23 februari 2008

Mer från nya loppisen

Byrån i innerhallen har fått lite vårig vide. Jag erkänner att den är oäkta, inköpt på Åhléns för ett par år sedan. Det braiga med oäkta är ju att den håller och att man slipper den ohyra som är rätt vanlig på vide.


Hej på er blogg-vänner!


Idag känns det som vår!
Härlig temperatur och solen skiner. Det enda trista är ju blåsten som är enorm idag. Man fick verkligen hålla i peruken därute!


I morse tog jag med mina två yngsta och drog iväg till vår nya loppis. Jag ber om ursäkt för att jag tjatar om den, men det är väldigt praktiskt för en loppis-tok som mig att ha fått en på gångavstånd eftersom körkortet saknas...

För att vara nyöppnat så tycker jag nog att det var rätt så bra med försäljare och kanske t.o.m lite för många köpare ;-).
Min mamma hade hyrt bord, och av henne köpte jag den här hattasken...

Den lilla byrån med två lådor kommer inom kort att finnas till försäljning på Blocket...


Jag träffade på en massa kändisar också. Bl a Susanne och hennes dotter Alice. Ja, ni vet de som har bloggen Me an Alice. Det var jätteskoj tycker jag, och de var hur gulliga som helst "in real life" också så att säga! (Lite fånigt uttryck, men kan inte komma på ett bra svenskt just nu).


Det här tvättfatet köpte jag också. Det har ju några skavanker men ingen bit som fattas eller så.

Det kostade 50 kr, och jag är ju aningen snål. Så första gången jag såg det ställde jag ifrån mig det för att fundera ett tag. Inte något man bör göra på loppis... Tur nog fanns det kvar när jag kom tillbaka! Det var dock inte prutbart. Men så är man ju inte så tuff vad gäller sådant heller...



Jag hittade även en till ko-pingla till min samling. (Det är väl så det sägs, tre eller fler är en samling...)
Det är den största som jag köpte idag.


Den här köpte jag bara för att den var så fin och rostig. Visste inte riktigt vad det var faktiskt. Gubben informerade mig om att man grillar fisk på sådana. Jaha, men jag ska nog ha den som dekoration någonstans. Eller något.


Köpte den här i present till Gubben. Han blev såååå glad. Not.
Men förra bärsäsongen klagade han på att vi inte hade någon när han hade varit ut och plockat i skogen.Så tanken var ju god iaf...


Ja, där fick ni lite fler loppisfynd igen. Denna blogg borde nog heta Skrot-Hanna eller Stora loppisbloggen eller något liknande...
Hoppas att jag inte tråkar ut er totalt. Men det är mitt intresse som jag brinner för, så då blir det så här...

Hur har eran lördag varit? Har ni också varit på några roliga loppisar och fyndat?

Önskar er en fortsatt fin helg och hoppas att ni också känner av våren!

Kramar Hanna

56 kommentarer:

NICOLINAS BONING sa...

Har faktiskt inte varit på en enda loppis på flera mååånader...snyft...men det finns inga braiga här omkring mig:-(
Det är ju tur att det finns bloggisar som vill dela med sig av sina fynd så att man inte glömmer bort hur kul det är att rota runt,vrida&vända,klämma&känna...
Det finns både ett och annat i ditt inlägg som jag skulle kunna tänka mig att det hade följt med mig hem om jag hade sett det först:-)
Varför gick det inte att fixa en länk till din blogg i mitt inlägg tror du?
Kramar/Birgitta

K sa...

DETTA ÄR JU INTE SAAAAAAANT !!!
Har oxå vart på loppiset IDAG och GISSA VAD JAG STOD OCH HÖLL I 2 GGR...DET VITA TVÄTTFATET ! NU ÅNGRAR JAG JU ÄNNU MER ATT JAG INTE KÖPTE DET...FNISS...DU har såå bra smak ;D Skyll mej själv att jag va snål...
Du, jag tog verkligen INTE illa upp, det ska mycket till för det...Jag är ganska "freaky" själv hehe...
Jadu, nyfikem på vem du är...Jag har INTE heller körkort...Bor långt från loppiset men nu vet jag ju ungefär vilken sida av stan du bor i...Stooor kram o trevlig fortsättning på helgen...Pss jag gillar din blogg skarpt, såå kul med nya inlägg / K

Ann-Catrin sa...

haj vännen!!!
Vilken loppis säger jag bara... så fina saker du fick hem.. riktiga kap.. härligt oxå att det är på gångavstånd.. så paktiskt!!
Vad roligt att du träffade Susanne..vill oxå träffa henne!!
Vi grillade faktiskt lite korv i trädgården till lunch... tänk att korv kan smaka så himmelskt..bara de fått lite kolränder!!
Nu måste jag gör mig i ordning.. ska på galej med lite vänner... ett trevligt resturangbesök.'
Stor kram till dig från mig
Ann-Catrin

sissabo sa...

Ååå, vad kul å gå på loppis, vill oxå iväg. Jotack, jag vet också att man inte ska ställa tillbaka nåt som man ev vill ha. Jag ställde tillbaka en jättefin karaff och en minut senare när jag bestämde mig för att köpa den iaf, vem hade inte snuvat den mitt framför näsan på mig om inte shabby-shic-majsan! Kul att du fick fatet.
Hälsn Jessica

MiaMaria sa...

Men så trevliga fynd alltid lika roligt....

Hoppas din dag varit bra!
Miamaria

Linda sa...

Tack för komentaren om fönstret, så roligt med något annat på väggen än hyllor, hyllor har man ju lite överallt ändå. Fönstret blir ju lite som en tavla, och tavlor tycker jag det är svårt och hitta som känns rätt, så det är kul och mixtra hop något eget.
Och du.. tjata på om loppis du, för jag tycker också det är hur kul som helst och skrota runt bland gamla grejer:) Jätte fina fynd du gjort.
Ha en trevlig kväll själv!
Kram Linda

IKT i min vardag sa...

Vilken tur att ha en sådan toppen-loppis alldeles om hörnet! Jaha då vet du redan vad Me & Alice har fyndat idag då...;-)

Konstigt att gubben inte blev gladare för fyndet...:-)

Ha en riktigt skön lördagskväll!
Kram Linda

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Å nej, du tråkar inte ut oss med dina loppisfynd, jag tycker det bara är kul! Själv så besökte jag den "nya" loppisen i torsdags, men hittade inget. Men de är jättekul att det öppnat ytterligare en loppis som inte ligger så långt bort. Kommer absolut besöka den igen :)

Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram Benita

Änglahem sa...

Inte tråkar du ut oss med loppissnack! Det är ju det flesta av oss tokiga i, och du gör så många fynd så det är bara rent nöje att få se allt ditt fina!!

Åhh...din hattask!! me want!
Handfatet ser ju jättefint ut!!

Den där loppisen skulle jag vilja besöka! synd att det är sååå långt borta....

Den lilla byrån är ju jättefin, den skulle inte sitta helt fel!! Blocket säger du?...får nog besökas då....

Ha det gott!
Kram
Ulrika

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hej så vackra ko.pinglor!!!Ja visst är det praktiskt med fejk vide...har med ett par fusk kvistar!!

Have lovely weekend!!!
♥Kram Millan♥

Marie sa...

Hej Hanna!
Inte blir vi uttråkade av loppisprat, vi älskar ju loppis!!!! Vilka fina saker du hittade, skulle gärna lagt vantarna på både hattasken och tvättfatet! Jag har också varit på loppis idag, mitt enda fynd blev ett cremefärgat fat, men jag blev jätteglad! Gillar ju porslin i den färgen.

Ha en bra söndag!
Kram Marie

me and alice sa...

Hej Skrot-Hanna!!!
Jag blev så glad att vi träffades i dag... Tur att inte peruken flög i väg... Då hade jag inte kännt igen dig!*fniss*
Du var precis så där gullig, snäll och go som jag trodde du skulle vara... Hoppas vi ses snart igen!
Ska krypa till sängs nu. Du vet min nacke bara bråkar med mig...
jättekram /stelnackade Susanne

Anonym sa...

Synd att du inte har korkort för själv stod jag på loppis och solde och hade laddad upp med alla dessa gamla linnehanddukar med röda monogram (som inte en enda människa ens tittade på!!!) och en massa shabby-objekt med stort potential så som ni gillar de. Men ni får skulla er själva om ni var på andra ställen... Måste jobba lite mer med det där med självmarknadsföring.
Men man kan bara gratulera till alla dina fina fynd och vad du gör utav det. Skulle vara superroligt att få träffa er allihopa. Jag är säljaren med det glade leendet...
Hälsning AnnA

Anonym sa...

hej hanna! vilka fina fynd du hittat!! jag blev helt förälskad i tvättfatet och kopinglan! Gillar dina videkvistar, hittade sådana på IKEA men jag köpte dem inte :( Blir väl vid nästa besök.

Tack för din kommentar på bloggen. Efamol är verkligen hur bra som helst. Jag kände skillnad på hudens mjukhet redan efter en vecka ca, men kvisslorna försvinner efter ca 1 månad eller tidigare.

Efamol innehåller omega3 och omega6 samt vitamin e men inga tillsatser. en burk med 120 st räcker i 40 dagar eftersom du tar 3 st om dagen de första 3 månaderna. Så visst kostar det en slant,men det är det värt.

det har haft god effekt på mig, får hoppas att det har det på dig nu när jag rekommenderat det :)

Ha en underbar söndag!!

Kram Sara

My Lovely Things sa...

Hallå Loppis Hanna..det är LoppisAnna som är här!!fniss..fniss:)

Det är alltid så kul att få se dina fina fynd...
Jag gillar dem allihop..koklockorna är sju jätte fina...
Åh hattasken ..så roligt att få tag på en sån..
Ja det är farligt att tveka..tur att fatet var kvar när du kom tillbaka..
Beundrar dig att du orkar gå med barnen på loppis...tycker själv att det är jobbigt med småbarn på loppis..går helst själv så man får fokusera på allt...Men har jag ingen barnvakt så tar ju med mig lilleman...
Har inte vart på loppios sen i onsdags...
Och det blir väl inget förrän på onsdag..om lilleman blir frisk förståss...
Han har 40 grader..alvedonen hjälper inte..så nu har han fått ipren och febern har börjat gå ner..visst är det hemskt när små barn är sjuka..
Tänk vad kul det hade vart om vi bodde nära varandra..
Jag bara vet att vio hade vart goa vänner då ..du vet träffats och fikat..suttut och snackat när barnen lekt..
Ja..nu har vi ju vpåra snackisar på bloggen iallafall...och det är trevligt..
ha det gott..
stora kramara Anna

Anonym sa...

Vilka fynd du har gjort i helgen... men det var modigt gjort att lämna ett sånt fint fat 2 ggr. till och med, men det var ju tur att det var kvar o väntade på dig.
Jag har själv haft en tur helg på loppisarna, är så nöjd....

Kram/ Pernilla

Anonym sa...

Vilka fynd du har gjort i helgen... men det var modigt gjort att lämna ett sånt fint fat 2 ggr. till och med, men det var ju tur att det var kvar o väntade på dig.
Jag har själv haft en tur helg på loppisarna, är så nöjd....

Kram/ Pernilla

me and alice sa...

Bara Söndagssmygaren här...
Kramis till dig/Susanne
Nu ska vi ut i solen...

Lea sa...

Jag bli aldrig less på loppis fynd, jag längtar sååå efter en riktig loppis. Det är bara kupan och återvinningen som är något under vintern... sommaren är det ju massor istället.
Ha en mysig söndag!
/Lea

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilka fynd ni gör!!! Så vackert tvättfat och jag blev helt paff när jag såg videkissarna, så vackert arrangerat men jag tänkte, var fasen i Dalarna bor hon där viden blommar : ) Jättefint på din byrå, så smakfullt sammansatt! Fin ask och tänk vilken god grillad fisk du kommer att få äta i sommar : ) Mari.

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Tack för din fina kommentar hos mig!!
Ja cupen blev en ryyysare..förlängning i kval final...2 spelare på plan ,utan målvakt!! Tyvär åkte de ut då!Men min lille prins gjorde ett av dagens 2 mål...så jag är så stolt så!!
Have piecefull & lovely Sunday!!!
♥Kram Millan♥

LantlivsAnette sa...

Nämen jisses säger jag bara..vilka grejer du har köpt..ojj..ojjj
Nu måste man ju även hålla koll på blocket då den lilla byrån läggs ut...
Hatt asken var ju för gudomlig alltså..jag ska hålla ögonen öppna för en liknande, skulle vara snyggt i min nymålade hall...
Ha det så bra Kram Anette

Malin - I min trädgård sa...

Nä men det är ju inte trist - det är ju jätteroligt att läsa om dina fynd! Har själv skrivit om mitt stora lördagsnöje - AUKTION! Så kul! Fyndade lite själv också...

Ha en skön söndag och fortsätt visa dina fynd - det är jättekul att läsa!

Jessika sa...

Du gör loppisfynd du, vad roligt.
Jag skall till mina föräldrar under sportlovet då blir det nog ett besök på några antikvariat. Fick sån lust med det när jag tittade på din sida.

Vilket fint matbord du har!

Min mamma och sonen är lika loppis tokiga som jag så dom tvekar nog inte att följa med. Min man vägrar.

Hälsningar från Jessika.

lottens vita och gröna sa...

neeeeej inte skrot hanna, mer lyx hanna! du har bra vittring,älskar när du visar upp dina fynd, letar också efter en hatt ask! vacker fat!JÄTTEKRAM LOTTEN

Solsjö - Under en vind sa...

Du tråkar aldrig ut oss!!!!

Du har verkligen hittat underbara saker!!!!

Hoppas att helgen varit skön! Här har det varit lugnt! imorgon ska alla äntligen återvända till jobb, skola och dagis efter 1 1/2 vecka på hemmaplan.....Hoppas att vi slipper alla nya baciller nu efter lovet.....

Ha det bäst, kram!

me and alice sa...

Hej Hanna!
Nä, inte ska du gå o bli dålig igen...
Min nacke är betydligt bättre i dag!
Hoppas du inte blir allt för dålig och att barnen klarar sig den här gången...
Mååånga krya på dig kramar från mig till dig!!!
/Susanne

Villa elva-kulla sa...

Men vilka grejer du har köpt, så fina så fina! Gillar ko-pinglan.
Ha de gott / Jennie

Millas hem sa...

Hej!
Finfina fynd du gjort!
Skrattade när jag läste att du köpt den där "friskgrillgallret" eller vad det nu hette! Sånt gör jag oxå ibland..bara för att jag bara gillar saken.
Och hur många gånger har man inte kommit hem med prylar och någon frågar "Var tänker du att den ska vara"? Man känner sig lite pinsam när man inte har den blekaste...själv!
Kram Camilla

Villa elva-kulla sa...

Ändå uppe i Norrland...och vi har snö så det räcker och blir över. Blir nog att dra på sig ytterkläderna en gång till innan jag lägger mig för att ha nån chans att komma sig ut med bilen imorgon.
Pust...men om tre fyra månader då våras de här med :)

Himmelbit/Njut en smula sa...

Åhh vilka fina fynd du hittat! Jättemysiga!

Jag blev lite förälskad i dina vide-kvistar. Det är väl inte så troligt att de fortfarande säljer dem, men jag ska hålla tummarna och bege mig ut på "jakt" imorgon.

Ha det toppen och tack för fin inspiration!!

Tvert-om-tanten sa...

Hei Hanna!
Ble så glad for kommentaren din, det var "roligt" at du hadde besøkt bloggen min :-)
Du er heldig som har en loppis i nærheten. Jeg er veldig fornøyd med å ha en antikkbutikk i gangavstand, men det er jo litt dyrere der, og jeg er også litt gjerrig (=snål), så det blir mest til at jeg går rundt og begjærer det de har utstilt... Nå for tiden kan jeg ikke bruke så mye tid på slikt noe som jeg gjerne skulle villet, det går i maling, maling... Men for hvert malestrøk kommer man jo nærmere innflytting, og DET gleder jeg meg til. Gleder meg VELDIG!!!!

Klem Lena

Jes/Vita villa vila sa...

Oj vilka fynd det har gjorts här då!!! Vad kul ☺

Jättefina saker verkligen!

Önskar dig en underbar vecka!
Jes

LOPPISLIV sa...

Loppisar ja, det kan man inte få för mycket av...alltid så roligt och se vad du fyndat....så mycket fint du alltid hittar....tvättfatet, hattasken...vill ha....en sån där ko-pingla tror jag minsann min mamma har bland sina gömmor...måste genast dit och leta rätt på den...vad sött det var med flera stycken ihop......Och vad roligt att få träffa bloggerskor in real life....Kram Paula

Jojo sa...

Hej Hanna!

Det är alltid lika roligt att hälsa på hos dig.
Tänk om man kunde hitta lika vackra fynd här i vår lilla stad, Vasa.
Här har vi förvisso tre loppisar att promenera på men det verkar som alla är ute efter just samma saker.. Vilket gör att priserna stiger rätt lätt.. Det är inte alltid man kommer över några ordentliga fynd här, fast destu roligare då man gör det! Därför tyckert jag att det är extra roligt att läsa om andras.. Så fortsätt du och skriva om dina loppis fynd för jag tycker att det är jättespännande!

Massor med kramar från Jojo

Maria sa...

Villka fynd! Längtar så tills det är dags för mig att fynda igen, det blir i slutet utav månaden. Alltid lika spännande att se vad som får följa med hem!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det är ju jätteroligt att få se loppisfynd! Och du lyckas ju verkligen hitta massa fynd! Så du får jättegärna fortsätta att visa alla härliga prylar!
Kram
Marie

~~*Pennyshouse*~~ sa...

åååå vilka fynd.Visst känner man sig så nöjd när man går ut från en loppis med nya fynd....härlig känsla..hihihi.

Kram Pernilla

ängeln i vitt sa...

Du kan hitta braiga saker du. suck..

Ha det gott
Kram Carina

Liten Bod sa...

Vilka fynd du gör! Fantastiskt att ha en loppis på gångavstånd! Här är det dåligt med riktigt gamla saker på loppisar, mest halvgamla rysarsaker, men skam den som ger sig... Jag får nog åka på turné ute i landet snart, så mycket fina butiker och härliga fynd-ställen som det verkar finnas! Kram, Tina

Sanny och Helena sa...

Vilken superfyndare du är!*impad*
;)
Helena/ Fläckvis Fint

Majas mammelucker sa...

Hej Hanna!!
Vilka fynd du gjort..det är så kul att fynda!!
Jag blev kär i din hattask!!
Jag ska leta med ljus och lykta efter en sån!
Ha en bra kväll!
Kram Maria

Tidsmästarinnan sa...

halloj! jag blir nästan lite avundsjuk på alla dina fina saker, och jag vill GÄRNA se mer av loppisfynd i din blogg, det är hur kul som helst!
Här i Stockholm är det svårt, det finns ju Myrorna med mera, men man vill ju gärna känna att man fyndar lite också :-)
det är ju det som är det roligaste!
Kram på dig!
S.

Tonje sa...

Wow med ting du har funnet på loppisen...må være utrolig gøy å bare kunne gå ned til loppisen og se hvilke godbiter som finnes der...syns du fant masse spennede der...likte godt samlingen din av kubjeller=)

Tankar tar tid sa...

Inte blir man trött på att se alla loppisfynd ... bara litet avundsjuk ;-)
Jag har ingen loppis på promenadavstånd ... det är nog flera mil till den närmaste ... och det är nog tur det ... det finns risk att jag skulle komma hem med alltför mycket!
Vill gärna se mer fynd, så visa på du bara!!!

Kramar
Christina

K sa...

Saknade dina fiina inlägg idag ;D Kram /K

Lavendel & Romantik sa...

Så fina fynd du gjort.....Vi har några rosor kvar och de kostar 59:-/St.....Ha en bra vecka kram/Majsan

Hannis sa...

Hmm,tror minsann att jag får ta och byta stad.
Såna där fynd gör jag aldrig här*snyftar högt*
Jättefina saker!!

Och inte tråkar du ut!!
Snarare tvärtom=))
Kram Hannis

Evelinas hus sa...

Fina fynd! Tvättfatet är ursnyggt.
Kram Caroline

C De-sign sa...

Hej
Så mycket fint du har på din blogg! Så mycket inspiration!!!Fick lust att sy en lampkjol....nu!!! så fina, ska testa i morgonkväll! Tack för titten! Jag återkommer!!!
Hälsningar från C

My Lovely Things sa...

hallå vännen!!!

Hoppas att allt är bra med er...

här är det piggare med sonen..han har bara fått en hiskelig hosta inte så kul...

I det ska jag försöka åka på loppis det var en hel vecka sen sist..

ha en go dag..
kram Anna

me and alice sa...

Hej Hanna Panna!
Kul att du ska sälja på Lördag! Klart vi kommer förbi!
Så det blir kanin snart! Längtar tills vi kan börja ha honom ute...
Tycker inte han får så mycket motion på vintern. Är faktiskt ute o motionerar honom en stund varje dag.*fniss* Annars är det lätt dom här stora blir lite för tjocka. Känns faktiskt som att ha en liten häst. Hmmm...han bajsar lika mycket som en ialla fall. Brukar säga att jag går ut och mockar....Hi, hi...
kramis/ Susanne
Vi ses!

K sa...

Hej på dej ! Hoppas ni mår bättre, kollar din sida varje dag ifall du gjort nåt nytt fynd ;D Min minsting är ju inte såå liten längre...Mina barn börjar bli stora...Hon är 8...SNYYFT jag älskar ju småbarn!Men minsta kommer väl att vara "liten" hela livet...
Jag är inte särskilt kunnig när det gäller blommor men älskar pelargoner, favvisarna är absolut MÅRBACKA...KRYA PÅ ER SÅ HÖRS VI SNART psst du känns ju som en kär gammal vän ;D/ KRAM K

Malin - I min trädgård sa...

Jamen visst är det kul med auktioner! Nu var det inomhus förstås, men det är ju nästan ännu roligare när det är utomhus. Du har nog rätt i det där att man inte ska ha småttingarna med sig... de verkar liksom inte riktigt förstå varför man kan vänta i 3 timmar på en vacker burk "som bara skulle passa sååå bra just där i den hyllan där hemma" =).

Ha en fortsatt bra onsdag!

Linneagården sa...

Hej!
Perfekt att ha nära till en loppis, här är det flera mil till närmsta. Ja, det förstås, jag har ju min egen & dit brukar jag gå lite då & då......fyndar alltid!!
Du hade hittat roliga saker.
//madelene

Hanna sa...

ja jag får i alla fall loppisabstinens när jag ser dina fynd...hmmm..undra om någon är öppen så här dags?
ha de gott
kram