11 februari 2008

Oro

Den här stolen (och en till fast omålad) fick jag av min gulliga mamma. Hon har ropat in dem på auktion.



Idag gick utfärden till läkaren.
Sonen har varit dålig sedan i tisdags förra veckan, och nu stod jag inte ut längre.
Han har haft feber som gått upp och ner, pendlat från ca 38-40 grader. Dessutom så har han en enorm hosta, som jag tyckte mig höra orsaka en del konstigt rassel i bröstet på honom när jag lyssnade noooga. Och jag har ju (som de flesta mammor antar jag) en bok om barn och deras sjukdomar. I den finns ju både lunginflammation och Rs-virus nämnt. Jag ska erkänna att jag lusläst just de sidorna nattetid när lillen varit vaken av sjukan.

Jag ringde sjukvårdsrådgivningen under helgen när febern hade stigit igen, och de sa åt mig att avvakta till på måndag eftersom han "kunde andas, och även åt" .
Ja, men det gjorde ju inte mig riktigt nöjd ändå. Jag ville ju helst att någon skulle titta på honom.
Så idag på morgonen ringde jag igen.
Trots att febern då sjunkit och tempen var nere på 37,6.
Men jag kände att jag inte skulle bli riktigt lugn innan en läkare kollat honom och lyssnat på andningen.


Sonen när han är frisk.


Vi fick en tid till läkaren på eftermiddagen.
Sonen var då riktigt nöjd med att få komma ut och dessutom när han fick lite uppmärksamhet av en ny person (läkaren).
Jag kände mig riktigt dum där jag satt när Sonen var så nöjd och glad, och jag fick tala om att han äter, kissar och bajsar utan några större konstigheter.
Vi fick ett recept på hostmedicin, och blev som vanligt informerad om att "feber är ingenting farligt i sig hos små barn".
Tyvärr så hjälper det inte mig att få höra det när barnen är sjuka under längre perioder...

(Nu på kvällen så hade tempen stigit igen. Och jag blir trots läkarbesöket orolig igen för min lille pojk.)


Det här virkade överkastet har jag köpt på loppis nyligen. Det ska lill-stumpan ha i sin säng.


Här är lite fler saker jag samlat på mig under mina loppis-turer. Mycket "bra-att-ha-saker"....

(Om ni funderat på varför ljuset är så konstigt med så skarpa skuggor, så kan jag avslöja att jag använder mig av Gubbens arbetslampa på 200W på kvällstid. Vad ska man göra när man inte har chans till blogg-göra på dagtid?)


Önskar er alla en härlig vecka!
Kram Hanna


Ett litet tillägg som jag kom att tänka på efter "skitigt på golven"s kommentar...
När jag ringde sjukvårdsupplysningen i helgen så sa jag till dem att Sonen hostar så att han är nära att spy. "Det är bara bra om han spyr" var svaret jag fick... Inte riktigt vad man väntar sig va?! Och inte så värst lugnande heller...

19 kommentarer:

This is Kia sa...

Vilken sötnos! Stackare, förstår att du har varit orolig, det tar på krafterna att ta hand om ett sjukt barn. Jättefint virkat överkast. Den gamla tången är ju underbar.

Kramar Kia

My Lovely Things sa...

Ja det är jobbigt och oroligt när barnen är sjuka ...speciellt när de är små....för de kan ju inte berätta vad som är fel....min näst yngsta var mycket sjuk när han var liten...fick förkylningsastma när han var 6 månader...då blev vi akut inlagda på sjukhus..sen åkte han in och ut och fick andas medicin....

Sen har alla 4 barn opererat bort halsmandlar och näspolypen...de hade andningsuppehåll...var mycket orlig för dem......nu sover de bra och andas bra...

Vilka fina loppis fynd du gjort...vad härligt med en loppis på gångavstånd......

Så otroligt söt din lille son är...

Jag har oxå använt en sån bygglampa när jag tagit kort kvällstid...

Man kan oxå använda lampan..som solljus...tokigt va!!!!Men den piggar up...fniss...fniss.)

Kram ...det är så roligt att ha kontakt med dig...

My Lovely Things sa...

du ska inte känna dig dum när du går till läkaren...du känner dina barn bäst...du vet bäst...Bättre att gå en gång för mycket..
kram

Anonym sa...

Låter som samma skit som vi har. Trodde sonen snart var frisk, men efter 4 dagar som gått åt rätt håll så är febern tillbaka o hosta som han kräks av ... Blir VAB imorron igen... Kram

Änglahem sa...

Mamma är mamma, orolig är man ju när de små är sjuka. Lyssna till din intuition! det sa en läkare till mig en gång ang sjuka barn, mammorna är det som bäst känner barnen och att det ska alltid tas på allvar. Sök igen om det skulle lugna dig. Här har du en som förpestat för läkarna på vårat sjukhus, hua mig vilken jobbig mamma jag var. Men jag hade oxså rätt ang att äldsta dotterns tarmar inte fungerar som de bör.

Fina stolar din mor ropat in åt dig! Väldigt charmiga!

Bra o ha saker är bra å ha*fniss*, bra o ha gömmor är ju sååå roliga!

Ha det så gott! och som sagt stå på dig! Hoppas lillen kryar på sig så han blir lika glad o härligt söt som bilden visar!

Kramar
Ulrika

lottens vita och gröna sa...

hallå! jag skulle gjort precis det samma, kärlek och oro går verkligen hand i hand. underbar goding är han iallfall, hoppas att hostan lägger sig så ni båda får sova! jättefint överkast! mågottkram lotten

me and alice sa...

Hej Hanna!
Men så bedårande han är. Tänk att få krama en sån liten goding! Saknar verkligen den tiden när barnen var så små...
Dom är verkligen korkade på vårdcentralen. Sa dom verkligen att det är bra att han spyr. Det låter ju inte klokt. Hoppas du fått ner febern lite i alla fall. Stackars lillplutten. Usch vad jobbigt det är när småttingarna blir sjuka. Förstår vekligen hur du känner dig...
Men vilka fina saker du fått och köpt. Stolarna är så charmiga och dom vita knopparna...
kram o gonatt.../Susanne
ps. Hoppas du får sova gott i natt...

LOPPISLIV sa...

Ett sånt litet charmtroll...jag känner igen mig i din beskrivning från när mina var små...bry dig inte om vad de säger på vårdcentralen...stå på dig bara...hellre en gång för mycket än en gång för lite...du gjorde helt rätt.....fina fynd du gjort förresten...Ha det gott och hoppas lille gossen kryar på sig...Kram P

Mitt hem är min borg sa...

O, vad jag känner igen mig.. Dom ser väl aldrig så friska ut som när man ska till doktorn.. Hur kan det komma sig?? Hoppas lill skrutten blir frisk snart.. Han e en riktig liten gobit.. =)
Men visst e de skönt att kunna ringa 1177 när man sitter och har massa frågor mitt i natten t.ex.
Jag tror nog dom har rätt om det om att hosta så de spyr.. Min son gör det ganska ofta.. Slemmet måste ju ut.. Äckligt men sant.. =)

Fint täcke har du hittat me, plus massa annat smått och gott..

Sköt om er..
Kram Linda

Kristin sa...

Hej! Hoppas det snart går över, den där sjukan på din son! Det är så jobbigt när de är sjuka, för de kan ju ofta inte förklara vad som är fel eller förstå varför de inte är bra.

Lunginflammation är iaf väldigt ovanligt på små barn. Men vår son fick ändå det när han var 1½ år. Vi fick ligga på sjukhus 2 dgr, han hade dropp, syrgasslang och pulsmätare så han var helt täckt av slangar nästan - en hemsk upplevelse. Men han blev ju bra i alla fall. Nu är jag rädd varje gång han får något mer än en "vanlig" förkylning att det ska bli något mer allvarligt. Förra veckan hade han öroninflammation igen, trumhinnan sprack. Stackars lilla barn - han hade så ont! MEn man kan ju inte göra något. Tyvärr!

Jag hoppas som sagt att han blir av med sina baciller och snart är pigg och kry som vanligt igen.

Stor kram och många kryapåerhälsningar från Kristin

NICOLINAS BONING sa...

Det är klart att du är orolig när han inte mår bra!
Hoppas att det snart ger med.
Det är alltid bra att ta med sig hem olika saker från loppisar...förr eller senare så kommer dom till användning;-)
Kramar/Birgitta

husnummer30 sa...

Hoppas att det är bättre med sonen! Verkar som om det är svårt att få vettiga svar från sjukvårdspersonal...iaf inte de svara man vill höra och som lugnar en lite. Men om det hjälper - om de inte säger så mycket betyder det säkerligen att allt är som det ska vara, "bara" en feberknäpp som inte vill ge sig.

Fina grejer du visar! Gillar verkligen stolarna.

Ha det bra! //Jill.

Solsjö - Under en vind sa...

Sjuka barn är det värsta som finns, de är ju det dyrbaraste vi har! Klart att du blir orolig! Hoppas att han snart är pigg och glad som vanligt!

Fina loppisfynd! Lerr åt bygglampan, men vad gör man inte för mera ljus....hi hi....

Bloggträffen kommer ske några mil söder om Jönköping.....

Ha en bra dag! Kram!

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Hihi vilda spekulationer..fel,fel,fel..jag/vi bor i centrala Säter,denna mysiga lilla trästad :)

Ååå lillplutten då, så söt han är. Hoppas att det snart vänder och att hostmedicinen hjälper. Inte kul med sjuka barn, låter ju så hemst när de hostar å roslar tycker då jag.

Fina stolar du fått av mamsen ;)
Jag fastnade så för det virkade överkastet, såå himla fint!

Ha nu en fortsatt skön vecka!

Kram Benita

Karin i Villa Grå sa...

Vilken otroligt GULLIG son du har! Han ser ut som en vykortsbebis, du vet, en sådan där riktigt söt gullunge som syns på allt från vykort till blöjpaket :-)

Det är så frustrerande att inte bli tagen på allvar när barnen är sjuka och man viker sig dubbel av oro. Det sägs ju att man ska kontakta läkare efter tre dagar med feber. Varför står det så om det faktiskt inte är risk för att det ska vara något värre?

Fast barnen blir ju riktigt krassliga ibland utan att det är något värre än en envis förkylning. Febern, hostan och de blanka ögonen håller i sig i en oändlighet. Sådant är så jobbigt, det värker ju i mammahjärtat!

Jag hoppas att sonen din blir frisk igen snart och måste bara säga att stolen från din mamma är så fin - och det är dina andra bra-att-ha-fynd också! *gillar*

Ta hand om dig!

Kram, Karin

Marie sa...

Klart man blir orolig när barnen är sjuka, särskilt när de är sådär små så de inte kan tala om hur de mår. Min E har falsk krupp, blir ofta jättedålig när hon blir förkyld. Åtskilliga nätter som hon inte har kunnat andas ordentligt och hostat så hon har spytt. Har dock blivit bättre med åren, nu inträffar det ganska sällan att hon har problem med andningen. Din lille är en riktig sötnos, hoppas att han snart kryar på sig!

Fina saker du visar, överkastet var jättevackert!

Ha en bra dag!
Kram Marie

ängeln i vitt sa...

Vilken liten sötnos du har. Hoppas att feber och hosta snart är över. Älskar dina stolar.

Ha det gott
Kram Carina

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Fina bilder!!

Usch inget kul med sjuka barn!!
känner sig så hjälplös när de är så små!!

Hoppas han blir bra snart!!!

Själv ligger jag i influensa...ögonen o näsan rinner...jobbigt!!!

Liten Tävling hos mig...Välkommen!!

Millygarden sa...

Hejsan! förstår du är orolig. jag känner igen det. man är ju så mån om att ens barn ska må bra! det är så usligt när dom är sjuka. Jag tycker du gjort helt rätt att besöka läkare när du är orolig! bättre en gång för mycket.... än en gång för lite. Blir han inte bra snart så kontakta dom igen! har dom tagit sänkan på honom? den visar ju om det finns någon infektion som bör behandlas med pencilin. Tycker offta dom är dåliga på att ta sänkan och hänvisar i stället till vanlig förkylning!

Kram Marina