14 januari 2008

Den lilla skådespelerskan

Här är Lill-stumpans säng. Den ropade jag in på auktion för ca 7år sedan. Och priset? 25kr.

Idag hände en liten olycka.

Jag stog vid spisen och stekte den sista pannkakan och Lill-stumpan hade tvättat händerna och skulle sätta sig vid bordet. På något vis så hamnade hon på golvet istället för på stolen. Hon grät och grät, och sa att hon hade ont i foten.

Här ska jag ska inflika att jag är en typisk höns-mamma som oroar mig väldigt mycket för mina barn och eventuella små krämpor de kan ha,och ser faror i det mesta. Akta, akta, var försiktig, måste vi till doktorn? Det är väl på gott och ont kan man väl säga...

Jag tog av henne strumpan och tittade och konstaterade till henne att foten satt kvar, och det fanns inget blod.
Där upphörde tårarna och gråten. Då borde jag väl förstå att det inte var så farligt. Men ändå satt jag och funderade under tiden vi åt. Och efter maten (nja, jag tycker ju egentligen inte att pannkaka är mat. Men idag fick det vara det) när Lill-stumpan var klar frågade jag hur det var med foten. Kanske rätt så osmart att uppmärksamma det igen med tanke på att hon inte hade brytt sig mer om det. Och då, när jag frågade började hon halta.
Efter en stunds haltande ringde jag till Gubben på jobbet, tänkte att han skulle få skynda hem och köra upp henne till sjukhuset så att de skulle få ta en titt på foten.
Men inget svar.
Lill-stumpan haltade runt och jag funderade på om det var helt äkta eller inte. (Men hon är ju bara 3 år, bluffar man då?)
Jag testar plåster-tricket tänkte jag.
-Vill du ha ett plåster på foten så att det blir bra? frågade jag. Det ville hon väldigt gärna. Och gissa vad? Efter plåstret var på plats, så blev foten bra och haltandet upphörde.

Önskar er alla en fortsatt fin måndag!

Kram Hanna

15 kommentarer:

Anonym sa...

Det är jag det, brukar kolla in din sida, tycker mycket om den.
Många fina bilder, mycket inspiration.
Ha det gott.

Anonym sa...

vilken ljuvlig säng jag ropade in en 50 tals barnsäng för ett par år sen en dansk ...för 30:-
va fint du har ..ja min vännina Anna fyndade ju rejält idag jag skulle varit med..men fick förhinder...

Anonym sa...

underbar ..säng jag ropade in en dansk inspirerad 50 tals barn säng för 30:- för ett par år sen ..nu är den på utlåning på Björkö..Anna min vän fyndade ju på loppis idag det såg du ju ..jag skall dit en dag nu för de har öppet alla dagar

Evelina sa...

Fniss... tänk att plåster kan bota de mest allvarliga åkommor. Det hade vart bra om det var så på oss vuxna med... :-) Mina söner ska också alltid ha plåster, blod eller icke blod, det lindrar tydligen smärtan väldigt bra...
Var ju tvungen att smyga in här och kolla på ditt vita skåp som Anna skvallrat att du hade på bild. Loppisfyndade ett sådant i helgen och ska nu måla det. Eller slipa först... tråkigt...
Men här fanns ju inte bara skåp utan massor av trevliga saker. Jag bokmärker dig...och det går kanske bra om jag länkar?! jättemysig blogg du har!

Kram Evelina

Ann-Catrin sa...

ja de är för söta de små!!
Plåster och så är allt bra igen!!
Vilken underbar säng.. sanslöst söt.. förstår att lilltjejen måste ligga skönt där...och vilket pris sen... det är fynd det!!
Kramar A-C

Ann-Catrin sa...

Nej men snälla... sån underbar soffa då... ocg fönstert.. jag tror jag är kär!!!¨'
kram igen

me and alice sa...

Tjingeling!
Vilken fin säng lilltösen har. Helt otroligt 25 kronor...
Kul att det finns fler hönsmammor. Det går ju inte precis över bara för att dom blir stora. Bra att det hjälpte med plåster.
Du e så duktig o hinner göra inlägg hela tiden.
kram susanne

Johi sa...

Plåster brukar lösa det mesta och att blåsa bort det onda ;-)

Marie sa...

Hej Hanna!
Du kan då verkligen konsten att fynda, både soffan och sängen är ju världens fynd!!!! Sängen är helt bedårande, förstår om lilltjejen sover bra där.

Apropå plåster så är min 3-åring storkonsument av denna vara. Plåster botar allt, hihi.

Angående dokumentet så kan man ju knappast tala om fynd, det kostade 695 kronor. Fast jag har sett det betydligt dyrare på andra ställen så jag blev glad ändå. Det är en sån där sak som jag har velat ha hur länge som helst. Det var fler än du som undrade över det så jag har lämnat mer info. bland kommentarerna på min sida.

Ha en toppenkväll!
Kram Marie

Mitt hem är min borg sa...

Ha ha!! Känner igen det där.. Dom kan spela på det mesta.. Dum e dom inte.. =)
Sängen e helt underbar.. 25 spänn.. Herre gud.. Var åker du på auktion någonstans.. =) Det e ju sånna fynd man längtar efter..
Kram Linda!!

♥ Pia... sa...

Hejasn vilken säng..suck...och här har du en hönsmamma till som blivit både hönsfarmor och hönsmormor numera..rändera går aldrig ur:) hoppas attt plåstret "värkade" hela dan....PIA

Maria sa...

Sängen är jättesöt! Tur att den inte var någont allvarligare. Barn är inte kloka ibland, men de lär ju utav oss!

Hanna sa...

Vilken underbar säng..och jag får u lov att säga att jag bli lite lätt illamående när jag hörde vad soffan kostade...gud vilket fynd. den är ju så himla snygg...
Ha de gott
Kram kram

Jes/Vita villa vila sa...

Tänk vad ett litet plåster kan göra! :)

Underbar säng!!! Letar utdragssäng för fullt till min lilla groda & du har ju verkligen gjort ett fynd - jättefin i lilltjejens rum!

Kram Jes

Hem & Harmoni Marie sa...

Va gulligt! Så kan det vara när man är 3 år....
Hoppas fötter och humör mår bättre idag!
Kram Marie