29 januari 2008

Eftermiddag
Hej på er!
Idag har Gubben jobbat eftermiddag igen, något som jag ibland (läs oftast) tycker är lagom jobbigt. Idag t ex. Jag vill hinna med så mycket som möjligt under den tiden han är borta, städa, tvätta, laga mat, diska, och givetvis leka och gosa med de små. Tyvärr så känner jag mig oftast otillräcklig. Hinner inte med hälften av det jag bör göra, och så blir jag på taskigt humör av det.
Har varit hemma i 3 år nu, men verkar aldrig få riktig bukt med eftermiddagspassen. Har jag för höga krav på mig själv? Finns det några hemmamammor eller flerbarnsmammor (pappor går givetvis också bra!) där ute som kan dela med sig av några bra tips? Skulle verkligen vara kul att höra hur ni gör!Kram till er alla! /Hanna

P.s Jag tittar in till er när tid finns! Har varit lite dåligt med det på sistone!
En av alla vackra buketter jag fick på födelsedagen

13 kommentarer:

My Lovely Things sa...

ja, du jag förstår hur du känner det! jag vill gärna ha rent och städat...men man måste orka med allt! Vissa dagar är man så irriterad för man vill hinna allt..men det gör man inte hinner man allt...så är man så trött...så man blir så irriterad och flippar ut..Jag har sängt mina krav.Jag har rent på den våning där man går in i huset.Där får det vara fin ordning.Sen får barnens rum vara röriga..
Helst skulle jag vilja ha perfekt ordning över allt.Men det är omöjligt ..eftersom inte det är så viktigt för de andra i familjen.
Men när de blir större hoppas jag att de har lärt sig att plocka upp efter sig.

Vi har på börjat utredning av vår 8 åring på Bup. Den kommer ta mycket tid. Vi ska vara där ca 2 gr veckan.Vi söker till bup för vår son har koncentrations svårigheter..lite socialt omogen m m.Men han är världens goaste kille. Har precis suttit och fyllt i ca 150 frågor om hur han funkar..ja, det är inte helt lätt att få ner allt.
Kram på dig.

My Lovely Things sa...

ja glömde ju säga.Vilken underbar tavla.Jesus och barnen.
Kram Anna

me and alice sa...

Tjingeling Hanna!
Förstår att det är tungt att vara själv med tre barn! Har också alltid haft det så...
Vilken dunderfin tavla du visar...(på han med skägget)*fniss*
kramis Susanne
ps. hinner inte till pärlan i morgon. ska till Falu lasarett i morgon med Anton(allergi mottagningen)

Mitt hem är min borg sa...

Ja, visst e det sjukt svårt att hinna med allt.. E ju inte så kul att alltid stå å diska å hänga tvätt vid tio på kvällen..
Jag brukar försöka ha med barnen i det jag gör.. Hänger jag tvätt, är de med och ger mig kläderna som ligger i korgen och jag hänger.. Diskar jag står det vid sidan och slaskar.. Strunt samma att det tar extra tid, man gör det ju ändå ihop.. Låter jag präktig nu?? Ha ha!! Ne det e inte lätt.. Som du sa, man ska inte ha så himla höga krav.. Vi gör ju så gott vi kan, eller hur.. Man måste ju inte göra allt.. Prioritera bort vissa saker.. Det måste ju inte alltid se perfekt ut..
Fin bukett förresten..

Kram Linda!!

Lavendel & Romantik sa...

Hej tid det har man ju inte så ofta....Vilka fina blommor du fått Grattis på dig igen...Kram/Majsan

Änglahem sa...

Kan inte hjälpa dig med några bra tips Hanna, mina flickor är 7 och 10(snart) och jag har fortfarande inte fått kläm på hur man får ihop vardagsslit med gos m töserna. Något får vara, vanligtvis blir det vardagsslitet. Jag tror att det är så för många, kan bara vara svårt att erkänna. Barnen är bara små en gång, hemmet står kvar. F...N vad det lät klämmigt, får man vuxenpoäng på detta tro...?
Hihi...skulle kanske behöva några fler poäng...! *hihi*

Må så gott!
Kram
Ulrika

P-lina sa...

Hej,hittade hit från Susannes blogg.Trevligt var det här!
ang din fråga....
Ja du...tänk om man hittade en bra lösning på hur man ska hinna med mycket.... fast för mig så funkar en sak. Det är att stänga av datorn hihi.Tiden går så fort när man väl sätter sig här.Men det kanske inte löser nåt för dig....
Man får prioritera helt enkelt. vad är viktigast just nu?

ha det bra och tack för trevlig titten!

me and alice sa...

Jag är nog den mest yra personen på den här sidan jordklotet. Klart jag vet att du har 4 små sötnosar... Vet ej var jag fick 3 i från. Japp är hemma mamma.
Vi hade egen firma förut. Och jag har alltid velat vara hemma med våra barn, så då passade det bra.
kramis Susanne

Anonym sa...

Svaret är enkelt, man hinner inte med allt!! Det går inte, kraven är aldeles för höga idag. Prioritera det viktigaste, jag har valt maten, den kompromissar jag inte gärna med... Allt annat däremot... Vad är det vi vill uppnå? Lycka antagligen... men vad är lycka? Kram o god natt!

me and alice sa...

Tjingeling!
Nu har jag läst det. Nej, jag visste inte det.*fniss* Tänk om jag sagt visste det redan, hi, hi...
Vore kul om vi kunde lyckas träffas någon gång på någon av alla dessa ställen vi ränner omkring på..
kran susanne

Ulli sa...

Visst kan det vara svårt att hinna med, men jag försöker tänka att man kan inte göra mer än en sak i taget eller kanske 3, "Kvinnor kan" som det heter.

Vilken fin tulpanbukett.

Ha en bra dag!
Ulli

Ann-Catrin sa...

Hejsan!!
jag förstår du har det jobbigt emmelanåt.. du har ju en sån liten oxå.. den minsta som väl egentligen tar all din tid..
finns ju inga egentliga råd... det är nog bara att gilla läget..och så är man ju som man är.. du vill hinna så mycket.. jag är oxå sån.. svårt att ändra på ens personlighet.
Ta det lugnt.. var rädd om dig!!
kramar A-c

Ann-Catrin sa...

...oj glömde skriva om din fina tavla... så underbar!!!
kramar