18 januari 2008

Hopp och utmärkelser!

Äntligen lyckades jag få tag på fina vita tulpaner...


Den här näverkorgen behövde sig en omgång tyckte jag...


...och det fick den!


Idag har det städats.
Det var stora-rummet på övervåningen som var i akut behov av hjälp.

Vårat hus är egentligen ett två-familjshus, så övervåningen har exakt samma planlösning som nedervåningen. Man skulle kunna säga att stora-rummet uppe är identiskt med vårat vardagsrum. Men det känns fel att använda de orden. För där uppe är ALLTING fel.
I det rummet blir inget bra. Jag har haft för vana att ställa dit saker som jag inte tycker riktigt om, tex de fula gardinerna, tavlorna jag inte gillar, möblerna som jag borde gjort mig av med... Ni förstår va? Det är rummet som man inte vill gå in i.
Som ett stort förråd med skit. Ändå har vi en källare lika stor som bo-våningarna och en rejäl vind, och dessutom en släpkärra och inte alltför långt till tippen. Men jag förvarar i vardagsrummet uppe.
Tills idag. Allt som jag inte tyckte om åkte ut därifrån. Varför jag ens sparat sådant jag inte tål är för mig obegripligt.
Kvar finns nu en gnutta hopp. Hopp om ett rum som jag kanske någon gång kan tycka om.
Men det kommer nog att dröja ett tag innan jag kan visa er något därifrån.

Hur gör ni med det ni inte tycker om? Gör ni som mig och sparar, eller har ni mer innanför pannbenet än så? ;-)
Och vet ni vad? JAG har fått en ´´You make my day award´´ , av TVÅ härliga tjejer. Det är Ann-Catrin som har bloggen Fint hemma och Anna på My lovely things! som har skickat den till mig! Jag tackar och bugar, och är jätteglad och stolt! Kunde aldrig tro att en sådan skulle komma till mig.

Jag skickar den vidare till följande:

Vita ranunkler Jag vet att hon fått flera redan, men Marie är en sådan enorm inspirationskälla för mig. Det var en av de första bloggar jag besökte, och en av de första jag fick ´kontakt´ med. Underbar blogg och supergullig tjej!
Me and Alice Ett av de vackraste hemmen jag har sett. Och så gillar jag Susanne skarpt.
Nicolinas boning Härlig blogg av en dam med precis den rätta sortens humor. Birgitta får mig alltid att skratta.
Fint hemma Skickar tillbaka till Ann-Catrin som verkligen har det ´Fint hemma´ . Alltid kul att titta in där!
My lovely things! Skickar den även tillbaka till Anna .Bra och tänkvärt om att man kan få det så fint med enkla medel!
Mitt hem är min borg En jättefin blogg av en väldigt snäll och hjälpsam tjej vid namn Linda!

Och den sista utmärkelsen ger jag till ALLA ER SOM HÄLSAR PÅ HÄR PÅ MIN BLOGG! You make my day!Ha en härlig helg!
Kram Hanna

8 kommentarer:

IKT i min vardag sa...

Grattis till awarden!
Vackra vita tulpaner i vacker vit korg...ljuvligt:)
Det känns härligt att röja tycker jag. Har förmåga att hamstra ett tag och sedan ryker mycket. Men nu är det så att vi har en vind utan dess like där hur mycket skit, rent ut sagt, har samlats. Där är det inte ens lönt att rensa, vi behöver en container!!!

Kram Linda

Villa Nyhem anno 1918 sa...

Det tycker jag att du gjorde rätt i ,jag är duktig på att slänga,sälja om det går -Men gubben min är tvärtom precis som sin far spar den har åhh jag får huvudbry.Det är hälsa tycker jag det som vi har runt omkring oss då mår vi bra .Ha en trevlig helg Maria Villa Nyhem

Ulli sa...

Vilka fina tulpaner! Visst får man lite vårkänslor. Korgen blev jättesnygg när du målade den vit.

Ha en fortsatt bra kväll!
Kram Ulli

Marie sa...

Jag tittade också efter vita tulpaner när jag var i affären idag, men det fanns inga. Bara en massa gula och röda, då kan det lika gärna kvitta! Korgen blev jättefin när du målade den, vit färg är bra till allt, hihi.

Grattis till utmärkelsen Hanna, den är du verkligen värd! Jag gillar din blogg jättemycket! Det är synd att vi bor så långt ifrån varandra, jag skulle gilla att titta över till dig på en fika och sitta och småprata om lite av varje.
Tack snälla du för utmärkelsen och för dina rara ord! Kram på dig!

Jag är ganska bra på att göra mig av med sånt jag inte gillar. Vet jag att det finns i någon garderob eller någon annanstans blir jag bara irriterad. I julas gjorde vi en jätteutrensning, en del ska säljas annat har jag skänkt. Det är en sån undebar känsla efteråt, man känner sig så nöjd med sig själv! Vad har du för planer för ditt nyutrensade rum?

Hm, jag skrev en lång kommentar häromdagen på ditt förra inlägg, men den tycks ha försvunnit ut i cyberspace eller nåt, hihi. Jag fattar mig kort, lampan är superfin!

Nu ska jag inte ta upp mer utrymme här på din sida. Ha en riktigt trevlig kväll! Kramar Marie

My Lovely Things sa...

va fin korgen blev. Tack för utmärkelsen i retur !
Kram Anna

me and alice sa...

Hej Vännen!
Det är nattugglan som är i farten. Tack snälla, goa du för utmärkelsen.Vi kanske ses i morgon. Jag ska allt spana efter dig i alla fall*fniss*.
Härliga krispiga tulpaner du har...
kramis Susanne

me and alice sa...

Glömde som vanligt! Grattis till dina utmärkelser. Det är du väl värd. Du verkar vara en sån go tjej. Har superfin blogg också.
kran Susanne

Lisas torp sa...

Grattis till utmärkelsen och tack för titten hos mej! Kul att du hittade dit och nu har jag hittat till dej!
Härlig blogg och mycket fint att titta på!
Jodå, det är lite svårt att slänga saker - det känner jag igen. Men ibland är jag glad att jag inte slängt en del saker som plötsligt kommer till användning och är riktigt fina!!! Men visst - inte ska man spara sånt man inte använder - helt rätt!
Så skönt att bli av med lite då, önskar jag kunde säja detsamma!!

Lycka till med rensandet!!

Kram

Lisa