01 december 2008

En lyckad helg

Hej på er alla underbara människor där ute!

Tusen tack för alla era härliga kommentarer! Som jag sagt tidigare förgyller de min tid vid datorn enormt!


Helgen som gick var hur lyckad som helst.
På lördagen åkte jag och Anette på en ganska rejäl loppisvända med mina två minsta.
Så skoj!

Vi gjorde en hel del fina fynd tycker jag.
Jag fick bl a med mig en "ny" karmstol hem, gamla julgransljushållare i andra modeller än de jag redan hade, flera spetslakan, gamla vita dockkläder, gryn- och kryddburkar i vitt porslin och en hel del mer. Loppoholic som jag är.

Att det också gick smärtfritt att ha de små liven med, gjorde ju knappast dagen sämre. De har fått hänga med på loppisar sedan de varit nyfödda, så nog kan man vänja barn till att acceptera loppislivet. Och tur är väl det?!


Söndagen blev speciellt lyckad tack vare söta Darins uppträdande och skivsignering på Kupolen här i Borlänge, men det tänker jag inte gå in något närmare på.
Min 10-åriga dotter har redan kallat mig för pinsam ett antal gånger nu.



Taklampan i vardagsrummet har ännu inte fått några skärmar, kanske blir det aldrig av. Däremot så har den fått en slags krans av eucalyptus den med. Det hänger och ligger lite varstans här hemma!




I motsatta hörnet till det som skymtar på bilden ovan (och det från förra inlägget), står ännu en liten minigran. Det här är den största av dem, och den har jag ställt i en snygg zinkhink. Jag har inte pyntat något i de små granarna, och tror inte att jag kommer att göra det på ett tag heller. För den bästa känslan så sparar jag mig helst till den riktiga granen närmare julafton. (Fast jag kan ju ändra mig, det lär ju nämnas...)



Så lämnar vi vardagsrummet, och tar en liten sväng till vad jag kallar innerhallen. Det är inte ett ställe som jag gärna visar, med dess mörker och dörröppningar åt alla håll. Ett rum som enbart används för att passera från rum till rum. Jag skulle så gärna vilja ha någon mer användning av det, men har noll ideér vad gäller den saken.

I innerhallen står mitt absoluta favoritskåp.
För tillfället går funderingarna åt att ta in det i vardagsrummet så att det får njutas av så som det förtjänar. Något som jag måste tänka igenom ordentligt, eftersom det kräver mycket hjälp av Gubben, och ska det fram och tillbaka så finns det stor risk att han får fnatt på kuppen.
Jag ska suga på den karamellen tills imorgon i alla fall.




Adjöss för den här gången!
Ta hand om er!

Kram Hanna

21 kommentarer:

Liten Bod sa...

Så fint du pyntat, med enkla medel! Vad beträffar skåpet kan du väl dra det på en matta? Funkar varje gång och gubben ställs inför faktum om han inte vill baxa tillbaka det ensam :) Kram, Tina

Lilla huset på prärien sa...

Hej Hanna!! Jo, de där strumporna kostade en hel förmögenhet 695 kr... därför fick de inte lov att följa med mig hem! Men keramiken där går verkligen inte av för hackor och jag skulle vilja köpa allt.

Du har det sååå fint Hanna!! Det är verkligen inte lätt att hålla det enkelt. Jag gillar det där lite råa kombinerat med lite romantiskt men det måste hålla rätt nivå - och du har PERFEKT balans tycker jag!! Ljuvligt. Och skåpet - så fint! Förstår att du är förtjust i det ;)

Kram J

Anonym sa...

åh... så fint du har det! En dröm i vit! Vilka härliga barn du har oxå! Mina tre är 9, 7år och 8 månader. Bor oxå i mellersta Sverige i ett litet hus från 15-talet.

Ha det gott!

Camilla

H A N N A S - F O R M sa...

Hej Hanna!!!!

Så roligt, de påminner verkligen om varandra...åååh, du gör så vackert...kransen och granen är underbara..tycker oxå om att ha den "naken". Har inte tagit in någon adventsgran än som vi brukar ha..tycker om det så mycket men vi hann inte riktigt allt vi skulle till helgen.

Ser att du och din mamma har en loppis...gud, vad mysigt...arbetar du med någonting mer? jag arbetar i en butik som dekoratör 2,5 dag i veckan ..sen fotar jag lite och sitter mycket med bilder vid datorn.

Nu ska jag göra några strutar..tycker att det är meditativt att pyssla..är faktiskt ganska trött på att sitta vid datorn så mycket.

Ha det gott! Kul att jag ittat till din fina blogg!
KRAM
Hanna

Viktdrottningen - Anna Malmborg sa...

Jag gillar tanken med att vänta lite med det sista pyntet. Det lilla extra får gärna komma lite senare :)

Du har ett fantastiskt skåp, det håller jag med om! Gillar eukalyptusen också. Helt ok att det återfinns lite varstans!

Kram!

Ullis/Leva på landet sa...

Hur ska du göra för att få gubben med på denna flytt då? Det gäller att du har något riktigt bra att ta till denna gång, *s*. Så fint du har pyntat och pyslat. Ditt skåp är ju verkligen underbart.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Lime sa...

Ja, det må jag säga. Många fynd blev det!

Fina bilder idag igen!

Ha dé!

Viola sa...

Vilka fina bilder Hanna, röstar nog för att lampan får vara utan skärmar, finns jättefina glödlampor att köpa idag som ser ut som ljus, har gjort detta tilll min malmkrona när jag skrotaede skärmarna och detta skåp helt underbart!!! Ska till landet i helgen, längtar efter att ta in gran och pynta lite...titta in och pröva lyckan, kramis

Vitt och nött sa...

fint fint fint! å va många saker du fick med dej hem från loppisrundan!

skåpet verkar va såå fint! du får försöka fjäska extra för maken vid ev ommöblering :)

tack för din kommentar hos mej! blir glad :)
Kram!

Anonym sa...

Vilken söt liten gran !!! Och hur fina bilder som helst. Ha en bra tisdag önskar jag dig !

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Vilket underbart skåp! Förstår att du tvekar på var du ska ha det för attkunna njuta av det maximalt...
Så härligt att kunna göra så mycket loppisfynd! Bra att du tränar barnen redan nu! Hihi
Kram
Marie

Annas skattkammare sa...

Så fint du pyntar Hanna! Enkelt och vackert! Låter som du hade en jättemysig helg!
Kram /Anna

Britt sa...

Va härligt att hör att det finns fler loppoholicar! Jag älskar oxå att göra små fynd, man bara inte kan leva utan!

Ditt skåp är alldeles underbart. Det måste ju finnas någon känslig punkt hos din man som du kan jobba på , så du får hjälp. Kvinnlig list brukar alltid funka!

kram

Lallis - liv och leverne sa...

Åh minigranen och KRANSEN ..så fint!
Kram Lallis

K sa...

Hehehehe *flin flin* vi har våra små knep när vi beh hjälp av våra karlar...hoppas du kommit på nåt bra att locka mannen med så du fick hjälp att flytta skåpet. Som sagt, annars funkar d ju perfa med att dra på en matta...Du har sååå fint (observera du...inte ni fniss, för det är ju enbart din förtjänst hihi)
Må så gott i snöyran kramkram /K

Anneli sa...

Vilka jättefina bilder... ;)
Kram/Annelie

Lilla huset på prärien sa...

Hej kära du! Jag tänkte på dig igår när House började. Det kändes nästan konstigt att jag inte hade pratat med dig! He, he... vi brukar ju prata innan House, eller har i alla fall gjort ett par gånger. Är allt bra med dig?


Kram J

Karin Krut sa...

Såå härligt stämningsfull du har hemma och så roligt med loppisbesöken. Jag förstår att du vill flytta in skåpet för det är verkligen vackert.. du får plantera en liten ide så att din man tror att det är hans ide att flytta skåpet ;)
ha en skön vecka
Kram Karin

Solsjö - Under en vind sa...

Vilka julemysiga bilder ifrån dig!!!

Kramis!

Hagbacken sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
...med tiden som hjälp-Linda sa...

Du har ett så vackert hem!!! Verkligen! Men jag blev ju fantastiskt nyfiken på vad som var så pinsamt med mötet med Darin??!!?? Kan du inte dela med dej??Har själv svävat på gränsen pinsam-mamma när dottern ville träffa Markus Fagervall!!! *he-he*
Vad gör man inte..? //Linda