30 januari 2008

Vilket bakslag!

Det kom en hel del snö under natten

Hej kära ni!

Vilken chock jag fick när jag gick upp imorse och såg all snö som hade fallit och fortfarande föll! Jag hade inte tittat på någon väderrapport igår, och förväntade mig inte något annat än det vårväder som var varit.
Jag satte ju ut en bild i förrgår på blommorna som börjat växa intill huset, och tyckte att det var ett säkert vårtecken. Nu är det gröna helt begravt i snö. Det kallar jag ett riktigt bakslag.


Så här kan det se ut när jag håller på med lite enklare pyssel. När de här sakerna är färdiga så visar jag dem igen.


Det var till detta ändamål jag köpte flaskhållaren. Mycket finare så tycker jag.
Tack för era svar på mitt inlägg igår!
Det kom in lite varierande tips, t ex att sänka kraven och satsa på det som är viktigast, låta barnen vara med i de olika sysslorna (bra förslag, men svårt med den minsta på 6 mån ;-)), och även att stänga av datorn... Bra förslag allihopa men till förslaget om att stänga av datorn så vill jag inflika att jag inte bloggar en massa när jag är ensam med barnen. Bloggandet kommer att fortsätta, eftersom att det är något som ger MIG något som jag tycker om. Något jag gör för mig själv. Som hemmamamma är det viktigt att ha något sådant också tycker jag, så man inte utplånar sig själv och sina intressen helt.

Nu är eftermiddagarna avklarade för den här gången, och kanske lyckas jag bättre nästa gång. Hoppas på det!

Sköt om er allihopa!
Kram Hanna

P.s Ett litet tillägg... Jag måste bara påpeka om att det är Gubbens eftermiddagsskift som är svåra för mig. Resten klarar jag rätt bra om jag får säga det själv... ;-)

14 kommentarer:

Anonym sa...

Men oj! Snö! Nä det hade man verkligen inte väntat sig. Nu hoppas jag inte det blir snö där vi ska köra imorgon när vi ska ut på en lång tur med bilen...

Flaskhållaren blev ju jättefin med murgröna!

Det där med att hinna med så mycket som möjligt känner jag igen. Själv så har jag en 3 månaders och håller fortfarande på att åtehämta mig efter flera månaders sjukskrivning pga bäckensmärtor under graviditeten. Det finns en massa uppdämda behov inom mig att prestera, ungefär som att jag ligger minus sedan sjukskrivningen och att jag måste ta igen allting nu. Och då har jag fortfarande mycket ont, så jag klarar fortfarande inte allt som jag önskar... Det är svårt det där... Tyvärr har jag inte så mycket tips mer än det jag själv jobbar med och som du fick tips om - att sänka kraven... Men det är inte det lättaste precis. Hoppas du hittar ngt som fungerar för dig.

Jag skriver detta som anonym eftersom det blev ganska personligt, men jag brukar kika in till dig ganska ofta under riktigt namn.

Ha det bra!

Solsjö - Under en vind sa...

Men du, hellre snö som barnen kan busa i, än som här; regn, blåst, regn, blåst, regn, blåst.....

Du är inte ensam om att känna det du känner! Jag har lärt mig att prioritera bort massor av saker! Mina fönster är alltid skitiga! men med 24 rutor i varje fönster gånger MASSOR av fönster så skulle det knäcka mig....några fönster är inte putsade sedan vi flyttade in 2005....Men jag blir inte gladare av att de är rena....
Jag städar bara när det verkligen behövs (men plockar dagligen!)!
Försöker göra saker som jag gillar också, bloggen är en av dem!!! Ta promenader, läsa en bok, bläddra i en ny inredningstidning eller pyssla med hemmet är såna saker. Njut av de stunder du får på egen hand och känn aldrig att du måste hinna allt! (men jag vet att det är svårt, för jag gr också det ibland...) Kramis!

Marie sa...

Jösses vad snö ni har! Här är det grått, blåsigt och regn, sååå tråkigt!!!!!

Vad fint det blev med murgrönan i flaskhållaren och spännande att få se vad det är du pysslar med.

Jag tror att vi är många som känner precis som du, det är så mycket man vill och man har så höga krav på sig själv. Min make jobbar jättelånga dagar och är ofta ute och reser så jag är mycket ensam med barnen, jag har helt klart fått sänka mina krav. Jag städar inte alls så ofta som man kanske borde (plockar dock jämt, hihi), stryker bara om det är absolut nödvändigt, tvätta fönstren vet jag knappt när jag gjorde sist o.s.v. Alla måsten försöker jag göra på dagarna, barnen får hjälpa till, för när de väl har somnat på kvällarna känner jag att jag måste få lite tid för mig själv.

Ha en trevlig kväll!
Kramar Marie

me and alice sa...

Hej Hanna!
Visst var det en chock i morse med all snö. Vi fick gräva fram bilen när vi skulle till Falun.*fniss*
Du, vilken smart ide med flaskhållaren. Den gillade jag skarpt...
Imorgon ska jag till gymmet igen. Ska först förbi till E...
kramis Susanne

Anonym sa...

Hej Hanna
Vad kul med snö men kanske i mer måttliga mängder, vi hade ju det där snöfallet förra veckan och det var jag bara tvungen att visa på min blogg.
Vilken underbar jesustavla du har, jag tror att jag skulle vilja ha en sån, jag säger tror, men vet inte o den passar här hemma.

Kram
Pernilla

me and alice sa...

Håller verkligen med dig. Det är faktiskt för j-ligt...
Då är ttv mycket bättre. Dom pruttar också...(fniss, skoja bara) prutar.
Jasså du gillade den röda vackra monster detaljen på bordet. Anton har varit hemma 2 dagar med halsont. då blir det mycket av den varan "överallt"...
Ska tänka på dig i morgon när dom tar stygnen... Hoppas allt har läkt som det ska?
kran Susanne

Millygarden sa...

Hej Hanna,
Fina små projekt du fixar med! här hemma hos mig ligger det för jämnan tidningar på golvet färgburk och pensel...och någon pågående målning. Tack för ditt inlägg om min Sommarbild med jätteträdgårdsmöbeln! Hälsa Gubben att Du hade rätt:- det är en riktig bild ej fejk! Ni måste göra ett besök hos Nils Karlsson Pyssling hos ALV. Kram Marina

Anonym sa...

Tusen tack för din fina hälsning, ja detta var en riktig berg och dalbana, men nu verkar det gå bra för de två töserna. Tror jag blivit gråhårig på köpet.
Läste att det snöat hos er, känns så fel nu, man vill bara att våren ska komma igång. Känns som om det varit november i flera månader.
Hoppas att allt är bra med er
Kramar Carina

IKT i min vardag sa...

Hej Hanna!

Vad kul att du vill vara med och tävla!:-)

Lycka till! Kram Linda

ängeln i vitt sa...

Men gud vad snö. Här har det snöat hela två gånger under vintern, men det fick aldrig ligga kvar på backen mer än över dan. Blomman i flaskan är jättefint.

ha det gott
carina

My Lovely Things sa...

oj, vad mycket snö! Här lyser snön med sin frånvaro!!!Du kan väl skicka hit den!!Fniss , fniss:)
Vad kul att du har lite pyssel på gång..
Kika in till mig så får du se vad som händer här.....
Vad fint det blev med murgrönan i flashållarn..Hum! en sån får jag nog införskaffa mig så en sån för 40 pix på en loppis i närheten..
Du jag förstår det där med eftermidddags passen. Min man jobbade långa dar när barnen var små..jag tyckte efermiddagarna var evighetslånga då..Man skulle hinna med så mycket och fick göra allt själv. Nu är min man hemma 16:15 varje dag! Det är gott det!
kram Hanna och ha en bra dag.Åk lite pulka för mig..det längtar jag nämligen efter!!!!

Ann-Catrin sa...

ja du det där kallar jag verkligen bakslag... vi har inte fått någon snö ännu..och vi har nu sol och vindstilla...kanske är det lugnet före stormen..hmmm
du är duktig du..!! Känner med dig..
kramar A-C

Hanna sa...

Ja du denna förbannade snö...ibland undrar man om inte globaluppvärming vore något...nej usch vad hemskt...skoja bara. VIlket härligt pyssel..lagom stort projekt så där.
Att känna sig otillräcklig låter inget vidare...känner igen mig...men jag tror att man måste acceptera att man inte kan göra allt man vill och se det man gjort istället. För hur mycket man än gör så finns det alltid mer att göra efteråt. Lika bra att ta det i sin egen akt.
Ha de gott
kram kram

me and alice sa...

Hej Hanna!!!
Hoppas att allt gått bra i dag med stygn och allt!!!!
Tänker på dig!
Själv var jag uppe i går natt med någon form av magsjuka! Blä! Har inte haft det på säkert 8 år. Tror det var av en läbbig smörgås jag köpte på sjukhuset i går. Det är det enda som inte resten av familjen åt...
kran Susanne