31 januari 2008

Möbelköp och möbelkörning
Hej Alla!

Idag for vi till grannstaden för att ta ut stygnen som de satte när jag opererade ut visdomstanden. Allt gick bra och jag kände mig lite kaxig nu när jag klarat av en, så jag passade på att boka en tid till att ta den andra också.

På vägen hem kom jag så lämpligt på att det fanns en "ta tillvara-butik" i staden, så jag frågade Gubben lite fint om vi inte kunde stanna där eftersom det alltid brukar vara stängt de dagar vi är i närheten.
Inget gnäll (inte då iaf) till svar så vi åkte dit.

Butiken var rejält stor och mycket fräschare än den vi har i vår stad. Men jag vill ändå klaga lite, jag tyckte att deras priser var lite väl höga på det mesta i möbelväg. Gick runt och kände mig lite missnöjd, det enda i min prisklass var reserverat redan. Ända tills jag kom in i sista rummet.
Där bland allt bråte stog ett skåp, i två delar. Såg framför mig hur fint det skulle bli utan guldet som var på och blev så där kanonivrig. Inget pris fanns det heller, och ingen personal bara andra kunder. Plötsligt fick jag för mig att alla ville ha det skåpet så jag skickade iväg Gubben för att hämta personal medans jag stog och höll i skåpet så alla skulle förstå att det var mitt... Hi, hi...

Överdelen...


Personalen kom och konstaterade att det var ju ett väldigt fint skåp, så det skulle bli lite dyrt. Skit tänkte jag, som inte hade så mycket pengar på mig och dessutom så vet vi ju alla att jag inte heller är villig att betala så värst mycket för mina saker. Jag tyckte ändå att priset var ganska ok, så jag slog till.
Nu var det ju så att jag hade varit på sjukhuset först, och då brukar vi inte ta med släpet... Vi (hmmm...) kör Volvo-kombi, och skåpet var 2,10m högt. Visserligen var det två-delat (de har sågat av det på mitten av någon anledning), men inte en chans att det gick in i bilen.


...underdelen


Så vi fick ta med oss halva skåpet och fara hem med det, för att sedan åka tillbaka och hämta den andra delen.
Och där på vägen hem började gnället.
"Jaha, var ska du ställa det här skåpet då?" Jag svarade lite svävande att det ordnar sig, det finns MASSOR av olika ställen där det kan passa... (fast i verkligheten hade jag inte en susning faktiskt...)
"Jaha, du bara fyller på med en massa möbler hela tiden. Var ska de där vita bokhyllorna (som jag fick av far) stå då förresten?" I hallen uppe där kistan står svarade jag. "Jaha, och kistan då? Var ska du ställa den då?" Där kände jag att det nog inte var läge att prata så mycket mer om möblering.
Speciellt inte då det var Gubben själv som skulle köra tillbaka och hämta den andra delen av skåpet sedan.
Varför inte jag kanske ni undrar nu.
Ja ni. Det är lite tungt och svårt att erkänna detta för er.
Förutom för att jag inte är så värst stark så har jag inget körkort.
Oj, oj , oj vad det svider att erkänna det för er... Ville ju att ni skulle se mig som en självständig kvinna, men det går ju inte att undanhålla det i all evighet...

Så när jag köper alla mina möbler så är det alltid Gubben som får köra runt för att hämta dem. Så jag har förståelse för hans gnäll. Tycker faktiskt själv att jag får väldigt lite av den varan. Han är guld värd den mannen. Verkligen.


Från sidan. Här ser ni att det är klätt med panel på sidorna och att det blivit avsågat i två delar.

Jag funderar på om jag skulle ta och göra två skåp av skåpet. Vad tror ni om det? Den övre delen med bara dörrar och den undre med dörrar och lådorna uppe på. Så ska jag vitmåla krussidullerna först, sen tar jag nog bort dem helt. Tycker inte att de passar ihop med resten av skåpet. Vad tycker ni?


Ursäkta den dåliga bildkvaliteten idag, men jag var så ivrig att jag inte hann hämta 200watt-lampan.... Förstorar ni bilderna så syns det bättre! Och ni: skåpet är vitt!

Ha en fortsatt mysig kväll!
Sköt om er!
Kram Hanna

11 kommentarer:

me and alice sa...

Hej Hanna!
Wow, vilket skåp! Vilken tur att ni gick in dit... Håller med om att det blir nog finast utan krusiduller. Super snyggt!!! Tänk när det blir vitt! Du kanske står och målar det nu?*fniss*
Det var inte länge sen jag också var körkortslös. Är ju från Stockholm, och har arbetat och bott många år utomlands. Det fanns aldrig något behov... Inte förrän jag träffade min sambo o flyttade hit upp...Bo på landet i Dalarna utan körkort var ingen hit...
Vad jag förstår så bor ni lite mer centralt än vi.. Eller hur?
Och nej det blev ingen träning eller e idag. Typiskt...
kramis Susanne

me and alice sa...

Hej igen!
Hi,hi...Har också bott i England ca 3,5 år(London och Kent). Reseledare i Spanien ca 1år, Fn-soldat i Libanon 1 år...
Aha, då tror jag på ett ungefär jag vet var du bor. I området runt gamla Hemköp? Eller är jag ute o cyklar...
kran igen...

P-lina sa...

Hej !
Vilket fint skåp!!!Vem sågar ett sånt fint skåp i 2 delar??? knasigt!

Snäll man du har som hämtar dina skatter. Min är lite kinkig....jag kanske ska köra för fort så jag blir av med körkortet ? ;-)

ha de tbra! Kram kram

Änglahem sa...

Inget körkort Hanna??...Låter rätt praktiskt på sätt och vis...men ändå inte...
Väldigt fint skåp, klart att det skulle med hem. Måla med krusidullerna på först och se, tror att det blir helt annorlunda när det blir helvitt.
Jag tycker att det ser ut som att det suttit ihop med något annat vid något tillfälle. I en serveringsgång eller nåt sånt...?

Kram
Ulrika

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hej där!! Vilket fint skåp...och den öppna spisen på bilden...är den din...Helt underbar i alla fall!!Så härligt med snö, här nere var det snö storm, men det övergick i trist regn!!
Men å andra sidan, bra pysselväder!!

ha det gott!!

johanna sa...

Åhh vad fint skåpet var!!! Det var du värd efter tandläkaren=)
Kraam

My Lovely Things sa...

vilket dröm skåp! Jag tycker att du ska behålla det som det är...fast vit måla krusidullerna!
Vad kul att läsa om er i bilen...låter som mig och min man....
Jag är oxå så ruskigt prismedveten(snål) vad det gäller gamala ting. Vet ju att man kan få det billigt....men vissa saker är värda att betala för...
Nu är min lill apysselhörna ute på min blogg...kika in får du ses..
kram från mylovelythingsanna

husnummer30 sa...

Superfint skåp! Blir så avundsjuk på alla dina fina möbelinköp...jag vill med! Men vi har verkligen ingen plats - och då menar jag verkligen inte plats. Suck...tur att vi letar efter nytt och större!

Ang. krusidullerna så skulle jag iaf ta bort dem som sitter mitt på dörrarna. De tyckte inte jag om. De som sitter i hörnen kan bli fina, vitmålade.

Ha det bra nu i helgen!!! //Jill.

PS. Och visst var du väl värd ett skåp efter att ha tagit bort stygnen!!!!

LantlivsAnette sa...

Nämen du..wow alltså..vilket skåp..förstår att du höll i det och skickade mannen att hämta personalen..jisses vilket skåp..
Jag skulle peta bort krusidullerna och blir det märken,så måla hela skåpet vitt en gång till..och skav lite här o där..och behåll skåpet sådär..dela det inte !!
Ser ju ut som ett skåp från 1700-talet !!
Åhhh ett sånt skulle man ha..
Du..jag känner till det där med gnället då man handlar..alla karlar är nog lika dana,tror aldrig att jag har hört nån karl säga-Åhh vad bra att du har hittat ett skåp..det blir fint !! har du hört nån säga så ?
Jaa...jaa..det är ju bra att dom orkar bära åt oss i alla fall..
Körkort skulle du behöva så att du kan åka på dina raider själv..eller hur ?
Ha en skön helg Kram Anette

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Hola bandola vilket fint skåp du fått tag i :)
Ett sådant skulle man ha *L*
Tycker inte att du ska dela på det, ser så maffigt å tjusigt ut så där och de kommer att bli kanon med vitfärg å bort med krussedullerna..woow!!!
Lycka till!

Ha en skön helg!
Kramisar från Benita

Emily Grey sa...

Äh, det där med körkort är ju egentligen inte så viktigt. Jag har körkort men jag har inte haft ngn bil på flera år.
Bilar förorenar och sen är bensin ruskigt dyrt, så om man klarar sig utan är det ju bara bra. :)
Dessutom kan det ju vara skönt att få hjälp när saker ska köras, eller hur?