22 januari 2008

Imorgon...

Ännu mer glas och silver till hemmet. Inköpt på loppis i helgen.


...är dagen jag fasat länge för.
Jag ska till käkkirurgen och operera ut en visdomstand som gett mig besvär till och från under en lång tid.

Vanligtvis är jag inte så orolig över att gå till tandläkaren, men det här är ju ingen vanlig tandläkare och ingen vanlig tand.
Visdomstanden växer helt i sidledd, och har inte ens kommit upp, bara bildat ett hål uppe i tandköttet som leder ner till tanden.
Dessutom så har den trängt undan en nerv. En nerv som går uppifrån hjärnan ner till hakan. Den brukar gå rätt ner, men på röntgenbilderna såg man hur den puttats åt sidan av tanden och fått som en bula.
Jag har hittills fått lite känselbortfall i den sidan av tungan.
Min tandläkare sa till mig att det allra värsta som kan hända (men det borde inte hända), är att jag blir förlamad i läppen eller tungan. Eller båda.
Det är illa nog för mig. Jag tvivlar på att jag kan somna gott ikäll....

Håll tummarna är ni snälla!

Kram Hanna

Före. Den här stolen köpte jag på en begagnatbutik för ett par veckor sedan. Jag vet inte om det syns på bilden, men den var nästan grå-blå och helblank.

Efter. Jag är inte nöjd med tyget. Det kommer att bytas framöver.

22 kommentarer:

Ann-Catrin sa...

Nej men ohhh stackare!!!
Jag är så himla rädd för tandläkaren att jag får hjärtklappning bara av att läsa om det!!
Men faktikst så har jag varit hos käkkirurgen.. så himla duktiga..kommer inte att göra ont.. DET KOMMER ATT GÅ BRA!!!!
Jag ska tänka på dig!!
Du är så himla flitih´g med idna inlägg att jag blir alldeles till mig.. underbara saker du visar.. stolen, allat silver.. skåpet, nallen...alla söta kort!!
Helt enkelt sagolikt alltihop...nu måste jag kika ett tag till.
har så förtvivlat mycket att göra denna vecka..men nu sliter jag till mig en liten bloggstund!
Kram A-C

Malin - I min trädgård sa...

Gillade verkligen stolen! Tyckte det såg fint ut med tyget.

Håller tummarna för dig hos tandläkaren.

husnummer30 sa...

Håller tummarna och väntar på den positiva rapporten som kommer att komma!!!

Fin stol. Enkel och klassisk - som det ska vara!

Styrkekramar från Jill.

Eleonor (Elle) sa...

jag ska också till tandläkaren i morgon .. har en tand som bråkar ...den är rotfylld men den har lossnat och det har varit inflammation mellan tanden o käkbenet ... nu är det det i igen ,... så den måste nog dras ... usch o fy ... Jag ska Tänka på Dej i morgon var så säker ... En varm kram till Dej, från mej ,Elle i Stenungsund

ängeln i vitt sa...

Jag håller garanterat både tummar och tår :) Stolen är jättefin likaså tyget, inget fel på det alls.

Ha det gott
Kram Carina

Solsjö - Under en vind sa...

Håller alla tummar och tår för dig att det går bra imorgon!!!

Vilken otroligt vacker stol!

Stor kram och lyckönskningar!

sissabo sa...

Usch då, det är aldrig kul att gå till tandläkaren men käkkirurgerna är duktiga, de vet vad de håller på med. Jättefin stol, en sån har jag letat efter men inte hittat. Lycka till imorgon!

My Lovely Things sa...

åh, kära du!
Håller tummarna och tänker på dig!
Hoppas att allt har gått bra!!

Fina fynd du gjort!
Kram Anna

Marie sa...

Jag ska tänka på dig imorgon och lovar att hålla tummarna för dig.

Vilka fina fynd du har gjort, stolen är jättevacker! Jag var på loppis idag, hittade ingenting!!!!

Ha det bra och hoppas att du kan somna ikväll!
Kram Marie

Hem & Harmoni Marie sa...

Jag håller alla tummar o tår för dig imorgon! Klart det kommer att går bra! :)
Stolen blev jättefin, vilken skillnad. Och tyget tycker jag passar bra också... Kram Marie

me and alice sa...

Hej Gumman!
Jag mår hur bra som helst!!! Har bara haft så mycket att göra med familjen o annat. Har till o med hunnit baka en kaka jag läste om på en av bloggarna. Vill du komma o fika??
Ska tänka på dig hela dagen i morgon. Har gjort ett liknande ingrepp. Fast hade ingen nerv ikläm, men en visdomstand(den enda jag fick). Som också växte rakt ut i kinden. Det gick hur bra som helst! Tycker faktiskt det är värre att gå till en vanlig tandläkare...
Miljoner kramar till dig Hanna Panna!/ Susanne

me and alice sa...

Oj,jag igen!
Glömde nåt som vanligt. Skulle ju säga hur fin stolen blev.
Tur du hann dit före mig. Annars hade den varit på min blogg!*fniss*
kram igen...

This is Kia sa...

Stackare, lycka till hos tandläkaren. Stol fick verkligen ett "ansiktslyft".

Kramar Kia

My Lovely Things sa...

godmorgon Hanna! Ska snart åka till jobbet! Ville bara titta in först till dig.Hoppas att du inte har för ont i käken i dag!
Du, på plantagen säljer den alla grönaväxter till halvapriset. Jag ångrar att jag inte köpte sukelenter på båge de tål torka. Jag hade ju köåt massor av murgrönor på blomsterlandet. Det var en krusigsort! Den funkade inte hos mig...de bara döööööör! Men riktiga klarar sig bra här!
Du längre ner på min sida har jag lagt in en mycket tänkvärd berättelseom Kalle,och Val i livet. Jag försöker tänka så att man har ett val i varjesituation...jag uppnår det inta alltid...Men det är mitt mål..
Läs berättelsen och begrunda den...
Stora kramar Anna

My Lovely Things sa...

hanna ville ju bara säga1 Du sa att jag skriver så optimistiskt! jo det är för jag brukar tänka att jag har val här i livet. ju fortare jag väljer rätt...så är känslorna mer stabila! Mitt liv är oxå kantat av jobbig heter! Därför måste jag släppa jobbiga känslor och blicka framåt..hålla fast vid det som är bra.....
kram

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Fyyy, stackare!!! Jag har också varit in på käkkirurgen, många år sedan nu. Lycka till! Jag tror att det går hur bra som helst.
Vilken fin stol du fyndat och fixat till =)

Kraaam B

LantlivsAnette sa...

Men du..det kommer att gå bra hos tandläkaren..det är inte roligt att gå dit..men det är ändå tur att dom finns..Hoppas att det gick bra och att du kan vila och pusta ut nu..
Åhh så fin stolen blev nu sen du har fixat till den..
Kram Anette

Solsjö - Under en vind sa...

Hoppas att det går bra idag!!!! Skickar styrkekramar!
Tack för berömmet för lampkjolarna....jag är nöjd, men faktum är att de inte får granskas för nära, de är verkligen "homemade"....
Ha det gott, kram!

Fröken Glamborg sa...

Vilka fina fynd du gjort!! Jag har också tagit bort en sådan visdomstand i sidled och var jätterädd...men det gick så himla smidigt och lätt, det gör det säkert för dig också!! Lycka till!! Kram Veronica.

NICOLINAS BONING sa...

Det är klart att jag håller alla tummar jag har...och dessutom ska jag hålla dom hela dagen!!!
Stolen är fin,men om man inte gillar något på en sak så kan då jag reta upp mig på det och helt plötsligt få ett infall att NU måste jag göra om den:-)
Massor med "kommer att gå så bra så-kramar"/Birgitta

Poppins sa...

Usch, vad det lät hemskt med visdomstanden. Hoppas bara du får en rejäl bedövning och slipper känna något!
Gillar din vita stol och tycker tyget ser helt OK ut. Men ibland är man inte riktigt nöjd utan vill hitta det där lilla extra.
Så roligt det måste varit att bo i London. Det är en underbar stad och känns ändå relativ "trygg" för att vara en sådan storstad.
Kul att hitta den blogg, den verkar jättemysig.
hälsningar från Poppins

My Lovely Things sa...

hej vännen! Du får skriva hur långa kommentarer du vill hos mig!! De får ta upp flera sidor om det är så...! Alltid kul att höra från dig!
Visst finns det jobbigheter i livet. Inte är det så att jag går runt och sprudlar av lycka hela tiden. Jag tappar tålamodet precis som alla andra. men har man gått i i livets hårda skola. Vet man att man måste fokusera på det som är possitivt i livet. Annars blir det så jobbigt. Ju fortare jag släpper det jobbiga ju lättare är det!!
Min 8 årige son ska utredas på bup1 Han har koncentrationssvårigheter hans problematik drar åt adhd/asberger...Att hjälpa honom handlar verkligen att fokucera på det han är bra på och hans possetiva sidor. Det får bli drivkraften.fokucerar vi på det som inte funkar så blir det skitjobbigt!Men han är supergo kille som går i en vanlig liten klass med extra hjälp!
Usch vad ont du måste ha. Jag hoppas att din man avlastar dig. Så att du får vila! Vad roligt att du ska få grejer från IKEA alltid upppigande! Min tant Elsie dog av skelettcancer! När hon hade riktigt ont så gjorde hon något som hon tyckte mycket om.Hon bakade socker ringar och gav demn till någon. Då tänkte hon inte på sin smärta. Mycket starkt gjort tycker jag. Hon är verkligen en bra förebild. Hoppas att din värk släpper. Det är otäkt att ha ont i tänderna. Man har ju galet ont. Inget hjälper och du din stackare kan bara ta alvedon!!
Hoppas att det går över fort.
Stooora kramar Anna