fint i köket!!! det går ju faktiskt att städa....när man känner för det!*fniss*

Ha det så mysigt i TV soffan i kväll!!!

Kramar
Ulrika

Ann-Catrin sa...

Nej men det är väl klart man ska ha så fina saker framme... du har ju en underbar samling vackra saker som du är så himla duktig på att arrangera snyggt!!!
Inget fan av House tyvärr.
och du vilket fynd av talrikarna..oj oj
och den söta spegeln..
kramar A-C

lottens vita och gröna sa...

hej hanna! du har verkligen jättefint kök, så härliga
villhasaker. jag tycker det är underbart när man har så fina saker som du att de står framme.
kram lotten

Sanny och Helena sa...

Hej! Vilka fina bilder, kul att titta på! Det var ett riktigt fynd du gjorde med tallrikarna. Jag har några delar ur blå eld och vet att de är värda en del. tyvärr slog jag sönder en stor jättevacker skål i serien...suck. Klantig är man ju. Men det är skönt att det alltid finns nya fynd som väntar där ute, eller hur?
Hälsningar Helena/ Fläckvis fint

husnummer30 sa...

Wow vilket fynd med "Eld"-tallrikarna! Dem är bara så snygga!

Annat fint visar du ju också! Den lilla spegeln ser verkligen söt ut. En sån som passar in vart man än hänger den!

Ha det bra! //Jill.

Solsjö - Under en vind sa...

Jag älskar att kika på bilder från ditt kök och alla dina fina saker och detaljer! Bara för att man inte har så mycket saker framme själv, behöver det ju inte betyda att man inte gillar det (åtminstone inte om man frågar mig...)....här hemma handlar det mest om städningen...Sakerna ska ju dammas ibland...hi hi....

Ha det gott, kram!

Lea sa...

oj . oj oj så fina bilder du visar ...som vanligt ska det tilläggas. Jag har också en mandelkvarn i köket jag tycker att det är så himla fina.
Men vilket fynd du gjorde med Rörstrands tallrikarna!
HA det bra!
/Lea

Hemma hos Klara... sa...

Vilka fina fynd du har gjort som sakletare! Gillar din glasvas samling, jag skulle nog också behöva en hylla högt upp för mina grejer... barnen är ju lite vilda ibland *fniss*

Ha det gott!
Helena

Lavendel & Romantik sa...

Tycker att det ser fint ut jag...gillar oxå lite saker här och där.Och det är ju tur att vi får damma själva ;-) Kram/Majsan

Hellen sa...

Vad fint du har i ditt kök. Du är ju en riktig sakletare av högsta rang! :) Jag är imponerad av vad du hittar.

Jag har Blå elds teservis så jag känner igen mönstret. Kopparna är vita och faten till är blå.

Kram Helen

LOPPISLIV sa...

Hej du sakletarkompis...jag är precis likadan...det såg du ju i mitt kök...*fniss* ...Så mycket ögongodis det var här...Det är så fint med silver, vitt och beige ihop...lugnt och vackert...din lilla kökshylla med allehanda prylar på är hur charmig som helst...gillar din mandelkvarn skarpt...den har precis rätt färg och slitage...Kram Paula

Marie sa...

Det är väl klart att man ska ha sina fina saker framme och njuta av dem! Jag njuter av dina bilder, så mycket vackra saker att titta på. Gillar verkligen din lilla hylla med småsakerna på och tavlan som hänger ovanför ser jättefin ut. När jag ser din mandelkvarn så undrar jag om inte mamma hade en sån när vi var små, kanske får gå på skattjakt i hennes skåp, hihi.

Ha en bra onsdag!
Kram Marie

Ps. Vilket fynd du gjorde med tallrikarna!

Tonje sa...

så masse nydelige ting du har på kjøkkenet...liker den hyllen din utrolig godt...den mandelkværnen og de hvite fatene var virkelig flotte...Akkurat nå er kjøkkenet ett rom jeg hater,det er ikke blitt pusset opp siden 70tallet...vi har jo akkurat flyttet hit,så jeg gleder meg til å få restaurert det....da er det koslig med slike flotte inspirasjonsbilder som du viser i dag=)

Anonym sa...

Men så fina saker du visar.... jag vill oxå ha ett vägghängt vitrin skåp, tyvärr så kastade jag et sådant i våras när jag skulle ha det "lite modernt" hemma (den perioden varade i ca 3 mån...)

Karm
Pernilla

My Lovely Things sa...

åh vad du har det fint i dina och på dina skåp!!!
Så trevligt..ja gillar ju verkligen ditt hem..vi har liksom samma stil du och jag..jag kan ju inte heller få får mycket av silver,glas och vita ting..

Tyckte att du har gjort så trevligt med handdukshyllan..jag har titta på såna på loppis och funderat på hur jag skule kunna göra om dem..nu ser jag ju..jag ska göra som díg..hänga trevliga ting på..
ha det gott.nu ska jag äta frukost..har precis tränat och det suger i magen..hungrig..
kram Anna

me and alice sa...

Hej Hanna!
Åh, vad fint du har det... Inte alls för mycket saker. Tycker du har jättefint. Kul att du nämner mig... Den lilla mandelkvarnen stod jag o höll i häromdagen på ttv...*fniss*
kramis från Susanne
ps. ska nog in o titta på loppisen idag. Fast det blir efter kl. 14.00.
Alice ville följa med, hon slutar skolan då... Hoppas vi ses!

Mitt vita lantliv sa...

Hejsan Hannah..

Jag får tacka. vart nöjd..
Ja golvuret vart bra, men jag skulle vilja ha ett annat, Mora modellen..

Jag måste säga att din mandelkvarn va jätte fin, jag bara älskar sånna,

Ha det gott kramar Daniel

K sa...

ÅÅÅÅÅÅÅH VA FINT NI HAR DET !!!! VA? bor du också i ökända Borlänge...spännande...Men grannar är vi inte, såå fina hus finns inte på vår gata...här finns bara massproducerade hus från -79 ;D Kramis

Betonggården sa...

Hej!
Ny här inne! =)
House, ja! Helt underbar!

Mycket fint var det här!
Ha en trevlig dag!

Tvert-om-tanten sa...

Du har et vakkert hjem! Jeg er en nybegynnerblogger som bor i et hus som bygges på og om (se gjerne på bloggen min selv om den ikke er så spennende enda og jeg er helt fersk på blogging), og jeg er "avundsjuk" på alle de vakre hjemmene jeg ser på bloggene, for her råder KAOS...

Klem fra Lena

PS Jeg er også "hemmamamma"!

Johnna G sa...

ooooh
en sån kvarn vil jag också haaaa... avundsjuk nu, ska jag lutta vidare i gamla inlägg hihihih
/ Mariehill

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hej , men så finaa sker du visar...vilken härllig mandelkvarn....o vånings kakfatet..dert gillat jag...vill ha ett sånt!!!

Ha en härlig dag!!
♥Kram Millan♥

me and alice sa...

Hej Hanna!
Hoppas det gick bra hos tandis?
Har inte varit hos tandläkarn på säkert 1 1/2 - 2år. Dom kallade alltid mig förut(folktandvården).
Dom kanske tycker man är för gammal för tandvård när man blivit 40...*fniss*
Tyckte jättemycket om mandelkvarnen. Det var snålheten i mig som sa nej...Ångrar mig nu...
kram Susanne
Hoppas vi ses snart...

Tidsmästarinnan sa...

hej du kära sakletare!
jag tycker vääääldigt mycket om ditt fina kök! Många härliga detaljer!

Gode tid vilket fynd med tallrikarna, dom är ju bara för härliga!
Grattis till fyndet!
Hoppas du känner dig piggare snart.

Sanny och Helena sa...

Hej igen! Tack för titten. Mina pelargoner i köket är nya för i år. I sovrumsfönstret står de gamla och ser underliga ut. Gamla halvvissna blad och nya rangliga skott spretar åt alla håll...måste nog ge dem nån slags vår-makeover!
Kram Helena/Fläckvis fint

Hannis sa...

Håller med om House!Gillar ironi och han är ju den förtydligad!!
Du visar så fint från köket, älskar när det är mycket saker som står framme.
Materialist???
Trodde alla saker var bra att ha saker*fniss*
Kram Hannis

me and alice sa...

Tjing tjong Hanna!
Vi var på din loppis i dag. Men ingen Hanna var där...Snyft!!!
kram Susanne

Solsjö - Under en vind sa...

Hallå! Av en händelse satt jag precis vid datorn och med katalogen i närheten! På sidan 173 finns dokumentet jag har!! Beställningsnr 051249 Sidan 176 andra liknande...Hoppas att det kan hjälpa dig!

Ska nu stänga ner för idag, har frusit så hela kvällen...så jag tog tempen vid åtta, nu är det min tur att ha feber.....

Gonatt! Kramis!

Linda sa...

Hej!
Ja det är alltid roligast när man kan sy eller göra personliga saker. Oftast klarar man av mer än man tror också.. Ska skaffa mig en symaskin så småningom har jag tänkt. Dom kostar ju lite men man kanske kan fynda en bra begagnad.
Vilken trevlig mandelkvarn du hade hittat, tur du har!
Ha en bra kväll.
Kram Linda

me and alice sa...

Hej Hopp!
Köpte faktiskt ett par saker. Kanske var det dina...
Du såg säkert vår bil idag. Vi tog ett varv i det område där du sa du bodde. Tänkte att vi kanske skulle se dig kånkandes på en massa loppiskassar. Men vi såg ingen Hanna!!! Och du sa ett stort grått hus. Alla hus är stora där!!!
Kramis /Susanne

Millygarden sa...

Hej Hanna,

Många fina saker har du!mandelkvarnen är ett verkligt fynd! jag leter också efter en sånn, tycker dom är så fina. Tycker inte du behöve flytta om något alls det är jättefint som det är....
Kram Marina

me and alice sa...

Va, fanns det en park där! Hi, hi...
Såg bara hus, hus, hus...överallt. Alice sa; mamma nu kör vi väl vilse här...*fniss*
kram Susanne

Willewira sa...

Den mandelkvarnen var såååå fin!!
Tröttnar du på den kan du skicka den till mig. :)

Du har så mycket fina grejer!!
Fönsterhyllorna var verkligen ett fynd på köpet, även om de var i furu.
Vad gör det, när det finns färg?

Har själv antikbetsade hyllor i matrummet som ska bli vita så fort jag får tid...
Har med andra ord bara börjat föra in det vita i huset..
Den stora förvandlingen kommer när vi bygger till...usch vad jag tjatar om det. Du kanske fattar att jag är angelägen... :)

Önskar dig en härlig dag!

Kram Willewira

Eva Agnes sa...

Trots att du lider av vit-sjukan njuter jag i fulla drag av dina bilder från köket och alla de gamla köksredskapen. Har klickat pp alla bilderna till större format för att riktigt kunna se alla detaljer.
Härligt!
Särskilt mandelkvarne och tallrikarna är underbara. Att du bara behövde betala 5:-/styck för dem är ett under. Har du en aning om vad de egentligen är värda i dag. Massor skulle jag vilja säga.
Mandelkvarnen hade vi i mitt barndomshem och jag hör nog till din pappas generation.
Rivjärnen, kaksporren och vispen hade vi också.
Mor malde även kaffe hemma i en kaffekvarn som jag faktiskt har kvar.
Kramar till dig på torsdagsförmiddagen
Eva Agnes

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

När man har så mycket fina saker är det svårt att ställa dom i ett skåp! Då ser man dom ju inte! Så jag förstår att du har framme så mycket som möjligt...
Kram
Marie

Liten Bod sa...

House regerar! Han är så härligt elak... Tyvärr har jag kommit ur fas med TV:n på sistone, jag missar allt. Nåja, det finns ju annat här i livet, som att flytta om sina saker :) Du har jättefint i köket, spegeln tyckte jag speciellt om! Kram, Tina

NICOLINAS BONING sa...

Hinner inte kommentera ditt charmiga och fina kök...för att inte tala om FYNDET...eldtallrikarna:-)
Vet du vad dom kostar i "riktiga butiker"?!
Jag blir så avundsjuk så himla avundsjuk...tralalala...Nanne Gröndals låt,vet du;-)
Jag skulle bara säga att du har nå´t inne hos mig att hämta!
Kramar/Birgitta

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå där, men oj så mycket fint i ditt kök! Så hemtrevligt och mysigt! Och just en sån mandelkvarn jag är på jakt efter!! : ) Och vilka tallriksfynd! Mycket snygga detaljer på alla dina hyllor! Mari.

n o r d i n g å r d e n sa...

...glömde säga, läckert med de fina rivjärnen så där med, på jakt efter ett sådant också, jakt, jakt: ) Mari.

Eva Agnes sa...

Hallå igen Hanna!
Blev lite nyfiken på vad de tallrikarna Eld, som du köpte kan kosta. Och härmed kan jag meddela att de kostar 220:- styck i antikhandlar.
Sälj dem!! hi hi
Skojar bara.
Kramar Eva Agnes

Unknown sa...

Vilka fynd av alllehanda slag! En sann sakletare! Jag blir så imponerad av alla fynd som alla verkar göra. Jag är egentligen också sakletare, men har haft så lite tid det att fynda på sista tiden. Jag får ägna mig åt att dreggla över alla fynd som alla andra tycks göra...
Inspirerande är det i alla fall.
ha det gott.
Kram Vero

K sa...

Hej igen...Fnissar när jag tänker på din kommentar om att du kanske hällt ett glas över mej nångång...Mycket möjligt... ;D man har ju inte alltid varit såhär lugn och städad...Kanske har vi haft världens catfight om nån kille... hehe...MÅ BÄST KRAMIS/K

Jenny Oak Fae sa...

Vilken tur att du skrev på min blogg, så att jag hittade hit :)

Vilket vackert hem du , och så många vackra möbler & saker!

Jag har en likadan ljusstake i tenn, den med plats för 4 ljus, den fick jag nyligen låna av mina föräldrar :)

Kram, Jenny

<3