21 januari 2008

Delad smak...och en ny utmärkelse!

Hej på er!


Idag fick jag besök av min äldsta vän. Fast hon är bara 30år, så med äldsta menar jag den som jag känt längst. När jag var 5 år och flyttade hit till Det stora grå huset så var hon den första jag lärde känna. Det är verkligen kul att vi fortfarande har kontakt och kan skratta ihop än idag.

Förr i tiden så tyckte vi lika om nästan allt. Kläder, saker, musik, killar...
Men inte nu mera.
Hon följer min blogg, och har en del att invända emot...


...tex att den här soffan kommer att bli vit när den är färdigrenoverad.... (Här ser ni att det långsamt går framåt...)

...och att jag målade skrivbordet som var så fint innan....
...och att jag målade den vackra näverkorgen som hon var så förtjust i innan....
...för att inte tala om ljusstaken...

Så kan det vara! ;-)Och så har jag haft turen att få en ny "You make my day award"!
Det är Hwita villansom var så himla go och skickade den till mig!
Jag skickar tillbaka den till Hwita villan ,
och så ger jag den till alla er andra bloggare som finns där ute och inspirerar och delar med er av er själva!Avslutningsvis så vill jag visa er en bild på min skönhet, min stolthet.
Hon har inte den bästa miljön att vistas i just nu, men hon gör även den stökigaste hallen vacker tycker jag...
Det här skåpet från tidigt 1900-tal lade min älskade Gubbe, min mamma och bror ihop till så att jag kunde ropa in det på auktion. Jag var alldeles vit i ansiktet efter budgivningen enligt mamma, och jag skakade skapligt också... Det var en riktig pärs, som slutade på mitt absoluta maxbelopp. Jag tror faktiskt att jag hade gråtit om jag inte fått det...


Ha det så gott, så ses vi imorgon igen hoppas jag!!!

Kramen

(Förresten... Min 9-åring tyckte att jag var fräck som skrev sådär under nallen igår...
-MEN MAMMA!!! Så kan man väl inte skriva!!!
Jag ber om ursäkt om någon tog illa vid sig.... ;-) )

16 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl lite tur att vi alla har olika smak när det gäller inredning osv. Jag håller nog med din "gamla" vän jag men var och en gör som den vill så blir det bäst.

me and alice sa...

Tjingeling!
Vilket fint skåp!!!
Perfekt förvaring i hallen.
Soffan kommer bli så fin, så fin... som allt annat du grejar o donar med.
kram Susanne

me and alice sa...

Hej Hanna Panna!
Hoppas det inte är något allvarligt du ska göra!?
Blev lite orolig...
kran Susanne

Änglahem sa...

Soffan kommer att bli sååå fin vit!!!
Skåpet är ju bara så vackert, så jag förstår att du gärna ville ha det.

Jag och min äldsta/bästa vän är numera två totalt olika inredare. Hon är minimalist och modern, sen har vi då mig som älskar prylar coh vitt. Så kan det gå och det är nog inte ovanligt.

Ha en bra måndagkväll!
Kram
Ulrika

Spets och snor sa...

Hej Hannah!
TV4 har ingenting att göra med mitt nya jobb! Mitt nuvarande jobb är inom elkraftsbranschen och mitt nya är inom järnväg. Ganska långt ifrån inredning *fniss* kram Helena

Hem & Harmoni Marie sa...

Vitt funkar alltid! Och kul att er vänskap består... sådan vänskap är oftast den bästa.. :)

Självklart får du länka till mig och lycka till med muffinsbaket! Hoppas det går bra...
Kram Marie

Hellen sa...

Det var ett otroligt vackert skåp du ropade in. Har ett liknande fast i mörk ek :) det rymmer massor i hallen. Det är ett dilemma dock att det är så mörkt att hallen blir mörk men eftersom jag har ärvt det draaar jag mig för att göra något åt det.
Ha en fortsatt trevlig måndag.
Kram Helen

Solsjö - Under en vind sa...

Jisses var ska jag börja.....
Underbart skåp!!!!
Soffan är lika fin i trä som den kommer att bli vit!
Tur att smaken är olika! Här i bloggvärlden finns massor av olika stilar, även om många av oss gillar det vita mest....flera av mina vänner har bara mörka möbler, och grått och brunt....Jag tycker att det är snyggt, men inte hemma hos mig....
Förstår att du också bor i ditt föräldrahem, eller?
Ser att du funderar på dold blogg....jag har det mest för att jag bor i ett samhälle med kanppt 1000 personer och jobbar på ortens enda skola och fritidshem....bloggens befintligt nådde alla och jag kände mig otrygg med att inte veta om grannen, chefen eller vem som läste om mig och tittade in i mitt hem...det var mitt val....
Jag trivs här hos dig! Kram!

Marie sa...

Skåpet är underbart, förstår att du är glad över det!

Hihi, det är ingen av mina kompisar som förstår min kärlek till den vita färgen. Det är tur att ni andra bloggare gör det så man har någon som förstår en.

Kramar Marie

Marie sa...

Hej Hanna!
Nej, hihi, jag har inte klippt i mammas bok, det skulle hon aldrig förlåta!!!! Jag har scannat av bilderna och sen redigerat dem lite i datorn.

Sov gott!
Kram Marie

Lea sa...

Helt lovely skåp måste jag säga!!
Kul att du uppskattade min lilla söndagsberättelse, att man kan göra någon glad alltså med sina fadäser..;-)
Idag har jag återhämtat mig på jobbet, A stackarn har varit hemma och monterat isär och ihop sängrackarn så nu sover det en liten prinsessa i den.
Det här med olika smak är ju roligt, min syster och jag är väldigt olika: jag lantligt hon 50-tal, Men praktiskt då handlar man på lopppis till varandra.
Ha det bra!
/Lea

My Lovely Things sa...

känner igen det där med att inte ha samma smak! Har en väninna som inte tycker att jag ska måla om möblerna vita. Hontycker att de är fina utan färg...det får hon gärna ha. Och jag får göra som jag vill..Men det är skönt med er, som förstår vad vit färg kan göra!
Vilket fantastiskt skåp! Förstår att du är glad för att ha det!
kram Anna

ängeln i vitt sa...

Lyckliga du som har ett så fint skåp. Spegeldörren är ju pricken över i:et. Spännande att se hur soffan blir. Det där med auktioner kan bli tufft ibland, men så kul. Var iväg en sväng igår och fick med mig det jag ville. Visar före och efter bilder snart.

Ha det gott

Kram Carina

NICOLINAS BONING sa...

Joo,nallen är verkligen läcker;-)
Det är klart att pojken tycker att du är pinsam,det tycker alla barn om sina föräldrar lite då och då...men det är bara att köra på!
Det är väl kul att diskutera inredning med en som inte tycker samma som en själv jämt...synd att dom är lika envisa med att hålla på sin stil bara:-)
Kramar/Birgitta

NICOLINAS BONING sa...

Hallå igen!
Glömde ju att säga att jag förstår att tårarna hade sprutat om du inte fått ta med dig ditt mycket vackra skåp...tur att dom andra förstod ditt behov av det så att ni fick ihop pengarna till det!
Kram igen / Birgitta

Karin i Villa Grå sa...

Ditt skåp är vackert så att det svider! Jag antar att det sved rätt bra i plånboken också..? ;-)

Apropå ditt inlägg längre ner, om att vara mer öppen i sin blogg. Jag känner inte heller att det är rätt forum, men jag har krafsat lite på ytan ibland, som när jag skrev om min autistiska dotter och oron för hennes framtid. Responsen på det var enbart positiv. Man kan ju lätta upp det hela lite - du har humor och kan förmodligen få till en humoristisk "knorr" oavsett vad du skriver om.

Faktum är att jag tror att många uppskattar att man ibland lämnar ämnet inredning och tar sig an något annat, mer allvarligt, och avhandlar det.

Ja du, vi stackars hemmamammor får avstå från en del världslig lyx men OJ vilken lyx det är att vara tillsammans så mycket med barnen när de är små!

Kraaaaam!

Karin