01 februari 2008

Fredag

Det här lilla bordet står i innerhallen bredvid mitt stora gamla klädskåp. Telefonen har jag gömd bakom murgrönan.Så var det fredag igen!
Skönt med helg. Speciellt när den här helgen inte innebär takmålning eller födelsedag.
Tänkte försöka få lite tid till att sitta vid symaskinen med lite olika småprojekt. Men jag kan inte lova att det blir något jag törs visa er! Jag är lite av en amatör vad gäller att sy. Men övning ger färdighet har jag hört, och hoppas på att det stämmer!


"Någon" köpte jag på Ikea för ett antal år sedan. Jag vet inte om jag är så förtjust i den längre, men håller fast vid den ett tag till så jag inte ångrar mig sen.

Genom fönstret kan ni se hur pass tätt vi har våra grannar. Längtar verkligen efter något slags insynsskydd på sidan. Gärna i form av något som växer. Har ni något bra tips på något snabbväxande som dessutom är enkelt att sköta (dvs som nästan sköter sig själv) och som trivs i Dalarna?
Jag tycker inte att det är speciellt mysigt att se allt grannarna gör och inte heller tycker jag om att de ser mig. Jag kan inte slappna av och njuta fullt ut om ni förstår. Gubben tycker dock att det inte spelar någon roll. Därför har inget gjorts än. Men i år ska något göras. Det lovar jag.

Här har ni en lite bättre bild (färgmässigt iaf) på skåpet jag köpte igår. Här ser ni hur fult avsågat det är. Kanske blir det lite fix på det i helgen.


Jag önskar er en jättebra helg! Kanske ses vi ute på någon loppis, om inte Gubben strejkar förstås! ;-)
Kram till er!
Hanna

5 kommentarer:

My Lovely Things sa...

hej!
Vi har oxå grannarna tätt inpå...de är trevliga..Men jag vill vara i fred....Därför gjrde vi ett högt plank ...180 cm högt...Det blev väldigt trevligt och vi kunde vara mer för oss själva.Nu funkar det att bo tätt...Men jag vill ju helst flytta lite mer avsides ...
Ett gammalt hus med några grannar men inte så att man kan se in i deras hus..vad de gör..
Skåpet är helt underbart..
Kram på dig!!

Änglahem sa...

Nu bor ju jag i Halland, men Thuja är verkligen snabbt och lättskött.
Vi har sorten "Smaragd" som är mycket tätare och finare än en vanligare sort "Brabant" (tänker på osten Drabant varenda gång jag hör Brabant*tihi*. Det är en vintergrön buske som planterats som häck.

Ang ditt fina skåp; serveringsgångar fanns det ju ofta förr i gamla hus och längs ena sidan av denna "hall" fanns det skåp från golv till tak. Dom satt ihop flera på rad, så tänk dig att det suttit likadana skåp som ditt på varje sida om ditt. Är du med mig? Dom var ju ofta mellan kök och matsal, och i skåpen förvarades allsköns porslin m.m.

Klart gubben din inte kan strejka imorgon. Det är ju mycket viktiga ärenden du har!!

Ha en skön helg och lycka till vid symaskinen!
Kramar
Ulrika

fyra vindar sa...

då får vi verkligen hoppas att gubben inte strejkar! vore ju bra synd om du skulle gå miste om en trivsam loppisrunda!!
den franska ljuskronan kostar 695kr.
gilla din ovala svart ram, noterna o fjäderpennan, helt i min smak!
trivsam freda/miss sophie

Ann-Catrin sa...

Godkväll
din gubbe får verkligen ställa upp nu.. du har ju viktiga saker att göra..
skåpet är ju ett riktigt fynd..riktigt snyggt..och sen när du målar lite oxååå oj oj oj.
ha det nu så jättebra vännen
kramar a-c

Marie sa...

Men Hanna, vilket skåp du har hittat!!!! Kommer att bli sååå snyggt när du är klar med det.

Så du ska ge dig i kast med symaskinen, hoppas vi får se dina alster. Jag hade knappt rört en symaskin sen syslöjden i skolan när jag fick ett ryck i höstas och lånade mammas symaskin. Upptäckte att det faktiskt var ganska kul, om det är enkla saker man syr. Krånglar det har jag inget tålamod alls!

Ha en härlig helg!
Kramar Marie