04 februari 2008

Jag fick ett mail...

Den här supersnygga lampan köpte jag för endast en tjuga! Lägg märke till den vackra dekorationen på lampfoten. Det är blad, kvistar och två ljuvliga fåglar. Jag vet väl att ni gillar den... Ni törs bara inte erkänna det för att den inte är vit...


Hej på er alla ni härliga!

Jag måste börja med att tacka er för alla underbara kommentarer som jag fått, mycket bra och tänkvärda ord. Det verkar inte som om jag är ensam om dessa känslor och tankar, och det är ganska intressant tycker jag.
Varför är vi människor så osäkra på oss själva och på om vi duger inför andra?
Och i det här fallet är det ju inte ens oss som personer som det handlar om utan våra hem... Helt otroligt egentligen.

När jag började blogga i december så kände jag att det var så roligt. Jag blev inspirerad av er andra bloggare och var så glad för den kontakt jag fick med likasinnade.
Jag vet inte riktigt själv när det blev fel, men jag tror att det kom krypande.
Jag har haft en hel del som pågått runt om mig (förutom i mitt hem med stora-familjen), samtidigt som jag ville blogga och lyckas med ett bra inlägg varje dag.
Nu vet jag att det inte är möjligt för mig. Jag tänker göra det här på ett annat sätt och gör det när tid, lust och ork finns.
Dessutom så ska jag försöka minnas att jag gör det för att jag själv gillar det, och om någon annan gör det med så är det en jättekul bonus!


Här är hyllan i köket igen. Glassakerna har flyttats en aning och hamnat framför den lilla spegeln.



Hade faktiskt inte tänkt göra ett inlägg förän jag hade något lite extra att bjuda på, men den dagen kanske aldrig kommer... ;-)

Men så fick jag ett mail idag. Från en av mina bästa barndomsvänner som jag inte hört från på länge (jag har inte gjort så mycket för att hon ska höra av mig heller).
Här är ett utdrag ur mailet jag fick:

"har blivit lite beroende av din blogg och är inne och läser i den så gott som varje dag,blev lite besviken när jag läste att du skulle dra ner på det,känns som man är ganska nära dig när man läser om dig och vad du pysslar med,trots 47 mils avstånd och det gillar jag. Vad fint ni har det hemma,förstår inte hur du lyckas med det med 4 barn i huset,eller är korten arrangerade,hihi."

Jag blev så oerhört glad att höra det av henne att jag fick lov att göra ett litet inlägg direkt!
Jag visste inte ens att hon var en av mina läsare.


Lyckades jag lura en enda en av er tro?
Så blev lampan när jag var klar med den. Sydde lampkjolen av ett gammalt lakan (gjorde flera när jag ändå var igång), och det var oerhört tillfredsställande måste jag säga. Syr nämligen väldigt sällan.


Sköt om er tills nästa gång, och tack igen för alla jättefina hälsningar ni skickat. Ni är verkligen guld värda ska ni veta.

Jättekramar Hanna

37 kommentarer:

lottens vita och gröna sa...

hej hanna! vissa dagar är tynge, vad skön att dina inre taggar om prestation har lagt sig och att du är av oss alla beundrare känner dig på hejjad.gillr dig, du ha en skön stil och är så mysig at uttrycka både det yttre (snygga bilder idag) utan också det där som är under ytan. jättekram till en prenumerant av dina inläggg! kan jag länka dig. //Lotten

My Lovely Things sa...

hej! Ja du, lampan blev ju vit...det var ju tur...Hi Hi:)

Tycker det låter vettigt och riktigt att du bloggar näe du har lust.....bloggandet blir gärna som ett gift..det är viktigt med balans....

Vad roligt med mejlet....har i dag oxå upptäckt att en gammal arbetskompis som jag tycker mycket om har hittat min blogg....det betydde jätte mycket för mig..jag var tvungén att ringa henne...det var så kul...
Vad fint du har det på din bänk med flaskorna..du vet ju att jag är svag för glas ting...
kram Anna

Marie sa...

Haha, jag började undra när jag såg den första bilden på lampan....
Den blev jättesnygg, du är ju jätteduktig på att sy! Jag har också sytt lite nu ikväll, vi får väl se om det blir som jag har tänkt mig!

Tycker att det låter som ett jättebra beslut, att bara blogga när du har lust. Kul med mailet från din kompis.

Det gick jättebra på biobesöket! Vi var och såg Lilla spöket Laban, det var 6 små avsnitt som höll på i ca 40 minuter. Helt lagom långt för en 3-åring.

Ha en fortsatt bra vecka Hanna!
Kramar Marie

Ps. Tycker absolut att din gubbe ska göra dig ett badrumsskåp, hihi.

ängeln i vitt sa...

Vet du hur glad jag blev när jag såg ett nytt inlägg hos dig? Så här glad blev jag :) :) :) :) :) Du vet, jag har kikat in varje dag och hoppats att nåt litet skulle visa sig. Gör dina inlägg när, var och hur du vill. Jag tänker iaf inte släppa..det stora grå huset...Lampan är superfin.

Ha det gott
Kram Carina

Solsjö - Under en vind sa...

Härligt att höra!!!
I början gjorde jag inlägg varje eller varannan dag, nu blir det mer varannan eller var tredje....så gör det som passar dig!!!!

Lampan blev kanonfin!!!!

Stor kram till dig!

me and alice sa...

Hej lilla goa Hanna Panna!
Vad kul att höra i från dig. Visst var det skönt ute i dag. Jag gick en runda runt vår by. Det är väl ca 4 km... Det måste vara mysigt att ut o gå när man bor så centralt som ni. Finns ju alltid någonting kul att titta på. Här ser man mest bara rådjur, älgar o sånt... Hi, hi... Häromdan såg grannarna lodjur. Dom e fina. Fast lodjuren tycker nog att vår kanin är finare, eller smakar finare kanske, hmm... Jättekul att höra ifrån dig i allafall... Gillar dig o dina fina inlägg!
många kramar Susanne

me and alice sa...

Jag igen!
Glömsk som vanligt... Skulle ju säga hur fin lampan blev. Vilken skillnad, och skärmen sen då. Hur fin är inte den.
Gillar dina fina gamla glaskaraffer du har på hyllan..
kran Susanne

me and alice sa...

Hej igen!
Ja , jag läste det någonstans...
men vet inte när? Vet du?
Undrar hur det ska gå för dom andra då? Om det verkligen finns marknad för en till. Fast det är ju bara bra för oss loppisstollar att det finns fler ställen...
Fler loppisar = Mer motion *fniss*
kran från loppan

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Jag är glad att du med kanske hjälp av oss andra bloggare har fått en annan syn på bloggandet. Och att vi får se fler av dina spännande, inspererande och trevliga inlägg. Ta det hela i din tackt så blir det här jättebra Hanna, jag lovar :)

Lampan blev jättefin, den var ju inte så vacker innan om jag ska vara ärlig hihi
Fin lampkjol du fick till också..hm undra om jag kan göra något liknande.

Stor å varm kram på dig tjejen!

Benita

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Hej igen!
Nu blev jag rysligt nyfiken..vart ska man öppna en ny loppis? Såg ditt inlägg hos Me & Alice :)
Något sådant får man ju inte missa ;)

Sov så sött! / Benita

Elzie sa...

Vad roligt att du fått höra av din kompis från forna dar. Mycket positivit med bloggandet *s*. Men du - jag saknar kransen på lampfoten!!
Hoppas du har en bra tisdag.
KRam Elzie

Ann-Sofi sa...

Hejsan!

lampan vart jättefin(: Jag har oxå sytt lampkjolar som jag ska sälja tänkte jag(:
Och det låter bra att du fortsätter blogga... man behöver ju inte göra inlägg varje dag, kan bli lite svårt att hitta på nått att visa och blogga om.

Ann-Catrin sa...

Du underbara!!
härligt att läsa ett litet inlägg idag... tänkvärda ord.. du ska bara veta att vi gillar dig... jättemycket!!
så söt lampan blev.. såklart!!
kramar i massor
A-C

Änglahem sa...

Vad roligt med ett inlägg från dig! Saknar dig..bara så du vet!

Blev ju lite konfunderad när jag så lampan...hon kan väl ändå inte mena allvar...eller? Phuu..den blev vit!! "Halleluja moment"...som Kishti/Idol skulle sagt*hihi*.

Må så gott Hanna! jag har koll på när du dyker upp!
Kramar
Ulrika

Lindesnäs-Annika sa...

Hej på dig,
har läst din blogg ett litet tag och tycker den är kul, så jag tycker inte alls att du tråkar ut oss. Min blogg handlar om vår husrenovering och där händer det inget alls så här på vintern så jag har också känt som du, men jag har fått påminna mig om att vi gör det här för att det är kul, inte för att ha flest antal inlägg osv.
Jag lägger inte inlägg varje dag, men därimot så läser jag en massa och samlar inspiration!
Lampan blev väldigt fin!!! Ha det så bra! Kram, Annika

sagolikflora sa...

Hej!
va fint du har det. Jag blev väldigt förtjust i det lilla skrivbordet du målat om. Vilken skillnad!!!!!
kram Caroline -<@

IKT i min vardag sa...

Åhh vad roligt att du känner dig lite gladare! Så fiiin lampan blev, har också funderat på att sy lampkjolar men inte vågat mig på det än. Är det svårt?

Kraaaaaam Linda

Johi sa...

Va bra att du fortsätter att blogga, men i din takt. Lampan blev fin men var inte så fin innan *hihi*

me and alice sa...

Hej Hanna!
Stackars dig! Håller du på att bli dålig? Det var tråkigt att höra. Hoppas du piggar på dig snart. Då blir det kanske inget pärlan för dig i morgon? Hade varit kul att se dig där!!!
Du har rätt. Klart det blir bra med en loppis till. Det finns ju faktiskt ingen i Borlänge som e som den i Falun. Trodde det var en till som Sussies. Menade att en av dom kanske får lägga ner om det blir för många sådana. För oss blir det aldrig för många. Ska bli spännande när den öppnar.
Det var något mer jag skulle skriva men det har jag glömt. Kommer jag på det får jag väl återkomma*fniss*. Så blir det när man passerar 40...
kran Susanne

Jes/Vita villa vila sa...

Hej Hanna,
Förstår det du skriver och visst är det väl så att vissa dagar kan stressen ta över - det gäller nog att hejda sig & precis som du skriver - blogga när andan faller på och för att det är kul :) Jag gillar din härliga sida och tittar gärna in här!

Vilken tur att din vän sedan långt tillbaka skickade ett mail till dig, så det blev ett inlägg idag med ;)

Och nej...mig lurade du inte med lampan ,) MEN vad fin den blev när du varit framme och pysslat!!!

Stor kram Jes

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Hej Hanna!
Tack för tipset ang ny loppis!
Nära och bra dessutom :)

Ha de så bra & va rädd om dig!

Kram Benita

LOPPISLIV sa...

Vad fin lampan blev...får nog försöka mig på något liknande...började nästan undra lite på första bilden men kände på mig att det var något lurt på gång...hi hi...hyllan i köket med spegeln och glas karafferna var ett vackert stilleben...älskar speglar...Ha det så gott...Kram Paula

My Lovely Things sa...

hej goa Hanna!!!
Kul att höra från dig! Tänker mycket på hur du har det..om det känns bättre och lugnare!
Här är det bra..fast min 10 åring har nått virus vår dålig flera dar för ett tag sen bra ett par och dålig igen....
Han är inte speciellt dålig men har mår illa hela tiden...verkligen ett lurigt litet virus!!!!
Jag vabbar idag..kämpar med att känna mig tillfreds med det..tänk man har dåligt samvete för man är hemma med sitt barn som är sjukt..nä..jag tror att jag måste peppa mig med att jag har all rätt tilldet..de klarar ju sig faktist på jobbet....men man vill ju att allt ska va som vanligt..men man kan ju ionte alltid vara närvarande...

Ja, det här med mina loppis besök..känns nästan pinsamt nu..folk tror kanske inte att jag gör nått annat en handlar på loppis..men jag lägger inte så mycket pengar på anndra grejer just nu....vid den här tiden brukar jag bunkra upp med kläder till familjen på rea....jag har knappt handlat på rea i år..för ungarna har bra med kläder ....
ha en härlig dag!!!!
Bodde vi närmare så hade jag bjutt hit dig och dina goa ungar på en fika och lek....
Kram Anna

Anonym sa...

Tänk jag har fyra likadana lampor i mitt förråd.Du gav mig plöstligt en fin ide.
Kram ewa

Marie sa...

Så du trodde jag var blondin, hihi. Egentligen ljuger bilden, när jag var liten var jag faktiskt ganska ljushårig. Men ju äldre jag har blivit desto mörkare har håret blivit så man kan nog säga att jag nuförtiden är mörkhårig.

Tack för dina rara ord om både vimpel, namn och tapet!
Kramar Marie

mittiminvillervalla sa...

Var ju in här hos dej för någon dag sedan och kunde inte annat än kommentera. Ser nu att du valde att stanna kvar och det gläder mej så mycket! :o)


Kul att vi får fortsätta följa dej och du gör helt rätt som väljer att sänka kraven.

Jag tror dina kloka ord kan få många av oss att tänka efter lite extra! :o)

Ha det nu så fint!

Kram Monika

me and alice sa...

Hej Hanna!
Hoppas du är piggare i dag!!
Massor med krya på dig kranar! /Susanne

Anonym sa...

Hejsan!
Vad fint du har!
Ser att vi har nästan likadana hästar.

Ingela

me and alice sa...

Hej Hanna!
Det är bara fint med mig. Lite mör efter mitt träningspass på gymmet. Men så ska det väl kännas.
Tur att du e lite piggare. Synd bara att den lille är dålig. Stackarn...när dom e så små och inte kan tala om var dom har ont. Det var det värsta när man hade så små pluttisar. Oron när man inte riktigt visste om något var fel...
Ja jag fyndade i går.. Hittade världens finaste dörr enligt min mening(är nog många som inte håller med). Har letat en sån länge. Nu så bara stod den där....
Visar den på bloggen i dag...
kramis /Susanne

me and alice sa...

Hej Hanna!
Blir alltid lika glad när du hör av dig...
Ja, det är dörren du såg. Och den var Billig. Tur för mig att inte du köpte den, hi, hi...
Det blir en lång natt för dig förstår jag om småttingarna är krassliga...
kram Susanne

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

haha..fast jag gillar ting som inte är vita med!!!
Trevlig Helg!!

NICOLINAS BONING sa...

Vet du vad...jag skrev något liknande om min prestationsångest omkring jul, men jag fick så mycket positivt tillbaka så jag bryr mig inte så mycket längre om hur det ser ut i mitt hem för jag har så kul ändå med bloggandet...och det tycker jag att du oxå ska ha!
Dessutom...din stolla...så har du jättefina inlägg och jag väntar alltid med förväntan på att få se vad du har skrivit för vettigt idag!
Många kramar/Birgitta

Millygarden sa...

Hej Hanna,
Förstår dig helt och fullt, du ska skirva när du vill och tycker du har lust inget annat... jag gillar din inlägg med fantastiska bilder!
Lampan blev jättefin!
Kram Marina

IKT i min vardag sa...

Hej Hanna!
Ville bara titta in och säga hej!
Hoppas du mår bra!

Kram Linda

My Lovely Things sa...

Hej goa Hanna!!!!

Vad roligt att höra från dig.....

Jobbigt att dina små är sjuka....det blir så intensivt när småbarn är sjuka....man kan känna sig rätt "Uppäten"

Hoppas att de snart blir friska och att ni andra får vara friska...
Kram ANNA

Marie sa...

Ha en trevlig helg Hanna!
Kram Marie

Ann-Catrin sa...

Hej gumman!!!
Bara lilla jag som kikar in.. hoppas allt väl med dig och de dina!!
Ha en skön fortsatt helg!!
Kramar A-C