13 januari 2008

Idag var det auktion...

...och jag var där.
Jag hade kollat in lite saker innan som jag tänkte vara med och bjuda på. Men allt jag bestämt mig för innan blev alldeles för dyrt tyckte jag. Jag är som sagt en snåljåp på loppis och auktion.
Jag kände mig faktiskt lite snopen där jag satt och hela tiden förlorade de budgivningar jag gav mig på.

Men så plötsligt kom min tur. En soffa av det lite maffigare (kan inte komma på det rätta ordet) slaget visades på skärmen. Jag hade inte ens lagt märke till den soffan, jag var ju helt inne på att köpa ett bord eller två.
Jag viftade lite med armen, och soffan blev min!

Jag brukar inte vilja lägga ut förebilder här på bloggen om det inte även finns en färdig efterbild att visa. Men idag gör jag ett undantag, och visar er soffan så som jag köpte den. Skavanker finns det, men vad gör det när den ska piffas med färg och nytt tyg... Jag tror att de flesta av er kan se den för vad den kommer att bli.
Kanske har ni lust att gissa på priset jag gav för soffan?


Mitt auktionsfynd som skall få en rejäl make-over med lite spackel, färg och tyg. Den är utdragbar och har ett perfekt förvaringsutrymme under locket. (Ignorera gärna mitt super-läckra korkgolv, som blev ändå bättre med en brun möbel på och en skarp blixt... :-/ )

Krönet...

...lite från sidan


Det brukar bli en kedjereaktion här i hemmet när en ny sak kommer hem. Något måste flyttas för att den nya saken ska få bästa möjliga plats. I det här fallet var det skänken som fick flyttas. Och det kan nog bli bra det, för jag hade ingenting under mitt stora fönster i sovrummet och det har känts lite misslyckat. (Obs, titta inte på min fina 50-tals dörr. Original. Finns många här i huset...) Ska flytta det lite mer bort från dörren, så blir det nog ok. Gubben tycker dock mycket illa om att göra hål i väggen... Något som jag gör ofta.
Men jag har ett bra tips och botemedel för de mörka små hål som blir när man ändrar sig ofta...
Jag brukar ta lite vanligt vetemjöl på fingret och dutta på. Vips! Borta!!! Gubben imponeras inte av det tricket, men jag VET att det blir bra... ;-)


Ha det så himla bra till nästa gång!

P.s
Jag vill tacka alla er som tittar in på min blogg, och alla er som även lämnar kommentarer. Jag blir så glad ska ni veta! Tusen tack till er alla, det värmer!

Jättekramar Hanna

P.s igen
Måste även säga att Gubben var helt fantastisk vad gällde soffan. Ibland knorrar han lite när jag hittat något som måste bäras och köras på släpet. Men idag hörde jag inte ett pip. Misstänker att han var ganska förtjust själv faktiskt...

16 kommentarer:

me and alice sa...

Soffan var superfin. Ser den framför mig vitmålad med ett fint ljust tyg. Eller du kanske ska ha den original,hi,hi...
Det där med mjölet var en bra ide. Får också lite morrljud här hemma när det flyttas om...
kram Susanne

Hellen sa...

Vilken fin soffa!! Vitmålad med ett kanske randigt, ljust tyg...wow. Jag är på jakt efter en soffa men har inte hittat något så fint än. Vill ha en till verandan. När det gäller fundersamma karlar känner jag precis igen mig. Min man muttrade idag när jag ville ha altandörren vitmålad. Det blir så vitt....hm det är liksom det som är meningen. Kram Helen

Anonym sa...

Ibland kan gubbarna förvåna en, inte ofta men det händer. Är tyvärr av samma skrot och korn, vill gärna ändra på saker efter den bästa lösningen.
Ha det gott

Majas mammelucker sa...

Hejsvejs!
Vad fin soffa du köpt..den kommer att bli super fin ..som sagt lite vit färg förändra mycke..
Lycka till.. sköt om dig.
Kram Maria.

Karin i Villa Grå sa...

Hi hi hi, nejdå, jag trodde inte att någon misstänkte att maken är hemligt förälskad i Victoria Silvstedt! Det var maken själv som tyckte att jag formulerade mig så att jag bjöd på den missuppfattningen, så för hans skull tyckte jag att det var bäst att dementera *ler*

Vilket kap du gjorde, soffan är URLÄCKER!

Kram, Karin

Marie sa...

Soffan är toppenfin, kommer bli ännu finare när du målat den!

Ha en bra vecka!
Kram Marie

Tingeltangel sa...

Vilken härlig soffa. Maffig var väl rätta ordet. Den kommer att bli underbar då du renoverat den.

Handplockat sa...

Grattis
vilket fynd =)

LantlivsAnette sa...

Nämen det var ett vackert fynd..ojj..ojj...vad fin den kommer att bli när du har fixat med den...
Att gissa ett pris blir svårt...men den var nog billig eftersom du frågar...
Det är bra,man blir så glad när man lyckas göra fynd.
Ha det så bra Kram Anette

Maria sa...

Det var inte den lilla saken du tog med hem! Kommer att bli super snygg efter en liten makeover!

Solsjö - Under en vind sa...

Så fin soffan var!! Anar att du fick de till ett bra pris eftersom tom mannen var nöjd! hihi....
Ditt fönster var fint på väggen! påminner om fönsterhyllan som smabon här byggde åt mig i julas...
Ha en bra dag! Kram!

mig & alice sa...

Hej Hanna!

vad kul att du såg mig på auktionen...hmmmm undrar bara vem du var då??

Den soffan var ju för läcker..tyvärr så kan jag inte klä om möbler, inte såna iallfall. Den kommer att bli hur läcker som helst.

Själv fick jag med mig en hel del hem....eller ska väl hämta de större sakerna imorgon....eller kanske mannen hahahaha, som vanligt.

Jag som själv i massa år har muttrat över inköpare, nu har jag blivit en själv, hjälp!

Ha en bra dag och hojta till nästa gång du ser mig :-)

Kramar Melinda

Gry sa...

Härlig soffa du fyndat. Ser verkligen rejäl ut, och jag är övertygad om att du kommer fixa till den så den bara blir finare ;-) Har bläddrat neråt lite,och du har verkligen skapat ett trevligt och ljust vardagsrum. Snyggt med sofforna!

Kram Gry

ängeln i vitt sa...

Jättefin soffa. Hyffsad billig tror jag nog att den blev, men vågar inte gissa.Ska bli spännande och se hur du fixar till den. Fönstret är i min smak oxå.

ha det gott
Kram
Carina

Anonym sa...

Det är precis likadant för mig - så fort jag köpt hem något måste något annat flyttas (eller bäras ut - oftast bäras ut....) så följden är att jag inte längre köper hem möbler vare sig stora eller små om än jag verkligen vill!

Eleonor (Elle) sa...

Jättefin soffa o nog var det så att "gubben" Din, tyckte om den ,annars hade Du nog hört något litet gnissel... Det är tur att jag bor i lägenhet o den är överfull för jag har inte längre ngn som ställer upp o bär .... *L* Jag brukar hålla mej till små saker ... som jag kan lyfta själv... men saker blir det emellanmåt det är säkert.. Ha det gott o lycka till med soffan! Kram, Elle